“Αυτό που πρέπει να εξηγήσετε, να εξηγήσουμε όλοι μαζί στις Ελληνίδες και τους Έλληνες είναι το γιατί ο τόπος μας έχει ανάγκη τη Νέα Δημοκρατία”, είπε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, μιλώντας σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη.
Και το «γιατί», συμπυκνώνεται σε 7 βασικούς λόγους, αυνέχισε ο κ. Καραμανλής, εξηγώντας τους εναν προς έναν.
1. ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
Πρώτα απ’ όλα, ακριβώς επειδή βρισκόμαστε εν μέσω μίας τεράστιας κρίσης.
Και η ιστορία έχει δείξει ότι πάντα, από τη μεταπολεμική περίοδο μέχρι τη μεταπολίτευση, ήταν η δική μας παράταξη που έβγαζε την Ελλάδα από την κρίση και την έστηνε ξανά στα πόδια της.
Η χώρα μας γνώρισε μια κρίση που πολλοί δεν μπορούσαμε καν να φανταστούμε…
Βέβαια, το 2009 κάποιος μας είχε προειδοποιήσει.
Ο τότε πρωθυπουργός, ο Κώστας Καραμανλής, είχε το θάρρος να πει στους πολίτες την αλήθεια.
Δυστυχώς, όμως, οι πολίτες ακολούθησαν αυτούς που υπόσχονταν πως «λεφτά υπάρχουν»…
Τη συνέχεια τη γνωρίζουμε και τη ζούμε ακόμα όλοι.
Αλλά τον πολιτικό αρχηγό που έταζε ότι «λεφτά υπάρχουν», σήμερα οι πολίτες τον έχουν αφήσει εκτός Βουλής…
Ας το θυμούνται όλοι αυτό: Αυτή είναι η μοίρα των πολιτικών που σε κρίσιμες περιόδους παίζουν με τη μοίρα του τόπου!
2. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Δεύτερον, ο τόπος έχει ανάγκη την Κεντροδεξιά, γιατί αυτή η κρίση χρειάζεται μια παράταξη που να πιστεύει ειλικρινά στην ελεύθερη οικονομία.
Αλήθεια, τώρα κατάλαβε ο κ. Τσίπρας ότι ο τόπος χρειάζεται επενδύσεις; Τόσα χρόνια, ο ΣΥΡΙΖΑ κυνηγούσε όποιον σκεφτόταν να επενδύσει σε αυτόν τον τόπο…
Και τελικά φτάσαμε να έχουμε κυβέρνηση διχασμένη προσωπικότητα, με το δεξί χέρι προσκαλεί τις επενδύσεις και με το αριστερό τις διώχνει!
Βλέπετε, μπορεί ο κ.Τσίπρας να μην φοράει γραβάτα, αλλά αλλάζει συνέχεια κοστούμια…
Παλαιότερα φορούσε το κοστούμι του δήθεν επαναστάτη.
Τελευταία, τον είδαμε να φοράει το κοστούμι του δήθεν νέου Ανδρέα, αλλά και του δήθεν φίλου της ελεύθερης αγοράς. Λυπάμαι που το λέω, αλλά δεν του ταιριάζει κανένα απ’ όλα.
3. ΕΥΡΩΠΗ
Ταυτόχρονα, κι αυτό είναι το τρίτο σημείο που θα σταθώ, η αντιμετώπιση της κρίσης χρειάζεται και μια κυβέρνηση που να πιστεύει ειλικρινά στον ευρωπαϊκό δημοκρατικό προσανατολισμό της χώρας.
Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν ποια είναι η παράταξη που διαφωνούσε διαχρονικά με την ευρωπαϊκή προοπτική μας και ποια αυτή που μας έβαλε στην Ενωμένη Ευρώπη. Ποια είναι η παράταξη που έβαλε σε κίνδυνο την παρουσία μας στον πυρήνα της Ευρώπης και ποια αυτή που μας κράτησε με ασφάλεια.
Κάθε επιλογή μας δικαιώθηκε Το «ιδεολογικό μας πλεονέκτημα» δικαιώθηκε.
Και έτσι φτάνουμε στον επόμενο λόγο που η Ελλάδα σήμερα χρειάζεται την παράταξή μας: Τελευταία, στο δημόσιο διάλογο έχουν φουντώσει δύο διαφορετικές εκφάνσεις του λαϊκισμού.
Από τη μία, αυτοί που λένε ότι οι Έλληνες είμαστε τα αιώνια αθώα θύματα και οι «ξένοι» οι μόνιμοι κακοί που θέλουν να μας βλάψουν.
Κι από την άλλη, αυτοί που λένε ότι εμείς οι Έλληνες είμαστε ανίκανοι να κάνουμε το σωστό και μόνο οι «ξένοι» μπορούν να μας σώσουν.
Ξεχνούν ότι υπήρξαν εποχές που η χώρα μας ήταν παράδειγμα προς μίμηση. Και το κυριότερο, με ψηλά το κεφάλι. Γιατί έτσι ήταν η Ελλάδα του Κωνσταντίνου Καραμανλή!
Είμαστε η πατριωτική παράταξη που ξέρει να λέει τα μεγάλα ΝΑΙ και τα μεγάλα ΟΧΙ.
Και το έχουμε αποδείξει ιστορικά. Από το μεγάλο ΝΑΙ, κόντρα σε όλους τότε, για την ένταξη με το σπαθί μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια… Ως το περήφανο ΟΧΙ του Κώστα Καραμανλή στο Βουκουρέστι!
5. ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ
Ο πέμπτος λόγος που ο τόπος χρειάζεται τη Νέα Δημοκρατία σήμερα, είναι ότι έχουμε μία κυβέρνηση που μόνο για ένα πράγμα δείχνει να έχει πραγματικά σχέδιο: για τον κοινωνικό διχασμό και την εξόντωση της μεσαίας τάξης.
Όμως η μεσαία τάξη είναι η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας. Και η παράταξή μας είναι ασφαλώς μια παράταξη όλων των Ελλήνων. Είναι όμως και η κατ’ εξοχήν παράταξη που πάντα δημιουργούσε το περιβάλλον για να μπορεί η μεσαία και μικρομεσαία τάξη να αναπτυχθεί, να δημιουργήσει και να στηρίξει τη χώρα.
6. ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Ο έκτος λόγος που η χώρα χρειάζεται την Κεντροδεξιά, είναι για να αντιμετωπίσει τη ζημιά που κάνει αυτή η κυβέρνηση της «πρώτης φοράς Αριστερά».
Ξέρετε ότι μόνο «αντι-αριστερός» δεν είμαι. Έχω απόλυτο σεβασμό στους έντιμους αγωνιστές όλων των πλευρών. Πρέπει, όμως, να τελειώνουμε με τους μύθους που σε μεγάλο βαθμό εμείς οι ίδιοι έχουμε δημιουργήσει.
Την Αριστερά στην Ελλάδα τη μυθοποιήσαμε εμείς, αλλά απομυθοποιήθηκε μόνη της.
Αυτοί που θα έσκιζαν τα μνημόνια, έσκισαν τελικά μόνο το οπισθόφυλλο! Το τέλος. Και λίγο πριν βγούμε από τα μνημόνια, έφεραν τα δικά τους. Πιο σκληρά, πιο επώδυνα…
7. ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
Τέλος, φίλες και φίλοι, ο έβδομος κρίσιμος λόγος είναι ότι η παράταξή μας διαθέτει το εθνικό σχέδιο για να σηκώσει η Ελλάδα ξανά το κεφάλι!
Μια φιλελεύθερη και πατριωτική δύναμη είναι υποχρεωμένη να προτείνει λύσεις για το αύριο.
Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης το έκανε αυτό πράξη, θέτοντας 4 προτεραιότητες για να έρθουν επενδύσεις στη χώρα μας.
• Πολιτική σταθερότητα
• Μείωση της Φορολογίας
• Ρευστότητα και
• Υγιές Επενδυτικό Περιβάλλον.
Παράλληλα με αυτές τις βασικές αρχές θα πρέπει να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματά μας. Που σχηματικά θα σας πω ότι είναι ήλιος – γη – θάλασσα – άνθρωποι.
Πρώτον, ήλιος. Δηλαδή ανάπτυξη του ποιοτικού τουρισμού.
Δεύτερον, γη. Έδαφος. Ώστε να δοθεί έμφαση στον Πρωτογενής τομέας.
Τρίτον, πάλι συμβολικά, θάλασσα. Δηλαδή λιμάνια, ναυτιλία, Logistics.
Τέταρτον, άνθρωποι. Και ποια είναι η μεγαλύτερη επένδυση που μπορεί να κάνει μια χώρα στο ανθρώπινο δυναμικό της; Η επένδυση στην Παιδεία.
Είναι ώρα να ξεπεράσουμε εμπόδια και αγκυλώσεις και να αποκτήσουμε μη κρατικά πανεπιστήμια.
Για να δώσουμε περισσότερες επιλογές στα παιδιά μας, να μην φεύγουν για σπουδές στο εξωτερικό, αλλά αντιθέτως να προσελκύουμε νέους από άλλες χώρες, να έρθουν να σπουδάσουν εδώ.
Ο τόπος χρειάζεται την παράταξή μας.
Χρειάζεται την πολιτική αλλαγή που μόνο εμείς μπορούμε να φέρουμε.
Ανέφερα 7 λόγους, 7 ισχυρά επιχειρήματα να εμπιστευτούν οι πολίτες τη Νέα Δημοκρατία.
Φίλες και φίλοι,
Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θεωρούσε ότι το να τάζεις περισσότερα από αυτά που μπορείς να δώσεις είναι η πιο χυδαία, η χειρότερη μορφή δημαγωγίας.
Κι έθετε το εθνικό πάντα πάνω από το κομματικό.
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το ‘90-’93 είπε σκληρές αλήθειες και δικαιώθηκε.
Την ίδια πολιτική ακολούθησε κι ο Κώστας Καραμανλής το 2009 και είπε την απόλυτη αλήθεια στον ελληνικό λαό.
Τότε, όμως, οι πολίτες ψήφισαν αυτόν που έταζε το «λεφτά υπάρχουν».
Ο Αντώνης Σαμαράς ανέλαβε τις τύχες της χώρας μετά την καταστροφική πολιτική του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου.
Έβαλε τα πράγματα σε μια σειρά και με σταθερά βήματα έβγαζε τη χώρα από την κρίση.
Κάποιοι, όμως, πίστεψαν στη 13η σύνταξη… Οι ίδιοι που πίστεψαν και το «λεφτά υπάρχουν».
Κι αυτό το αόρατο νήμα πολιτικής ευθύνης που χαρακτηρίζει τους ιστορικούς ηγέτες της παράταξης, κρατάει σήμερα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την Συμφωνία Αλήθειας.