Search
Close this search box.
Search

Η “μάχη” της ΟΝΝΕΔ με φόντο την ηγεσία της ΝΔ – Ποιος είναι με ποιoν

Πριν 9 έτη

Στην εσωκομματική μάχη της ΝΔ με φόντο την ηγεσία του κόμματος έχουν εμπλακεί όπως είναι φυσικό η ΟΝΝΕΔ και η ΔΑΠ. Οι γαλάζιοι νεολαίοι μπορούν να κινητοποιήσουν μαζικά τμήματα και όπως αντιλαμβάνεστε αποτελούν το μήλον της έριδος για τους τέσσερις υποψηφίους.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης στηρίζει σκληρά την υποψηφιότητα του Ευάγγελου Μειμαράκη. Μαζί του συντάσσονται ο αντιπρόεδρος της οργάνωσης Κώστας Μητσόπουλος και ο γραμματέας της ΔΑΠ ΑΕΙ, Σωτήρης Πολύζος.

Το Πάντειο, το Πανεπιστήμιο Πειραιά και η Φιλοσοφική αποτελούν τον βασικό πυρήνα υποστηρικτών της υποψηφιότητας Μειμαράκη ενω και ο Θοδωρής Κουναδέας από το Οικονομικό Νομικής, στηρίζει τον σημερινό πρόεδρο του κόμματος, λόγω και της κόντρας που έχει με τον Ανδρέα Παπαμίμικο.

Βέβαια πίσω από τον Σάκη Ιωαννίδη βρίσκονται το παλαιό στέλεχος της ΟΝΝΕΔ, Βαγγέλης Πάνου αλλά και ο βουλευτής Α΄ Πειραιά, Κώστας Κατσαφάδος ο οποίος συνδέεται μάλιστα και με πνευματική συγγένεια με τον Ανδρέα Παπαμιμίκο.

Απο την άλλη, την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα στηρίζει ο υπεύθυνος Επαρχιακού της ΟΝΝΕΔ, Βασίλης Γεωργιάδης, άνθρωπος του Ανδρέα Παπαμιμίκου, καθώς και ο γραμματέας της οργάνωσης Ανδρέας Τσώκος αλλά και ο γραμματέας της ΔΑΠ ΤΕΙ, Κώστας Μεϊντής οι όποιοι είναι σε ανοικτή γραμμή με τον παλιό ΟΝΝΕΔίτη Γιώργο Καραγιάννη.

Πέρα όμως από τις σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης το βάρος πέφτει και στα ιδρύματα και τις σχολές της περιφέρειας. Οι οργανώσεις της Πάτρας μέσω του υπεύθυνου τοπικής αυτοδιοίκησης, Βασίλη Σιαδήμα δεν έχουν ανοίξει ακόμα τα χαρτιά τους. Ενώ στην ίδια λογική κινείται και ο διευθυντής Πολιτικού Συμβουλίου, Παύλος Μαρινάκης από την οργάνωση της Κομοτηνής.

Ο υπεύθυνος των οργανώσεων Εξωτερικού, Άκης Θεοχάρης στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως και ο υπεύθυνος ΜΑΚΙ, Παναγιώτης Κουτσογιάννης.

Τέλος ο πρόεδρος της νεολαίας του ΕΛΚ, Κωνσταντίνος Κυρανάκης στηρίζει τον Ευάγγελο Μειμαράκη αλλά έχει ανοιχτή επικοινωνία και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αφού γνωρίζονται από τα παλιά. Πάντως σίγουρα δεν θέλει να ακούει για τον Απόστολο Τζιτζικώστα αφού είναι διαχρονική η κόντρα του με τον Ανδρέα Παπαμιμίκο.

 

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.