Search
Close this search box.
Search

Η στιγμή που χτύπησαν τα 5,2 Ρίχτερ στην Ηλεία (video)

Πριν 8 έτη

Ανησυχία προκάλεσε σε όλη την Ηλεία ο ισχυρός σεισμός των 5,2 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 20.55 το βράδυ της Δευτέρας.

Λόγω του εστιακού βάθους, που εκτιμήθηκε στα 10 χιλιόμετρα, ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός.

Χαρακτηριστικά είναι τα στιγμιότυπα που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα μπάσκετ ΑΟ Ολυμπιονίκης-Αίαντας ΑΣΑΑ της Α1 ΕΣΚΑΗ στο Κλειστό της Αρχαίας Ολυμπίας με τους θεατές έντρομους να προσπαθούν να βγουν από το γήπεδο.

Στο μεταξύ ξεκίνησαν με το πρώτο φως της ημέρας οι έλεγχοι των κτιρίων στα Κρέστενα και στην ευρύτερη περιοχή μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,2 βαθμών που ταρακούνησε το βράδυ της Δευτέρας τη δυτική Πελοπόννησο.  Μέχρι τα ξημερώματα οι σεισμογράφοι του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου είχαν καταγράψει 15 μετασεισμούς έως 3,6 βαθμών. Για προληπτικούς λόγους τα σχολεία στον δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστενών και τα σχολεία της Τοπικής Κοινότητας Φιγαλείας θα παραμείνουν κλειστά. Ζημιές μικρής έκτασης σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή των Κρεστενών αναφέρονται μέχρι στιγμής από μηχανικούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrastimes.gr κατολισθήσεις καταγράφονται στα σύνορα Ηλείας – Αρκαδίας και πιο συγκεκριμένα στην εθνική οδό Πύργου- Τριπόλεως στο ύψος της γέφυρας του Ερυμάνθου.

Ρηγματώσεις και καταρρεύσεις τοίχων αναφέρονται στην Φρίξα χωρίς να υπάρχουν τραυματίες. Στην ευρύτερη περιοχή του επίκεντρου του σεισμού έχουν μεταβεί και δυνάμεις της Πυροσβεστικής από Πύργο και Ολυμπία. Σύμφωνα με πληροφορίες ζημιές καταγράφονται και στην Φιγαλεία.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.