Search
Close this search box.
Search

Θερίζει ο H1N1- Πέντε νέοι θάνατοι από τη γρίπη

Πριν 9 έτη

Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων γρίπης παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία, με τους επιστήμονες μάλιστα να αναμένουν κορύφωση της κατάστασης τις επόμενες τρεις εβδομάδες και να συνιστούν εμβολιασμό του πληθυσμού ακόμα και τώρα.

Ενδεικτικό της «επιθετικής» εξάπλωσης της γρίπης είναι το γεγονός ότι μόνον σήμερα καταγράφηκαν 15 νέα κρούσματα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και 5 νέοι θάνατοι.

Σε ό,τι αφορά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα χωρίς νοσηλεία που καταγράφηκαν σήμερα, ανέρχονται σε 71, εκ των οποίων τα 45 αφορούν ενήλικες και τα 26 παιδιά. Με βάση τα στοιχεία, τα συνολικά κρούσματα γρίπης που έχουν καταγραφεί εφέτος μέχρι σήμερα είναι υπερδιπλάσια σε σχέση με πέρυσι, ενώ σχεδόν διπλάσιοι είναι και οι θάνατοι.

Ειδικότερα, μέχρι στιγμής υπάρχουν 267 επιβεβαιωμένα κρούσματα από 114 πέρυσι την ίδια περίοδο, έχουν καταγραφεί 65 θάνατοι από 39 πέρυσι, ενώ σε 121 ανέρχονται οι νοσηλείες σε ΜΕΘ από 109 πέρυσι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας στους πέντε από τους ανθρώπους που προσβάλλονται εφέτος είναι υγιής, στοιχείο που δείχνει ότι ο ιός δεν «χτυπά» μόνον τα στρώματα πληθυσμού που χαρακτηρίζονται ως υψηλού κινδύνου.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.