Search
Close this search box.
Search

Η Μισέλ Ομπάμα έφαγε από το ελληνικό “souvla” και έστειλε ευχαριστήριες επιστολές

Πριν 7 έτη

Ενθουσιασμένη με τα φαγητά ενός ελληνικού εστιατορίου στο Σαν Φρανσίσκο, δήλωσε η πρώην πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών, Μισέλ Ομπάμα, η οποία μάλιστα απέστειλε επιστολή στο προσωπικό αλλά και στον ιδιοκτήτη.

Η σύζυγος του Μπαράκ Ομπάμα κατά τη διάρκεια πτήσης της από το Σαν Φρανσίσκο, πίσω στην Ουάσινκγτον, ζήτησε από το προσωπικό της να προμηθευτεί φαγητό για την διαδρομή από το συγκεκριμένο εστιατόριο. Μετά το «ελληνικό» γεύμα, ευχαρίστησε με θέρμη το προσωπικό στέλνοντας την παρακάτω επιστολή:

«Αγαπητό προσωπικό του μαγαζιού «Σούβλα»

Σας γράφω για να σας ευχαριστήσω για όλο αυτό το νοστιμότατο φαγητό που μας προμηθεύσατε για την πτήση μας πίσω στην Ουάσινγκτον. Όλα ήταν φανταστικά και έκαναν την μεγάλη πτήση μας πιο διασκεδαστική. Η υποστήριξή από ανθρώπους σαν εσάς είναι πραγματικά αξιοσημείωτη και σημαίνει τόσο πολλά για μένα και τον Μπάρακ.

Ακόμη μία φορά σας ευχαριστώ για το υπέροχο γεύμα,

Μισέλ Ομπάμα».

Ο ιδιοκτήτης Charles Bililies έστησε έναν άνετο και ζεστό χώρο με minimal διακόσμηση, στον οποίο φρόντισε να αξιοποιήσει στο έπακρο την εκτενή του εκπαίδευση στις τεχνικές του fine dining και την ελληνική γευστική κουλτούρα.

Η ιδέα της δημιουργίας του συγκεκριμένου εστιατορίου προέκυψε πριν από περίπου 6 χρόνια σε ένα φιλικό κάλεσμα στο σπίτι του Charles Bililies όπου ανάμεσα στα εδέσματα που ετοίμασαν συμπεριλαμβανόταν και αρνάκι ψημένο «αλά ελληνικά» στη σούβλα.

Τα περισσεύματα από το λουκούλλειο γεύμα ο Bililies τα αξιοποίησε φτιάχνοντας πεντανόστιμα τυλιχτά με πίτα προσθέτοντας λαχανικά, γιαούρτι και φέτα κι εκεί άρχισε να αναρωτιέται γιατί δεν μπορούσε να βρει κάτι ανάλογο κάπου αλλού στην ευρύτερη περιοχή και γιατί κανείς δεν είχε «αμερικανοποιήσει» ή εκμοντερνίσει το σουβλάκι διατηρώντας παράλληλα το προσιτό οικονομικό του προφίλ.Ωστόσο δεν σταμάτησε εδώ. Η κ. Ομπάμα, έστειλε και προσωπική επιστολή στον ιδιοκτήτη του εστιατορίου, Τσάρλς Μπιλίλι τον οποίο ευχαρίστησε για την στήριξή του, ενώ και το εστιατόριο, μέσω twitter, ευχαρίστησε την πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.