Search
Close this search box.
Search

Κ. Καραμανλής: Το χειρότερο από τη διάσπαση είναι …η γελoιοποίηση (upd)

Πριν 9 έτη

“Το χειρότερο από τη διάσπαση σε ένα κόμμα είναι η γελoιοποίηση…” έλεγε αρχές Οκτωβρίου ο Κώστας Καραμανλής, όταν ξεκινούσε η εσωκομματική διαδικασία, βλέποντας την όλη κατάσταση.

Πράγματι περίπου δυο μήνες μετά ο πρώην πρωθυπουργός φαίνεται να επιβεβαιώνεται αφού η αναβολή των εκλογών όχι μόνο γελοιοποιεί την όλη διαδικασία αλλά οδηγεί σε συρρίκνωση της ίδιας της ΝΔ.

 Όλο αυτό το πολιτικό φιάσκο που εξελίχθηκε και έβγαλε στην επιφάνεια τα προβλήματα της διαδικασίας φέρνει πολύ πίσω τη ΝΔ.

 Ειδικά όταν οι τέσσερις υποψήφιοι δεν μπορούν να συνεννοηθούν για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, πως θα πείσουν τον ελληνικό να ψηφίσει τον επόμενο αρχηγό της ΝΔ, για πρωθυπουργό της χώρας;

 Η σημερινή εξέλιξη οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε διάσπαση της ΝΔ, αν όχι σε συρρίκνωση του κόμματος με ανεξέλεγκτες διαστάσεις τόσο για την κεντροδεξιά παράταξη όσο και για την ίδια την χώρα που χρειάζεται μια ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση.

Όμως ο Κώστας Καραμανλής φαίνεται να δικαιώνεται και από την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ η οποία αναφέρει:

Θέση στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας έλαβε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τους υποψηφίους της αξιωματικής αντιπολίτευσης για αντι-ΣΥΡΙΖΑ ρητορεία.

«Η ΝΔ, δυστυχώς, αδυνατεί να ολοκληρώσει την διαδικασία ανάδειξης νέας ηγεσίας. Εδώ και μήνες, όμως, παρακολουθούμε έναν διαγωνισμό ανέξοδης αντι-ΣΥΡΙΖΑ ρητορείας από τους υποψήφιους αρχηγούς της ΝΔ, χωρίς ίχνος δημιουργικής αντιπρότασης. Αν αυτό συνεχιστεί, θα είναι πολύ επιζήμιο για τον τόπο» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του.

«Ωστόσο στις κρίσιμες στιγμές που διανύουμε, η χώρα χρειάζεται μια σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση. Ευχόμαστε αυτό να συμβεί σύντομα» καταλήγει η Κουμουνδούρου.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.