Search
Close this search box.
Search

Κορωνοϊός: Πληθαίνουν οι εισηγήσεις για κλείσιμο όλων των σχολείων και Πανεπιστημίων – “Αν υπάρξει κρούσμα μετά θα είναι αργά” λένε οι ειδικοί

Πριν 5 έτη

Πληθαίνουν οι φωνές προς την κυβέρνηση και ιδιαίτερα προς το υπουργείο Υγείας, ότι πρέπει να ανασταλεί η λειτουργία των σχολείων και των πανεπιστημίων όλης της χώρας, αφού αν εντοπιστεί κρούσμα κορωνοϊού, θα είναι μια υγειονομική βόμβα η οποία δύσκολα θα μπορεί να αντιμετωπιστεί.

Ήδη μετά τα δύο ύποπτα κρούσματα στην Κρήτη και το Πάντειο υπάρχουν εισηγήσεις να κλείσουν όλες οι σχολικές μονάδες. Ήδη πολλοί δήμοι έχουν αποφασίσει να κλείσουν τα σχολεία για να κάνουν και απολύμανση των χώρων.

Ήδη από προχθές ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας Ηλίας Μόσιαλος πρότεινε  να κλείσουν σχολεία και πανεπιστήμια πριν εξαπλωθεί ο ιός. Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Μόσιαλος και με αφορμή την απόφαση της Ιταλίας να κλείσουν μέχρι τα μέσα του Μαρτίου όλα τα σχολεία και Πανεπιστήμια της χώρας, αναφέρει πως «αν είναι να πάρουμε αντίστοιχα μέτρα, πρέπει να το κάνουμε άμεσα πριν υπάρχει μεγάλη διάδοση του νέου ιού».

Όπως επισημαίνει, «αν υπάρξουν κρούσματα σε σχολεία και πανεπιστήμια τα μέτρα που θα ακολουθήσουν θα είναι λιγότερο αποτελεσματικά». Παράλληλα τονίζει πως «η διδασκαλία στα σχολεία μπορεί να αναπληρωθεί με e-learning και να αξιοποιηθεί και η δημόσια τηλεόραση με προγράμματα διδασκαλίας τις πρωινές ώρες».

Δείτε την ανάρτηση που έκανε ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος:

Κλείνουν το Πάντειο και το πανεπιστήμιο στο Ρέθυμνο για δύο μέρες

Κλειστό θα παραμείνει για δύο μέρες (6 και 7 Μαρτίου) το Πάντειο Πανεπιστήμιο για «προληπτικούς λόγους» όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Πανεπιστημίου.
Πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται επισήμως μιλούν για ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού που δεν διευκρινίζεται αν αφορά σε φοιτητή, μέλος του διδακτικούς προσωπικού ή του διοικητικού προσωπικού.

Ωστόσο, κάποιες άλλες πληροφορίες από το Πάντειο γίνεται λόγος για καθηγήτρια που ταξίδεψε πρόσφατα στο εξωτερικό. Ολες οι εργασίες με το Πανεπιστήμιο θα διεξάγονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Συγκεκριμένα, η ολιγόλογη ανακοίνωση του Παντείου έχει ως εξής: «ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Σας ενημερώνουμε ότι για προληπτικούς λόγους το πανεπιστήμιο θα παραμείνει κλειστό από 6/3 έως και 7/3»

Κλειστό και το Πανεπιστήμιο στο Ρέθυμνο

Κλειστό θα παραμείνει σήμερα και αύριο το πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο, για προληπτικούς λόγους όπως ανακοινώθηκε από την πρυτανεία. Στην ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κρήτης τονίζεται: «Ανακοινώνεται ότι η λειτουργία του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο αναστέλλεται σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή 5 και 6 Μαρτίου για προληπτικούς λόγους και κατόπιν οδηγιών που έλαβε το Πανεπιστήμιο από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση την Κυριακή 8 Μαρτίου. Όλες οι δραστηριότητες του Ιδρύματος στο Ηράκλειο συνεχίζονται κανονικά».

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, το κλείσιμο το πανεπιστημίου δεν ανακοινώθηκε έγκαιρα με αποτέλεσμα μέσα στην ημέρα, σε πολλά τμήματα τα μαθήματα να γίνονται κανονικά.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.