Search
Close this search box.
Search

Κυκλώνας Ζορμπάς: Αγωνία για τους τρεις αγνοούμενους στην Εύβοια

Πριν 6 έτη

Ισχυρές δυνάμεις της 1ης και της 7ης ΕΜΑΚ έχουν κινητοποιηθεί για τον εντοπισμό των τριών ανθρώπων που αγνοούνται από το πρωί στο Μαντούδι της Εύβοιας, λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει το νησί.

Συνολικά έχουν κινητοποιηθεί τουλάχιστον έντεκα πυροσβέστες, τρεις δύτες, 12μελές πεζοπόρο τμήμα, μια λέμβος, ένα ερπυστριοφόρο όχημα και τρία πυροσβεστικά οχήματα.

Μέχρι στιγμής έχει βρεθεί το αυτοκίνητο του ηλικιωμένου ζευγαριού, ενώ δεν υπάρχει κανένα σημείο ζωής του νεαρού οδηγού.

Η ισχυρή βροχόπτωση συνεχίζει να πλήττει το νησί, προκαλώντας πολύωρη διακοπή κυκλοφορίας από τα κεντρικά προς τα βόρεια τμήματα όπου και παρατηρούνται οι δυσμενέστερες συνθήκες.

Οι εντονότερες βροχές έως τώρα καταγράφονται στην Στενή Ευβοίας, στα κεντρικά, και στην Βατερή στα βόρεια, με το ημερήσιο ύψος της βροχής να υπολογίζεται στα 171 και στα 108 χιλιοστά αντίστοιχα, σύμφωνα με τις μετρήσεις των σταθμών στις 18:00 το απόγευμα.

Ένα χιλιοστόμετρο βροχής αντιστοιχεί σε ένα λίτρο νερού ανά τετραγωνικό μέτρο επιφάνειας.

Ο Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού ανακοίνωσε πως τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά αύριο Δευτέρα, όπως επίσης οι δημόσιοι και ιδιωτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Με ένταση πέφτει η βροχή και στην περιοχή του Θεολόγου και της Μαλεσίνας αν και οι ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που συγκεντρώθηκαν εκεί μπόρεσαν να αξιοποιήσουν την ύφεση των καιρικών συνθηκών για να αντλήσουν νερά από διάφορα επικίνδυνα σημεία, από σπίτια και καταστήματα.

Μέχρι αυτή τη στιγμή οι κλήσεις στην Πυροσβεστική έχουν ξεπεράσει τις 80 για αντλήσεις υδάτων.

Προβλήματα και στην Φθιώτιδα

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις όμως έχουν καλύψει ένα μεγάλο μέρος του νόμου της Φθιώτιδας με συνέπεια δεκάδες στρέμματα ακόμη και στο κέντρο του νομού να φουσκώνουν συνεχώς και σε ορισμένες περιπτώσεις να έχουν φτάσει σε οριακό σημείο ακόμα και στην περιοχή της Λαμίας.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Θύμιο Καραΐσκο «αν οι βροχοπτώσεις συνεχίσουν με την ίδια ένταση όλη τη νύχτα και μέχρι αύριο το πρωί, τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα καθώς τα μηνύματα που υπάρχουν από όλο το νομό είναι ότι τα ρέματα βρίσκονται σε οριακό επίπεδο. Όλες οι υπηρεσίες βρίσκονται στο πόδι και ελέγχουν την κατάσταση για να παρέμβουμε όπου είναι δυνατόν».

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται και οι υπηρεσίες της Βοιωτίας οι οποίες παρατηρούν συνεχώς τους χειμάρρους να φουσκώνουν ενώ τα μηχανήματα βρίσκονται σε ετοιμότητα για να παρέμβουν όπου χρειαστεί.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.