Search
Close this search box.
Search

Καλαμάτα: Στο δικαστήριο σήμερα Τρίτη οι επτά συλληφθέντες για το θάνατο του εικονολήπτη – Το ξέσπασμα του γιου του

Πριν 5 έτη

Ενώπιον της δικαιοσύνης θα οδηγηθούν σήμερα Τρίτη το μεσημέρι οι επτά συλληφθέντες για την υπόθεση του θανάσιμου τραυματισμού του 53χρονου εικονολήπτη το βράδυ της Κυριακής κατά τη διάρκεια του σαϊτοπόλεμου, στο χώρο στάθμευσης του Νέδοντα, στην Καλαμάτα.

Ειδικότερα, οι επτά συλληφθέντες, δηλαδή τα έξι μέλη του «μπουλουκιού» και ο δημοτικός σύμβουλος, θα δικαστούν στις 13:00, με την αυτόφωρη διαδικασία.

Τη Δευτέρα του Πάσχα, τα επτά άτομα οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Καλαμάτας, ενώ θα παραμείνουν κρατούμενα μέχρι την δίκη.

Στο μεταξύ ο γιος τουεξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ κατά του δήμαρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα.

Ο Κώτας Θεοδωρακάκης πατέρας δύο παιδιών, κάλυπτε εκείνη τη ώρα, σε ζωντανή μετάδοση, το πασχαλινό έθιμο, όταν τον χτύπησε με δύναμη στο κρανίο σαΐτα που φαίνεται ότι προήλθε από κοντινή απόσταση. Μάλιστα, άλλη μια σαΐτα παραλίγο να χτυπήσει ένα κοριτσάκι που ήταν ανάμεσα στους θεατές.

«Αυτό το δολοφονικό έθιμο πρέπει να καταργηθεί», δήλωσε  στο ΘEMA FM, ο Μάκης Βασιλάτος, φίλος και συνεργάτης του άτυχου εικονολήπτη.

Σύμφωνα πάντως με το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα«το έθιμο του σαϊτοπολέμου δεν θα απαγορευτεί, γιατί είναι καταγεγραμμένος στο DNA των Μεσσήνιων και θα υπάρξουν αντιδράσεις». Ο κ. Νίκας τόνισε την ανάγκη να ληφθούν μέτρα, προκειμένου να αποφευχθούν τέτοιου είδους περιστατικά, κάτι που όμως δεν έχει γίνει ως τώρα.

Σε βίντεο της 25ης Απριλίου του messinialive.gr (2:50) ο δήμαρχος εκθειάζει το έθιμο του σαϊτοπολέμου, θεωρεί ότι είναι θετική η απόφαση της μεταφοράς του στην κεντρική πλατεία και τονίζει ότι η δημοτική αρχή έχει λάβει μέτρα από κοινού με τους σαϊτομάχους για να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα ασφαλείας.

Το δριμύ “κατηγορώ” του γιου του καμεραμάν

Η δήλωση του δημάρχου Καλαμάτας ότι το πασχαλινό έθιμο δεν θα απαγορευτεί προκάλεσε το ξέσπασμα του γιου του εικονολήπτη, Νεκτάριου Θεοδωρακάκη, στο Facebook.


«”κύριε” Νικά αυτή η δήλωση δε σας τιμά καθόλου. Οι κορδελιτσες και τα δήθεν λυπάμαι δεν τα δέχομαι ούτε εγώ προσωπικά αλλά ούτε και η οικογένειά μου. (…) Λίγη ανθρωπιά δε βλάπτει. Στο DNA των Μεσσηνιων είναι και η ανθρωπιά, όχι μόνο αυτά τα έθιμα. Δηλώνω δημοσίως πως θα κάνω ο,τι περνάει από το χέρι μου για να οδηγηθούν οι υπαίτιοι ενώπιον της δικαιοσύνης και αυτή θα αποφασίσει από εκεί και πέρα (…) Θα μπορούσαν κάλλιστα να αποφευχθούν τέτοιου είδους περιστατικά αν είχατε σχεδιασμό και πρόγραμμα, παρόλα αυτά επιλέξατε να περιοδευετε και να μην ενδιαφερθειτε ούτε στο ελάχιστο για την ΥΓΕΙΑ και την ΑΣΦΑΛΕΙΑ του κόσμου που παρακολουθεί αυτά τα δρώμενα. Ο πατέρας μου φεύγει χαρούμενος, έχοντας αποτρέψει δύο γυναίκες να πλησιάσουν σε αυτόν και έχοντας αποτρέψει επί της ουσίας δύο ακόμη δυστυχήματα. Καλή επιτυχία “κύριε” δήμαρχε στις προσεχείς εκλογές. Με λύπη για τις δηλώσεις σας και την στάση σας, ο υιός του αδικοχαμένου αυτού ανθρώπου» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Νεκτάριος Θεοδωρακάκης.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.