Search
Close this search box.
Search

Κακοκαιρία: Που εντοπίζονται τα κυριότερα προβλήματα στην Κεντρική Μακεδονία

Πριν 4 έτη

Σημαντικά προβλήματα κυρίως στο οδικό δίκτυο από υπερχειλίσεις χειμάρρων και λασποροές έχει προκαλέσει η έντονη κακοκαιρία που πλήττει τη Βόρεια Ελλάδα και την Κεντρική Μακεδονία από τις πρώτες πρωινές ώρες.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο GRtimes.gr ο επικεφαλής του αυτόνομου Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης, τα κυριότερα προβλήματα εντοπίζονται στην Πιερία, εκεί όπου έχει μεταβεί ήδη κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να διαθέσει μηχανήματα, ενώ σοβαρό είναι το ενδεχόμενο επικαιροποίησης του δελτίου έκτακτης ανάγκης κατά τη διάρκεια της ημέρας και ανάλογα με την ένταση των καιρικών φαινομένων.

Συγκεκριμένα, προβλήματα αντιμετωπίζει το οδικό δίκτυο της παραλίας Κατερίνης, εκεί όπου ο οικισμός “Ολυμπιακή Ακτή” έχει πλημμυρήσει, ενώ παρόμοια ζητήματα έχουν δημιουργηθεί στο Λιτόχωρο, στη Νέα Έφεσο και στο Βαρικό.

Επίσης, για λίγα λεπτά της ώρας διακόπηκε η κυκλοφορία στον δρόμο Ολυμπιάδας – Σταυρού του δήμου Βόλβης, καθώς σε κάποια σημεία υπήρξε υπερχείλιση υδάτων και χρειάστηκε η παρέμβαση ανθρώπων της Πολιτικής Προστασίας και ειδικών μηχανημάτων για να δοθεί ο δρόμος ξανά στην κυκλοφορία.

Επιπλέον στον δήμο Θερμαϊκού λόγω της έντονης βροχόπτωσης, σημειώθηκαν λασποροές με αποτέλεσμα να σταλούν και εκεί μηχανήματα προκειμένου να καθαρίσουν την περιοχή.

Τέλος, στον δήμο Νέας Προποντίδας και συγκεκριμένα στην περιοχή της Σωζόπολης, αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε έπειτα από υπερχείλιση χειμάρρου που προκλήθηκε λόγω της νεροποντής. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα, δυνάμεις της πυροσβεστικής, οι οποίες τράβηξαν το αυτοκίνητο και απεγκλώβισαν τον οδηγό χωρίς να σημειωθούν υλικές ζημιές ή τραυματισμός.

“Είμαστε σε επιφυλακή, στέλνουμε μηχανήματα όπου χρειαστεί και περιμένουμε την λήξη των φαινομένων για να κάνουμε μια συνολική αποτίμηση. Κατά τόπους έχουμε φαινόμενα μικρής κλίμακας, χωρίς να έχουν προκληθεί σημαντικά ζητήματα, εκτός βέβαια από την Πιερία, αλλά τα φαινόμενα είναι ακόμη σε εξέλιξη” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Στεργιάδης.

Πηγή: grtimes.gr

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.