Search
Close this search box.
Search

Η “Νέα Ελλάς” του Σαμαρά, οι ίντριγκες στο Μοσχάτο και η γενιά του Τσίπρα 

Πριν 8 έτη

Σαρωτικός ανασχηματισμός

Ο κύβος ερρίφθη και όπως πληροφορούνται τα Politikleaks μετράει αντίστροφα ο χρόνος για τον ανασχηματισμό. ypourgiko1Ο Πρωθυπουργός μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες έχει ξεκινήσει γύρο μυστικών επαφών και τηλεφωνικών συνομιλιών και θεωρείται ζήτημα χρόνου να ανακοινωθεί η αλλαγή του κυβερνητικού σχήματος. Ο ανασχηματισμός θα είναι σαρωτικός όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές. tsipras-ypourgikoΗ γενιά Τσίπρα

Κεντρικό ρόλο σε αυτό το νέο σχήμα θα έχει η γενιά του Αλέξη Τσίπρα, καθώς όπως έχει πει ο Πρωθυπουργός πολλοί δοκιμάστηκαν εδώ και ενάμιση χρόνο, τόσο στη Βουλή όσο και στα ΜΜΕ και επέδειξαν πρωτοφανή αντοχή και έδειξαν με τη στάση τους πως αξίζουν να αναβαθμιστούν. Και όπως λένε στο Μέγαρο Μαξίμου, μπήκαμε σε έναν πόλεμο και χρειάζονται «μαχητές» σε όλα τα επίπεδα. Και υπ’ αυτή την έννοια, μόνο όσοι θα συγκρουστούν, χωρίς αναστολές, με τη ΝΔ και με συγκεκριμένα συμφέροντα θα έχουν θέση σε αυτή την κυβέρνηση – μάχης, όπως την ονομάζουν χαρακτηριστικά.

 mitsotakis4

Το ώριμο φρούτο

Ποιος είναι ο νέος αντίπαλος του Κυριάκου Μητσοτάκη: Η παλαιά και γνώριμη σε πολλούς προέδρους, είτε στα δεξιά είτε στα αριστερά είτε στο κέντρο, θεωρία του «ώριμου φρούτου». Παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. ζητά με ένταση πρόωρες εκλογές, η συγκεκριμένη θεωρία του «ώριμου φρούτου» είναι καθ’ όλα αποδεκτή από την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

theodorikakos-1

Η πρόβλεψη Θεοδωρικάκου

 «Οι εκλογές θα γίνουν εντός του 2017» φέρεται να έχει πει σε κλειστή σύσκεψη ο Τάκης Θεοδωρικάκος, σύμβουλος στρατηγικής του Κυρ. Μητσοτάκη. Υπ’ αυτή την έννοια, κανένας δεν μπορεί να προσδιορίσει, εάν θα γίνουν την άνοιξη, το καλοκαίρι ή το φθινόπωρο. Η μόνη σταθερά είναι η εκτίμησή τους, ότι θα στηθούν κάλπες, αν και μέχρι στιγμής έχουν πέσει έξω, όπως έγινε και τόσο την περασμένη άνοιξη, το περασμένο καλοκαίρι και το τρέχον φθινόπωρο.

 ndΔιαγκωνισμοί στην Πειραιώς

Σε μια παλαιά ελληνική ταινία, ο Ντίνος Ηλιόπουλος έλεγε: «Είμαστε μια… ωραία ατμόσφαιρα». Αυτό ισχύει και στην Πειραιώς, όπου τα γραφεία της Ν.Δ., όπου το κλίμα μεταξύ παλαιών και νέων στελεχών είναι κακό, ενώ κυριαρχεί στο παρασκήνιο η ίντριγκα, οι διαγκωνισμοί και τα πισώπλατα «μαχαιρώματα».

ndΤρικλοποδιές συνεργατών

Το γεγονός ότι μερικοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη ήδη έχουν πάρει την έγκριση να είναι υποψήφιοι βουλευτές, δημιουργεί εντάσεις και πίσω από τα κλειστά γραφεία, κυριολεκτικά πολλοί σφάζονται και τα πικρόχολα σχόλια και οι διαρροές σε παραπολιτικές στήλες δίνουν και παίρνουν.

 spanakis

Ποιοι δέχονται πυρά…

Ποιοι δέχονται τα περισσότερα πυρά; Προφανώς όχι οι στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Μακάριος Λαζαρίδης, ο Στέλιος Πέτσας, ο Γιώργος Μυλωνάκης, αλλά ο γραμματέας Οργανωτικού Βασίλης Σπανάκης, οι αναπληρωτές εκπρόσωποι τύπου, ο Κώστας Κυρανάκης και η Σοφία Ζαχαράκη, ο γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Τάσος Γαϊτάνης, ο γραμματέας Παραγωγικότητας Βασίλης Ξυπολυτάς, ο γραμματέας Επιστημονικών Φορέων, Νίκος Κωστόπουλος, κ.α.zaxarakigaitanis

 To σχέδιο Σαμαρά

samaras-dethΟι κακές γλώσσες στη Ν.Δ. λένε ότι «τρέχει με τα χίλια» η εκπόνηση του σχεδίου αποδόμησης της ηγεσίας Κυριάκου Μητσοτάκη με σκοπό τη δημιουργία νέου κόμματος υπό τον Αντώνη Σαμαρά με την επωνυμία «Νέα Ελλάς». Λέτε; Πάντως υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στο παρασκήνιο…

 

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.