Search
Close this search box.
Search

Η κυβέρνηση επαναφέρει την απλή αναλογική και “πρεσάρει” ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι

Πριν 7 έτη

Κίνηση ματ, όπως λένε οι κυβερνητικοί, ετοιμάζει το Μαξίμου με την επαναφορά της απλής αναλογικής.

Και αυτό παρά το γεγονός οτι η απλή αναλογική είναι νόμος του κράτους και θα ισχύσει απο τις μεθεπόμενες εκλογές αφού είχε πάρει 179 ψήφους.

Η κυβέρνηση όμως εξετάζει το ενδεχόμενο να φέρει ξανά την πρόταση της ώστε να πιάσει τον στόχο των 200 και να ισχύσει απο τις επόμενες κιόλας εκλογές, προσπαθώντας να ανακόψει την πορεία της ΝΔ προς την εξουσία.

Άλλωστε ο Χριστόφορος Βερναρδάκης «άνοιξε την πόρτα» μέσω της συνέντευξης του στην Real news αφού είπε ότι «η κυρία Γεννηματά μπορεί να εχει μια δεύτερη ευκαιρία», υπονοώντας ότι η πρόταση θα ξανάρθει.

Μάλιστα η πρόταση αυτή θα έρθει εμπλουτισμένη με κάποια απο τα στοιχεία που ζητούσαν Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι για να την ψηφίσουν πριν από μερικούς μήνες.

Δηλαδή σπάσιμο περιφερειών ή και μείωσης του ποσοστού εισόδου στη Βουλή απο το 3% που ισχύει σήμερα.

Αυτό βέβαια θα βοηθήσει και τον κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο, αφού τα ποσοστά του κόμματός του κινούνται περίπου στο 2%, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Αν η κυβέρνηση περάσει κατι τέτοιο η τράπουλα θα ανακατευτεί για τα καλά ενω στο ενδιάμεσο θα εχει μεταφέρει την πίεση στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι που θα πρέπει να πάρουν θέση.

Ειδάλλως θα κατηγορηθούν ότι έχουν ήδη «δώσει τα χέρια» με τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την επόμενη κυβέρνηση.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.