Search
Close this search box.
Search

Καραμανλής: Διεύρυνση σημαίνει να έρθουν νέοι πολίτες στη ΝΔ -Τι λεει για Μητσοτάκη, Τσίπρα και “Παραιτηθείτε” (video)

Πριν 8 έτη

Πάνω απο 700 νεοδημοκράτες και νέοδημοκράτισσες υπόδεχτηκαν τον Κώστα Καραμανλή στη Νεα Σμύρνη όπου ήταν ο κεντρικός ομιλητής της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ.

Ο βουλευτής Σερρών, αναφέρθηκε στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης και στα νέα σκληρά μέτρα που έφεραν, στο λαϊκιςμο του ΣΥΡΙΖΑ,ενω έκανε λόγο και για τη σημερινή εκδήλωση στο Σύνταγμα.

karamanlis2Ο κ. Καραμανλής, άφησε αιχμές για τις δηλώσεις υπουργών της κυβέρνησης που αναφέρονταν στις την αντισυνταγματικότητα των διαδηλώσεων αναφέροντας χαρακτηριστικά:
“Δεν ξέρω μάλιστα, μήπως η σημερινή μας συνάντηση θεωρείται «ημι-παράνομη»… Γιατί αν η αυριανή συγκέντρωση έχει χαρακτηριστεί από Υπουργό ότι είναι «στο όριο της συνταγματικής ανοχής», ε πολύ φοβάμαι ότι συγκεντρώσεις σαν τη δική μας θα είναι λίγο πριν το όριο! Το νου μας λοιπόν!”karamanlis3

Και σε αυτό το σημείο αντιπαρέβαλε την πολιτική πορεία της ΝΔ με αυτή του ΣΥΡΙΖΑ: “Στην παράταξή μας, όπως και η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων, είμαστε βαθιά δημοκράτες. Στην παράταξή μας πιστεύουμε με συνέπεια και ειλικρίνεια στον πολιτικό φιλελευθερισμό. Στο δικαίωμα του κάθε πολίτη να πιστεύει ό,τι θέλει, ό,τι και αν είναι αυτό. Αλλά και στο δικαίωμά του ελεύθερα να εκφράζει τις απόψεις του και αν θέλει να διαδηλώνει για αυτές. Τις αρχές αυτές, στη Νέα Δημοκρατία, στην Ελλάδα, ΔΕΝ τις διαπραγματευόμαστε!”

 

Ενώ δεν παρέλειψε να ασκήσει και κριτική για τη Νέα Δημοκρατία και τα λάθη της: “Δεν τα κάναμε όλα τέλεια. Ούτε τις περασμένες δεκαετίες, αλλά ούτε και στην πρόσφατη διακυβέρνησή μας. Γιατί μπορεί να μειώθηκαν τα ελλείμματα στην οικονομία, όμως δημιουργήθηκαν ελλείμματα στις σχέσεις της παράταξης με την κοινωνία. Υπήρξαν στιγμές που χάσαμε αυτό που μας χαρακτήριζε: το συντονισμό μας με τον παλμό της κοινωνίας.”

Ο βουλευτής Σερρών όμως, αναφέρθηκε και στις επαναλαμβανόμενες εκλογικές διαδικασίες του τελευταίου εξαμήνου στη ΝΔ:”Περάσαμε μέσα από συμπληγάδες τους τελευταίους μήνες. Χάσαμε 3 εκλογικές αναμετρήσεις, αλλάξαμε ηγεσίες, βιώσαμε μια μακρά και επίπονη εσωκομματική διαδικασία, με καλές αλλά και με πολύ κακές στιγμές.
Ακόμα, όμως, και όταν τα ηγετικά μας στελέχη κινδύνευσαν να εγκλωβιστούν στην εσωστρέφεια, η βάση μας, οι ανώνυμοι και αγνοί ψηφοφόροι της παράταξης, ήταν αυτοί που κράτησαν το κόμμα ενωμένο. Συμμετείχαν κατά εκατοντάδες χιλιάδες στην εκλογική διαδικασία και διασφάλισαν τη συνέχεια, εκλέγοντας τελικά για Πρόεδρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη.”

Και σε αυτό το σημείο αναφέρθηκε με πολύ καλά λόγια στον Πρόεδρο της ΝΔ: ” Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας νέος πολιτικός, που έχει δείξει σημάδια σοβαρότητας και τεχνοκρατικής επάρκειας. Χαρίσματα που λείπουν σήμερα από τους περισσότερους Έλληνες πολιτικούς, αλλά τα έχει ανάγκη ο τόπος.
Για να βγούμε από το τέλμα και από το αδιέξοδο, χρειαζόμαστε πολιτικούς που έχουν ένσημα στον ιδιωτικό τομέα, που έχουν δουλέψει στη ζωή τους, που έχουν πραγματική εμπειρία ζωής και μπορούν να σταθούν όρθιοι τόσο στον πολιτικό στίβο της Ελλάδος, όσο και στα σαλόνια της ευρωπαϊκής και της διεθνούς πολιτικής.
Χρειαζόμαστε πολιτικούς που μπορούν να δώσουν όραμα και ελπίδα σ’όλους τους πολίτες ότι αυτοί μπορούν να πάρουν το πηδάλιο της χώρας και να μας οδηγήσουν σε ασφαλή λιμένα.
Τέτοιοι πολιτικοί είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού σήμερα.
Και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι τέτοιος πολιτικός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Και είναι και κάτι ακόμα: Είναι συνεπής με τις αρχές της παράταξης που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Δηλαδή όχι μεγάλα λόγια. Ποτέ λαϊκισμός. Πυξίδα πάντα ο ορθός λόγος, το καλό του τόπου και ο ρεαλισμός. Αυτό θα πει καραμανλισμός. Και αυτά πρεσβεύει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης!”

Τέλος, ο Κώστας Καραμανλής, έκλεισε την ομιλία του με ενα απόσπασμα από ομιλία του Κωνσταντίνου Καραμανλή το 1979.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.