Search
Close this search box.
Search

Μεϊμαράκης: Παραιτούμαι από μεταβατικός πρόεδρος αν… – Τι είπε για Τζιτζικώστα και Βορίδη- Η συνομιλία του με Καραμανλή (video)

Πριν 9 έτη

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί από μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, έπειτα από το φιάσκο της εκλογής προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ανακοίνωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Σε δηλώσεις του έξω από τα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού το πρωί της Δευτέρας, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε χαρακτηριστά ότι δεν είναι «γαντζωμένος» στις καρέκλες και γι’ αυτό θα ζητήσει  να οριστεί μεταβατικός πρόεδρος από σήμερα, «ώστε να προχωρήσουμε στις εσωκομματικές εκλογές».

Απέρριψε τις ευθύνες που του προσάπτουν οι συνυποψήφιοί του για το φιάσκο στη χθεσινή διαδικασία λέγοντας πως «όλοι γνώριζαν τη συγκεκριμένη εταιρεία αντιπρόσωποι όλων των υποψηφίων μετέχουν στην ΚΕΦΕ». «Και ο κ. Σαμαράς είχε εγγυηθεί σε συνεργάτη δικό μου για την εταιρεία, γιατί λοιπόν εκπλήσσονται όλοι;», ανέφερε και σημείωσε: Τόσο θράσος σήμερα να λένε ότι έφταιγα εγώ, μάλλον έφταιγα γιατί τους εμπιστεύτηκα.

Ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε ότι είναι διατεθειμένος να παραιτηθεί, εάν παραιτηθεί από περιφερειάρχης ο Απόστολος Τζιτζικώστας και από τις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Οι εκλεκτοί συνάδελφοι βρήκαν πεδίο αντιπαράθεσης και προσωπικής επίθεσης. Όλοι συμμετείχαν στην ΚΕΦΕ
Όλοι γνώριζαν τη συγκεκριμένη εταιρεία . Bρίσκω πολύ υποκριτικό να δείχνουν ότι δεν γνώριζαν ή να ζητούν την παραίτηση του προέδρου. Όλοι οι συνυποψήφιοι συμμετείχαν στην ΚΕΦΕ. Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν έχει ανάμειξη.  Άκουσα τον κ. Βορίδη να με καλεί να ζητήσω συγνώμη. Υπουργοί της κυβέρνησης έδωσαν εργασίες σε αυτή την εταιρεία π.χ. ο κ. Βορίδης ήταν υπουργός της τότε κυβέρνησης και ήξερε την εταιρεία είχε και δικηγορικές σχέσεις μαζί της. Οι άρτι αφιχθέντες πρέπει να σέβονται όσους έχουν υπηρετήσει τη ΝΔ» είπε ο κ.Μεϊμαράκης, τονίζοντας ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα «θα έχουμε την ψηφοφορία και τη γιορτή της Νέας Δημοκρατίας».

 

Ο κ.Μεϊμαράκης επιπλέον τόνισε “να μην μας κάνουν οι άρτο αφιχθέντες μαθήματα ιστορίας και να σέβονται αυτούς που έχουν χρόνια στη ΝΔ”.
Επίσης, ο κ. Μεϊμαράκης  χαρακτήρισε ως μήνυμα θλίψης και συγγνώμης προς τους Νεοδημοκράτες την χθεσινή, «εκκωφαντική» σιωπή του.

«Σε αυτή τη διαδικασία προσήλθα με σεβασμό στους συνυποψηφίους μου και στη διαδικασία και γι’ αυτό δεν έκανα και πολλές εμφανίσεις. Δεν απάντηση πολλές φορές και σε διάφορες προκλήσεις προσωπικές που δέχθηκα», είπε και πρόσθεσε:

«Χθες δεν μίλησα καθόλου και κάποιοι δεν κατάλαβαν ότι η εκκωφαντική σιωπή μου ήταν μήνυμα θλίψης και συγνώμης προς τους Νεοδημοκράτες. Ενώ είμαστε όλοι στο ίδιο καράβι, οι συνάδελφοι βρήκαν το θέμα της τεχνικής βλάβης, ως πεδίο αντιπαράθεσης και προσωπικής επίθεσης, ενώ και οι ίδιοι γνώριζαν τα πάντα».

Προηγουμένως το 15minutes.gr έγραφε:

“Λίγο μετά τις 11.00 το πρωί της Κυριακής ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης σήκωσε το τηλέφωνο και μίλησε με τον Κώστα Καραμανλή, μετά το φιάσκο με την εσωκομματική διαδικασία και τις γαλάζιες κάλπες που δεν άνοιξαν ποτέ.

Ο πρώην πρωθυπουργός είπε στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη “το γοργόν και χάριν έχει…” επισημαίνοντας του ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατό.

Μάλιστα οι δυο άνδρες μίλησαν για όλα τα ενδεχόμενα με τον Κώστα Καραμανλή να επιμένει πως πρέπει να τελειώνει γρήγορα αυτή η κατάσταση ενώ επισήμανε στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη πως δεν πρέπει να κάνει σκέψεις παραίτησης, αφού η ΝΔ δεν μπορεί να μείνει ακέφαλη.

Εξάλλου όσοι συνομίλησαν στο τηλέφωνο με τον μακροβιότερο πρόεδρο της ΝΔ, άκουγαν έναν Καραμανλή ανήσυχο αφού η όλη διαδικασία τραυμάτισε περαιτέρω την παράταξη. Όμως ο πρώην πρωθυπουργός ήταν και  “αγριεμένος” για το μέλλον, αφού θεωρεί πως στο τέλος, αυτή η κατάσταση, μπορεί να βγάλει πιο δυνατή την κεντροδεξιά παράταξη.

Πάντως οι πληροφορίες του 15minutes.gr επιμένουν πως τις επόμενες ώρες ο πρώην πρωθυπουργός θα έχει και συνάντηση με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη ενώ για σήμερα κορυφαία γαλάζια στελέχη έχουν προγραμματίσει να τον επισκεφθούν στο γραφείο του στην πλατεία Μαβίλη”.

 

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.