Search
Close this search box.
Search

Κυρ. Μητσοτάκης: Υπάρχουν και πολιτικές ευθύνες για τη ρύπανση και πρέπει να αποδοθούν

Πριν 8 έτη

Απόδοση ευθυνών, όχι μόνο επιχειρησιακών, αλλά και πολιτικών, ζήτησε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, για την εκτεταμένη θαλάσσια ρύπανση στον Σαρωνικό, λόγω της βύθισης δεξαμενόπλοιου.

«Να αποδοθούν επιτέλους όχι μόνο επιχειρησιακές ευθύνες, αλλά και πολιτικές, γιατί υπάρχουν, ναι, και πολιτικές ευθύνες. Και το Λιμενικό έχει προϊστάμενο και αν κάποιοι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους η ευθύνη βαραίνει και τον πολιτικό προϊστάμενο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μηστοτάκης σημείωσε πως «το λιγότερο που έχει να κάνει ο κ. Τσίπρας είναι να κάνει αποδεκτή την παραίτηση του κ. Κουρουμπλή. Εμείς θα καταθέσουμε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή καθώς πρέπει να μάθουμε όλη την αλήθεια».
Ο πρόεδρος της Ν.Δ., που επισκέφθηκε πληγείσες παράκτιες περιοχές της Αττικής, παρατήρησε ότι «χρειάστηκαν δεκάδες χρόνια για να μπορέσει να καθαρίσει ο Σαρωνικός και να απολαμβάνουν οι πολίτες καθαρές παραλίες και δυστυχώς μόνο μία μέρα ανικανότητας για να γίνει πολύ μεγάλη περιβαλλοντική ζημιά».

Κατά τον κ. Μητσοτάκη, είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν βαριές ευθύνες και μια σειρά από αμείλικτα ερωτήματα.

«Ποιος έκρινε ότι το καράβι αυτό ήταν αξιόπλοο; Πώς γίνεται να βουλιάζει ένα καράβι μέσα στο λιμάνι σε συνθήκες νηνεμίας; Γιατί άργησε ο κρατικός μηχανισμός να κινητοποιηθεί; Κινητοποιήθηκαν ναι ή όχι όλα τα σκάφη του  Λιμενικού;», διερωτήθηκε.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.