Search
Close this search box.
Search

Η νέα είσοδος στο «κουαρτέτο» του Μαξίμου και το νέο κόμμα 

Πριν 8 έτη

Αγώνας ταχύτητας

Σε έναν αγώνα ταχύτητας στοχεύει η κυβέρνηση ώστε να κλείσει η αξιολόγηση προκειμένου στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου να ανοίξει η συζήτηση για το ελληνικό χρέος και την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ (QE). Βασικό θέμα – φωτιά προκειμένου να ολοκληρωθούν οι δύσκολες διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς είναι τα εργασιακά, αλλά και οι ιδιωτικοποιήσεις, η στελέχωση του νέου υπερταμείου δημόσιας περιουσίας και το δημοσιονομικό κενό του 2017-2018. Οι συζητήσεις αναμένεται να διαρκέσουν μία εβδομάδα και επόμενος σταθμός θεωρείται το Euroworking Group της 28ης Νοεμβρίου.

troika

Οδικός χάρτης πιστωτών 

Ιδιαίτερη σημασία αποκτά πλέον ο ρόλος του ΔΝΤ, το οποίο επιμένει στην εκ νέου απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, σε νέα μείωση συντάξεων και νέα μείωση του αφορολόγητου ορίου. Ο οδικός χάρτης των δανειστών περιλαμβάνει έναν πρώτο κρίσιμο σταθμό για την κυβέρνηση Τσίπρα. Την αποδοχή ενός ακόμη σκληρού πακέτου μέτρων που οδηγούν στην περικοπή περαιτέρω συντάξεων και εισοδημάτων. Η πλευρά των πιστωτών θα βάλει στο τραπέζι τρεις προτάσεις: α) Κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις υφιστάμενες κύριες συντάξεις, β) Περαιτέρω μείωση του αφορολόγητου από τα 8.600 ευρώ που είναι σήμερα πιθανόν και στα 5.000 σύμφωνα με παλαιότερη πρόταση του Ταμείου με κατάργηση φοροαπαλλαγών και γ) Αύξηση στο 10 % του μηνιαίου ορίου ομαδικών απολύσεων για  τις μεγάλες επιχειρήσεις και κατάργηση της δυνατότητας βέτο από το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας.

tsipras6Σημειολογική επίσκεψη Τσίπρα

Η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” στο παιχνίδι της Εθνικής ομάδας με τη Βοσνία κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν. Ο Πρωθυπουργός επέλεξε αυτή τη χρονική συγκυρία για να κάνει την πρώτη δημόσια εμφάνισή του σε γήπεδο από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της χώρας τον Ιανουάριο του 2015 για να δώσει μηνύματα με…πολλαπλούς αποδέκτες. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαμάχη με το ποδοσφαιρικό κατεστημένο στην προσπάθεια που κάνει να επιβάλλει το νόμο στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

tsipras4Ο Τσίπρας στηρίζει τις αποφάσεις Βασιλειάδη 

Μόλις πριν από μερικές ημέρες ο Γιώργος Βασιλειάδης εξερχόμενος του Μαξίμου μίλησε ακόμα και για εκούσιo grexit με κεντρική απόφαση!  Η προσωρινή διοικούσα επιτροπή της ΕΠΟ, της οποίας προΐσταται ο συνταγματολόγος Γιάννης Δρόσος, έχει επιβάλλει διακοπή στην αγωνιστική δραστηριότητα σε όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες μετά τον εμπρησμό στο σπίτι του Γιώργου Μπίκα. Σε μια στιγμή που αναζητείται φόρμουλα να καθίσουν όλες οι μεγάλες ΠΑΕ γύρω από ένα τραπέζι, ο Πρωθυπουργός κάνει δημόσια εμφάνιση στο πλάι του Υπουργού του σε επίσημο αγώνα της Εθνικής ομάδας. Η σημειολογία είναι προφανής…

Το κουαρτέτο…

Η παρέα του Πρωθυπουργού στο γήπεδο, ήταν ο υπουργός Ψηφιακής Οικονομίας Νίκος Παππάς, ο φίλος του υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης που είπε χθες πάλι «ούτε παράγκες ούτε συμμορίες» και ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γιάννης Δρόσος (είναι και πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΠΟ).

skibbe_michaelΟι Γερμανοί οπαδοί Τσίπρα

Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε και με τον Σκίμπε και του είπε μεταξύ άλλων: “Είσαι ο καλύτερος Γερμανός μου φίλος”. Για να απαντήσει ο Σκίμπε: “Μην νομίζεις… Στη Γερμανία, ο κόσμος σε συμπαθεί περισσότερο απ’όσο μπορείς να φανταστείς”.

samaras-4Κόμμα Βενιζέλου – Σαμαρά; 

Χαμός γίνεται στο ΠΑΣΟΚ με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο πόλεμος μαίνεται μεταξύ της ηγεσίας και του πρώην προέδρου, η πλευρά του οποίου κατηγορεί την Φώφη Γεννηματά ότι φλερτάρει με το ΣΥΡΙΖΑ μέσω Κώστα Λαλιώτη και από την άλλη η Χαρ. Τρικούπη υποπτεύεται τον Ευ. Βενιζέλο ότι επιθυμεί να φύγει προς ΝΔ μεριά ή να φτιάξει νέο κόμμα, ψηφοφόρων κεντροαριστερών αλλά αντιΣΥΡΙΖΑ στρέφονται στον κ.Μητσοτάκη.gennimata-venizelos Στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ δεν είναι λίγοι όσοι λένε ότι ο Ευ. Βενιζέλος έχει αποφασίσει να διαχωρίσει τη θέση του από το κόμμα και είτε να μετακινηθεί στη ΝΔ, εξέλιξη που θα πυροδοτήσει αντιδράσεις (ήδη υπάρχει βέτο Κώστα Καραμανλή) είτε θα συμμετάσχει στην ίδρυση νέου κόμματος μαζί με τον… Αντώνη Σαμαρά και άλλα στελέχη της ΝΔ και ενδεχομένως και του Ποταμιού. Στο πλαίσιο αυτό, δεν ήταν λίγοι που συνέδεσαν και την ομιλία του Αντ. Σαμαρά στην Ξάνθη, αλλά και τις συνεχείς περιοδείες και ομιλίες του Ευ. Βενιζέλου…! Λέτε;

priebusΑπό το Πλωμάρι στον Λ. Οίκο 

Η επιλογή του ελληνοαμερικανού Πρίμπους με καταγωγή από το Πλωμάρι, πιστού συμμάχου του Τραμπ στον προεκλογικό του αγώνα, ως προσωπάρχη του Λευκού Οίκου σημαίνει πολλά και για την Ελλάδα. Η θέση του προσωπάρχη, που περιλαμβάνει καθήκοντα ελέγχου πρόσβασης στον πρόεδρο και συμβούλου για το πρόγραμμα του προέδρου, συνήθως αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές πρώτες επιλογές αξιωματούχων ενός νέου προέδρου.

ndΓκρίνιες στη Ν.Δ. 

Ενοχλημένοι είναι στα υψηλά κλιμάκια της Ν.Δ. η στάση πολλών στελεχών στα αστικά κέντρα και την περιφέρεια που εκμεταλλευόμενοι τη θέση του Κυρ. Μητσοτάκη για ανανέωση, πολιτική και ηλικιακή, των ψηφοδελτίων εμφανίζονται ως… βέβαιοι υποψήφιοι και βέροι «μητσοτακικοί». Στην Πειραιώς έχουν εικόνα για τη σπουδή αρκετών αυτόκλητων «μητσοτακικών», που επιδιώκουν να δημιουργήσουν τετελεσμένα και να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια και ήδη στέλνουν σαφή μηνύματα αποδοκιμασίας. Ήδη, πολλοί εν ενεργεία βουλευτές  δεν βλέπουν με καθόλου καλό μάτι την «κινητικότητα» που καταγράφεται και σε πολλούς νομούς γίνεται χαμός!   

ethniki_2004H χρυσή ομάδα του 2004 και ο Τσίπρας

Στο ημίχρονο του αγώνα με τη Βοσνία επισκέφθηκε τη σουίτα που φιλοξενούσε ποδοσφαιριστές της ομάδας που κατάκτησε το Euro 2004 και παρέμεινε αρκετό χρόνο μαζί τους, συνομιλώντας με τους Αντώνη Νικοπολίδη, Γιώγο Καραγκούνη, ‘Αγγελο Μπασινά, Βασίλη Τσάρτα και Νίκο Νταμπίζα για τα θέματα που απασχολούν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου σε ημερομηνία που θα οριστεί προσεχώς, προκειμένου να συνεχίσουν τη συζήτηση και να ανταλλάξουν απόψεις για το άθλημα, αφού η πείρα και η προσωπικότητα των παικτών του 2004 είναι δεδομένη και, ενδεχομένως, θα μπορούσαν να συνεισφέρουν προς την κατεύθυνση εξεύρεσης λύσεων σχετικά με το άθλημα.

 

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.