Search
Close this search box.
Search

Η “επιστροφή” Σαμαρά και τι σημαίνει αυτό για τη ΝΔ

Πριν 9 έτη

Από τις εκλογές του Ιανουαρίου και μετά ο Αντώνης Σαμαράς δέχονταν σκληρά πυρά από τους δελφίνους και μεγάλου μέρους της γαλάζιας Κ.Ο. Το αποκορύφωμα ήταν το δημοψήφισμα του Ιουλίου, όταν και τελικά αποχώρησε από την. αρχηγία της ΝΔ, δίνοντας το δαχτυλίδι στον Ευάγγελο Μειμαράκη.

Όλο αυτό το διάστημα βρέθηκε στο περιθώριο και κομματικούς παράγοντες να συζητούν ακόμα και απαξιωτικά για τον πρώην πρωθυπουργό. Η νέα όμως εσωκομματική διαδικασία τον βάζει και πάλι στο παιχνίδι αφού ως έμπειρος παίχτης μπορεί να δώσει πόντους και να δει γήπεδο. Σε αυτό το πλαίσιο δεν ήταν τυχαίο ότι ήταν αντίθετος να ανοίξει η διαδικασία τόσο γρήγορα, όπως βέβαια και ο Κώστας Καραμανλής.

Για το λόγο αυτό μάλιστα στην συνάντηση που είχε με τους Μάκη Βορίδη και Άδωνι Γεωργιάδη τους τα έψαλλε κανονικά, αφού βγήκαν από το ίδιο το βράδυ των εκλογών και χτύπησαν τον Ευάγγελο Μειμαράκη. Μάλιστα στον Μάκη Βορίδη από νωρίς του ξέκοψε πως δεν πρόκειται να τον βοηθήσει ενώ μια υποψηφιότητα που θα μπορούσε να διεκδικήσει την προεδρία ήταν αυτή του Βασίλη Κικίλια.

Εξάλλου ο πρώην υπουργός συνδέεται με τον Αντώνη Σαμαρά ενώ πολιτικοί του φίλοι προέρχονται από την Πολιτική Άνοιξη. Το πρώτο ραντεβού μεταξύ των δυο ανδρών έγινε το πρωί της Τρίτης στη Μουρούζη και εκει συζητήθηκαν όλα τα δεδομένα. Τελικά οι προσπάθειες δεν καρποφόρησαν και η υποψηφιότητα Κικίλια αποσύρθηκε αφού ο Αντώνης Σαμαράς δεν υποστήριξε με θέρμη τον πρώην υπουργό του αφού δεν του έδωσε τις απαραίτητες υπογραφές.

Το μεσημέρι της Τετάρτης  ο πρώην πρωθυπουργός είδε και την Όλγα Κεφαλογιάννη, που λίγο πριν είχε περάσει την πόρτα της Παναγή Κυριακού και είχε συναντήσει τον Κώστα Καραμανλή. Οι επαφές την επομένη εντάθηκαν περισσότερο και στο πολιτικό του γραφείο στο Κολωνάκι είδε τους υποψήφιους προέδρους Κυριάκο Μητσοτάκη, Άδωνι Γεωργιάδη και Απόστολο Τζιτζικώστα. Όχι όμως μέχρι τώρα και τον Ευάγγελο Μειμαράκη με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Το ενδιαφέρον πάντως εστιάζεται στη συνάντηση με τον περιφερειάρχη αφού ο Αντώνης Σαμαράς δεν ήθελε να τον βλέπει κυριολεκτικά στα μάτια του. “Είναι στο πλαίσιο των εθιμοτυπικών συναντήσεων με τους υποψήφιους προέδρους “λένε συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού αλλά οι καλά γνωρίζοντες δεν πείθονται.

Τι μπορεί να κρύβει αυτή η συνάντηση όταν μάλιστα το ίδιο απόγευμα ο Αντώνης Σαμαράς υποδέχθηκε στο γραφείο του όπως αποκάλυψε το 15minutes.gr και τον Ανδρέα Παπαμιμίκο που είναι κόκκινο πανί για την πλευρά Μειμαράκη και Μητσοτάκη αφού στηρίζει ανοιχτά τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Οι πληροφορίες επιμένουν πως ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να μην εισακούστηκε στις αυτοδιοικητικες και ο Απόστολος Τζιτζικώστας να κατέβηκε με αποτέλεσμα να σαρώσει περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά σταθμίζει ολα τα δεδομένα πλέον με την υποψηφιότητα του περιφερειάρχη για την προεδρία της ΝΔ.  Εξάλλου υπάρχουν ανοιξιάτικος πυρήνες σε όλη την χώρα που περιμένουν ενα σινιάλο φια να ενεργοποιηθούν. Πάντως μέχρι τώρα δυο “σαμαρικοί “βουλευτές η Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου και ο Νότης Μηταρακης στηρίζουν την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται τι θα κάνουν οι επίσης σκληροί “σαμαρικοί “Ανδρέας Κατσανιώτης και Κώστας Βλάσσης. Όσο για τις πληροφορίες ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει δώσει ήδη το τελικό “οκ “, ελέγχονται..

 

 

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.