«Ήμουν θολωμένος» φέρεται να είπε ο αστυνομικός φρουρός από την Καστοριά που κατηγορείται για τη δολοφονία, πριν από ένα χρόνο, του 52χρονου οδηγoύ ταξί, Κοσμά Τζέλιου, σε αγροτική τοποθεσία της ακριτικής πόλης, όπως κατέθεσε η πρώην σύζυγος του κατηγορούμενου κατά τη διάρκεια της δίκης που συνεχίστηκε κάτω από έντονα μέτρα ασφαλείας, στην Κοζάνη.
Η Θεοδοσία Σκιμετζή, μέχρι πρότινος σύζυγος του αστυνομικού φρουρού, ανάφερε ότι την ημέρα του φόνου «ο σύζυγός μου έφυγε κανονικά από το σπίτι για την δουλειά του, στην συνέχεια με ενημέρωσε ότι θα καθυστερούσε για λίγο να επιστρέψει στο σπίτι και όταν επέστρεψε αργά το απόγευμα του ετοίμασα το τραπέζι για να φάει. Δεν παρατήρησα κάτι διαφορετικό στο παρουσιαστικό του».
Περιέγραψε τη στιγμή που ο κατηγορούμενος κοιτώντας από το κινητό του στο διαδίκτυο της ανέφερε ότι στην Καστοριά κάποιοι σκότωσαν ένα ταξιτζή και στην συνέχεια μίλησε για την ανησυχία που έδειξε όταν τηλεφώνησαν στο σπίτι από την αστυνομία και μίλησαν μαζί του για να βεβαιώσουν εάν το αγροτεμάχιο στην περιοχή της Λεύκης, όπου εντοπίστηκε ο νεκρός ταξιτζής, ανήκει σε αυτόν.
«Μίλησε με τον πατέρα του και λίγο αργότερα αναχώρησε και ο ίδιος για την υπηρεσία. Το πρωί ενημερώθηκα από τον πατέρα μου ότι για το συμβάν έχει συλληφθεί ένας αστυνομικός και ότι αυτός ήταν ο σύζυγός μου. Δεν μπορώ να το πιστέψω ακόμη αυτό που έκανε» πρόσθεσε.
Στην ερώτηση της προέδρου του δικαστηρίου εάν της εξομολογήθηκε κάτι για την πράξη του, ανέφερε ότι «και τις δύο φορές που τον συνάντησα στις φυλακές, όταν τον ρώτησα γιατί το έκανες, μου απάντησε ότι ήμουν θολωμένος».
Η κ. Σκιμετζή περιέγραψε τον κατηγορούμενο ως ένα άνθρωπο που δεν είχε φίλους, που δεν τα πήγαινε καλά με την οικογένειά του, ήταν πολλές ώρες στο σπίτι και μπροστά στην οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή, όπου πολλές φορές έπαιζε έως και πέντε ώρες την ημέρα παιχνίδια με όπλα.
Είπε ακόμα, ότι τον τελευταίο καιρό, πριν από το έγκλημα, δεν κοιμόταν καλά και της ανέφερε ότι κάποιες φορές έβλεπε εφιάλτες, ενώ στις ερωτήσεις της προέδρου του δικαστηρίου εάν είχε παραπονεθεί ποτέ για αρνητικές επιδράσεις σε ότι αφορά την εμπλοκή του στον τραυματισμό και την σύλληψη του Μαζιώτη, ανέφερε ότι «δεν μου εξέφρασε ποτέ κανένα παράπονο, ή δεν μου είπε κάτι σχετικό».
Διαβεβαίωσε το δικαστήριο ότι στην οικογένεια δεν αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα, αλλά ομολόγησε την έκπληξή της όταν μετά την δολοφονία του ταξιτζή διαπίστωσε από έλεγχο που έκανε στον προσωπικό της τραπεζικό λογαριασμό ότι ο κατηγορούμενος είχε κάνει αναλήψεις ύψους 21.000 ευρώ, χωρίς να την έχει ενημερώσει, ή να της το έχει αναφέρει ποτέ.
Να σημειωθεί, ότι ο κατηγορούμενος, όταν υπηρετούσε στην Αθήνα, πυροβόλησε και συνέλαβε το ηγετικό μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, Νίκο Μαζιώτη, κατά την αιματηρή συμπλοκή που σημειώθηκε το καλοκαίρι του 2014 στο Μοναστηράκι.
Η Πατρίς Δημητροπούλου, μητέρα του κατηγορούμενου, κατέθεσε ότι ο γιός της όταν επέστρεψε στην Καστοριά, μετά την υπόθεση Μαζιώτη, ήταν νευρικός, ότι δεν πιστεύει ότι ο φόνος έγινε με πρόθεση τη ληστεία και όταν τον ρώτησε γιατί το έκανε, «μου απάντησε ότι δεν θυμάται γιατί το έκανε».
Ο ψυχίατρος Ν. Παπαθανασίου, που παρακολούθησε τον κατηγορούμενο στις φυλακές Γρεβενών, ανάφερε ότι έχει αυξημένα ποσοστά αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης και ίσως στοιχεία μειωμένου καταλογισμού.
Ο Ιωάννης Κωστέας, οδηγός ταξί από την Καστοριά, ανέφερε ότι την ημέρα της δολοφονίας του συναδέλφου του, δάνεισε 200 ευρώ τον αστυνομικό, ο οποίος του εκμυστηρεύτηκε ότι τα είχε ανάγκη. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ομολογία ή κατάθεση στο δικαστήριο από κανένα μάρτυρα ότι θύτης και θύμα γνωρίζονταν ή είχαν φιλικές σχέσεις.
Τα μέτρα ασφαλείας ήταν έντονα, για να εισέλθει κανείς στην αίθουσα του δικαστηρίου περνούσε από σωματικό έλεγχο, ενώ αρκετοί ένστολοι αστυνομικοί βρίσκονταν εντός της αίθουσας δημιουργώντας ασπίδα προστασίας στον κατηγορούμενο.
Η πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Κοζάνης, λόγω παρέλευσης ωραρίου της γραμματέως της έδρας, διέκοψε τη διαδικασία για την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018, όπου θα ακολουθήσουν η απολογία του κατηγορουμένου και οι αγορεύσεις της Πολιτικής αγωγής, της υπεράσπισης και της εισαγγελέως του δικαστηρίου.
Τι είχε αναφέρει ο Νίκος Μαζιώτης για τον αστυνομικό σε κείμενό του το 2017
Ο άνθρωπος που τον είχε πυροβολήσει στο Μοναστηράκι στις 16 Ιουλίου 2014 και οδήγησε ουσιαστικά στη σύλληψή του, είναι ο ίδιος άνθρωπος, που με το ίδιο όπλο πυροβόλησε και σκότωσε τον 52χρονο οδηγό ταξί στην Καστοριά.
Ο Νίκος Μαζιώτης γράφει στο κείμενο που ανέβηκε το απόγευμα της Κυριακής (12.03.2017) στο indymedia πως ο 30χρονος ειδικός φρουρός τον είχε πυροβολήσει πισώπλατα κατά τη συμπλοκή στο Μοναστηράκι.
«Να λοιπόν ποιοί είναι οι ‘’προστάτες του πολίτη’’! Τέτοιοι δολοφόνοι όπως και οι προϊστάμενοί τους είναι αυτοί που κοπιάζουν για την ασφάλεια των πάσης φύσεως καθαρμάτων της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας, για την ασφάλεια των πιστωτών της χώρας που πίνουν το αίμα του λαού. Τέτοιοι δολοφόνοι είναι αυτοί που φυλάνε: τους Βρεκουλέσκου και Τόμσεν, τα μέλη των κλιμακίων της Ε.Ε, της Ε.Κ.Τ, του ΕMΣ, του ΔΝΤ» γράφει το ηγετικό στέλεχος του Επαναστατικού Αγώνα.
«Σε τέτοιους δολοφόνους που χρησιμοποιούν τα όπλα -υπηρεσιακά ή μη- για να λύσουν τις προσωπικές τους διαφορές, στηρίζεται το σύστημα για να υπερασπίσει τα συμφέροντά του», συνεχίζε.
Το ποιόν αυτών που με καταδίωκαν στις 16 Ιουλίου του 2014 στο Μοναστηράκι, αποδεικνύεται περίτρανα από το γεγονός ότι ο αστυνομικός Ευθύμιος Δημητρόπουλος που με πυροβόλησε τότε πισώπλατα, είναι ο δολοφόνος του οδηγού ταξί στη Καστοριά.
Να λοιπόν ποιοί είναι οι ‘’προστάτες του πολίτη’’! Τέτοιοι δολοφόνοι όπως και οι προϊστάμενοί τους είναι αυτοί που κοπιάζουν για την ασφάλεια των πάσης φύσεως καθαρμάτων της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας, για την ασφάλεια των πιστωτών της χώρας που πίνουν το αίμα του λαού!
Τέτοιοι δολοφόνοι είναι αυτοί που φυλάνε: τους Βρεκουλέσκου και Τόμσεν, τα μέλη των κλιμακίων της Ε.Ε, της Ε.Κ.Τ, του ΕMΣ, του ΔΝΤ. Είναι καθήκον τους να προστατεύουν και τις πολιτικές ορντίναντσες των πιστωτών, αυτούς που εδρεύουν στο Μαξίμου, στα υπουργεία, στη βουλή όποια ιδεολογικοπολιτική και κομματική ταυτότητα και εν έχουν. Αυτούς που ψηφίζουν μέτρα για να ληστεύονται οι εργαζόμενοι και ο λαός ,για να δουλεύουν περισσότερο και να αμοίβονται λιγότερο. Για να πληρώνουν περισσότερους φόρους, για να μπορούν οι τράπεζες να κατάσχουν περιουσίες, για να λιποθυμούν παιδιά από την πείνα και να πεθαίνουν άνθρωποι από τις αρρώστιες, για να πουληθούν τα πάντα στο κεφάλαιο και τις πολυεθνικές.
Από την άλλη μεριά, καθήκον τους είναι να καταστέλλουν τις διαδηλώσεις κατά των μνημονίων, όπως έγινε στις διαδηλώσεις το 2010-2012 για την καταστολή των οποίων συμμετείχαν σύσσωμα όλα τα σώματα ασφαλείας -ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ, ομάδα ΔΙΑΣ- όπως επίσης καθήκον τους είναι να πυροβολούν αγωνιστές όπως ο Λάμπρος Φούντας το 2010 στη Δάφνη, όπως εγώ το 2014 στο Μοναστηράκι που η δράση μας στρέφονταν εναντίον των μνημονίων και των προγραμμάτων διάσωσης, εναντίον της πολιτικής-κοινωνικής γενοκτονίας που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια.
Σε τέτοιους δολοφόνους που χρησιμοποιούν τα όπλα -υπηρεσιακά ή μη- για να λύσουν τις προσωπικές τους διαφορές, στηρίζεται το σύστημα για να υπερασπίσει τα συμφέροντά του.
Και είναι φυσικό αυτό, αφού ένα καθεστώς οργανωμένης βίας και τρομοκρατίας που καταπιέζει, εκμεταλλεύεται, ληστεύει και δολοφονεί έναν ολόκληρο λαό, σε τέτοιας χαμηλής υποστάθμης υποκείμενα μπορεί να στηρίζεται!
Η περίπτωση Δημητρόπουλου δεν είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας στην αστυνομία και στα σώματα ασφαλείας αφού διαχρονικά τα σώματα των πραιτοριανών του καθεστώτος, προσήλκυαν άτομα τα οποία εκτιμούσαν ότι μπορούν να βιαιοπραγούν και να εγκληματούν κατά πολιτών αυθαίρετα, υπολογίζοντας στην ανοχή και τη συγκάλυψη λόγω της ιδιότητάς τους, αφού δεκάδες είναι οι περιπτώσεις αστυνομικών δολοφόνων που έπεσαν στα μαλακά από τη δικαστική εξουσία.
Δεν είναι η πρώτη φορά που αποδεικνύεται το ποιόν των διωκτών του Επαναστατικού Αγώνα.
Ο Κων/νος Παπαθανασάκης πρώην –σήμερα, αστυνομικός της ΔΑΕΕΒ, επικεφαλής του τμήματος «εσωτερικής τρομοκρατίας» και των ερευνών εναντίον μας το 2010 όταν είχαμε συλληφθεί για πρώτη φορά, ήταν αντικείμενο έρευνας για τη δολοφονία Πακιστανού μέσα στο αστυνομικό τμήμα Νίκαιας όπου υπηρετούσε το 2008, του Mohamed Kamal Atif.
Όπως γίνεται συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις και αυτή η δολοφονία συγκαλύφθηκε!
Σε τέτοιους «ευϋπόληπτους» -όργανα του νόμου, στηρίζεται το σύστημα και αναθέτει την ασφάλεια και τη προστασία των πολιτών!
Στο Μοναστηράκι ενώ ο Δημητρόπουλος επιχείρησε να με σκοτώσει πυροβολώντας με τότε από πίσω και ενώ δεν είχα βάλλει εναντίον του ούτε άλλωστε θα μπορούσα, αφού δεν τον είχα καν αντιληφθεί, γιατί είχα συμπλακεί με άλλον αστυνομικό, το 2ο δεύτερο δικαστήριο του Επαναστατικού Αγώνα που με καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη για την επίθεση στο παράρτημα της Ε.Κ.Τ, την Τράπεζα της Ελλάδας και στο γραφείο του μόνιμου αντιπροσώπου του Δ.Ν.Τ, με καταδίκασε αυθαίρετα και για απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον του.
Η περίπτωση του αστυνομικού δολοφόνου του οδηγού ταξί στη Καστοριά, επιβεβαιώνει
για μία ακόμα φορά τα συνθήματα που φωνάζαμε στις διαδηλώσεις και με τα οποία μεγαλώσαμε ως αναρχικοί: το « ΜΠΑΤΣΟΙ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ και το «ΔΟΥΛΟΙ ΦΥΛΑΤΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ», όπως εξίσου δικαιώνει και την επιλογή του αντάρτικού πόλης, την επιλογή του Επαναστατικού Αγώνα που στράφηκε κατά μηχανισμών της οικονομικής και πολιτικής εξουσίας καθώς και κατά των σωμάτων ασφαλείας.