Search
Close this search box.
Search

Η… προφητεία του Τραμπ για τη Σουηδία – Τι είχε πει τον Φεβρουάριο – Ήξερε κάτι;

Πριν 7 έτη

Ένα κλεμμένο φορτηγό σκόρπισε το θάνατο στους δρόμους της Στοκχόλμης, σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους και τραυματίζοντας 15 ακόμη, την Παρασκευή.

Στα τέλη Φεβρουαρίου, ο Τραμπ σε συγκέντρωση στη Φλόριντα είχε πει ότι η Σουηδία «έχει προβλήματα» με τους μετανάστες και αναφέρθηκε σε μια τρομοκρατική επίθεση που όμως δεν είχε γίνει τότε…

Τότε όλοι τον είχαν χλευάσει για τις δηλώσεις του αυτές και μάλιστα ο πρώην πρωθυπουργος  της χώρας, Καρλ Μπιλντ είχε γράψει στο Twitter: «Σουηδία; Τρομοκρατική επίθεση; Τι καπνίζει ο άνθρωπος;”

Στην ομιλία του ενώπιον υποστηρικτών του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, προσπαθώντας να πείσει για τη σημασία της σκληρής αντιμεταναστευτικής πολιτικής την οποία φιλοδοξεί να λανσάρει, είχε τονίσει: «Αυτή είναι η ουσία. Πρέπει να κρατήσουμε τη χώρα μας ασφαλή. Βλέπετε τι γίνεται στη Γερμανία, είδατε τι έγινε χτες το βράδυ στη Σουηδία. Στη Σουηδία, ποιος θα το πίστευε, στη Σουηδία… Πήραν μεγάλους αριθμούς (προσφύγων) και έχουν προβλήματα τα οποία δεν μπορούσαν να φανταστούν. Δείτε τις Βρυξέλλες, το Παρίσι, τη Νίκαια».

Οι Σουηδοί τότε αντέδρασαν με έκπληξη και απορία στις αναφορές του Ντόναλντ Τραμοπ και, την Κυριακή, η σουηδική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον ζήτησε διευκρινίσεις από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Απευθύναμε ερώτηση για το θέμα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Επιθυμούμε διευκρινίσεις», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Σουηδίας Καταρίνα Άξελσον.

Πολλοί πλέον αναρωτιούνται αν ο Τραμπ είχε δίκιο τότε…

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.