Search
Close this search box.
Search

Μέχρι πότε θα μείνει στην κυβέρνηση ο Καμμένος – Πλησιάζει το πολιτικό τέλος…

Πριν 6 έτη

«Η συνεργασία μας και η παραμονή μας στην κυβέρνηση θα είναι μέχρις ότου έρθει ο κόμπος στο χτένι. Μέχρι να έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών. Όταν έρθει στη Βουλή η Συμφωνία θα αποχωρήσουμε» ανέφερε ο Πάνος Καμμένος από τα πρώτα κιόλας λεπτά της ομιλίας του, στο Εθνικό Συμβούλιο των ΑΝΕΛ που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.

Το συνέδριο πραγματοποιείται στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» (Αίθουσα Α΄) που βρίσκεται στο χώρο της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.

Πάντως, ανεξάρτητα με όσα και πως τα λέει ο Πάνος Καμμένος η πραγματικότητα είναι μια: Οι πολιτικές ημέρες τελειώνουν…

Mε την αποπομπή Κοτζιά από το υπουργείο Εξωτερικών ο Καμμένος εξήλθε ξεκάθαρα νικητής.  Όμως η νίκη θα αποδειχθεί Πύρρειος…
Σύμφωνα με έμπειρο κοινοβουλευτικό ο οποίος γνωρίζει καλά τον χώρο που κινείται ο Καμμένος αλλά και ακόμη καλύτερα τους ΑΝΕΛ, σε ανάλυσή του υποστηρίζει:
«Η συμφωνία των Πρεσπών για το Μακεδονικό σωστή ή λάθος θα έρθει στην ελληνική βουλή έως τον Φεβρουάριο του 2019. Ίσως με κάποιους προσχηματικούς τρόπους θα μπορούσε να τεθεί σε ψηφοφορία μετά από ένα μήνα τον Μάρτιο 2019. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει την συμφωνία των Πρεσπών με τον Καμμένο να αποχωρεί αλλά οι 151 υπάρχουν που θα την ψηφίσουν.
Ο Τσίπρας λόγω της εξέλιξης με τον Καμμένο θα αποφασίσει να προκηρύξει εκλογές με ορίζοντα τον Μάιο 2019. Ο Καμμένος παραμένει στην κυβέρνηση μέχρι ότου ορίζεται από το Σύνταγμα και έτσι η κυβέρνηση Τσίπρα, θα έχει ψηφίσει την συμφωνία για το Μακεδονικό, ο Καμμένος θα έχει φανεί συνεπής με τις δεσμεύσεις του ότι θα την καταψηφίσει και θα αποχωρήσει και οι εκλογές θα διεξαχθούν τον Μάιο 2019.
Χρονικά το σενάριο για εκλογές Μάιο 2019 μαζί με ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές δένει και έχει συντριπτικές πιθανότητες επιβεβαίωσης. Βέβαια το ερώτημα είναι ο Καμμένος θα καταφέρει με αυτή την πολιτική του να ξαναμπεί στην βουλή;
Όχι είναι υπερβολικά δύσκολο να ξαναμπεί στην Βουλή και επίσης είναι αδύνατο να ενταχθεί στον ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν ακραίος πολιτικός καιροσκοπισμός. Ο Καμμένος είναι ευφυής και ας τον κατηγορούν ορισμένοι βουλευτές των ΑΝΕΛ που θα ψηφίσουν την συμφωνία των Πρεσπών. Όμως αυτό δεν φθάνει για να ξαναμπούν οι ΑΝΕΛ στην Βουλή. Οπότε το πολιτικό τέλος των ΑΝΕΛ δεν είναι μακριά»

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.