Search
Close this search box.
Search

Με υπουργική απόφαση οι 2.338 προσλήψεις για αρχαιολογικούς χώρους που θα πληρώνονται από τη ΔΕΗ!

Πριν 7 έτη

Την ώρα που η ΔΕΗ δίνει μάχη για την επιβίωσή της, με τις ανείσπρακτες οφειλές να ξεπερνούν τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ και την έλλειψη ρευστότητας να είναι εμφανής, η κυβέρνηση αποφασίζει να την επιβαρύνει ακόμη περισσότερο. Και αυτό γιατί προκηρύσσει προσλήψεις χιλιάδων ατόμων στο υπουργείο Πολιτισμού, το κόστος των οποίων θα προκληθεί αποκλειστικά από την επιχείρηση!

 

Πρόκειται για απόφαση της υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου με την επισήμανση «εξαιρετικά επείγον» που αφορά 2.338 άτομα. Η πρόσληψή τους θα είναι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, και θα έχει διάρκεια έως και οκτώ μήνες. Θα καλυφθούν θέσεις σε Υπηρεσίες αρμοδιότητας της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

 

Το εντυπωσιακό είναι πως το κόστος τους θα πληρωθεί εξ ολοκλήρου από τη ΔΕΗ, ενώ οι προσλήψεις αφορούν την Φλώρινα και την Κοζάνη, δύο περιοχές που η οικονομική τους δραστηριότητα έχει συνδεθεί με τη επιχείρηση ηλεκτρισμού καθώς εκεί υπάρχουν μονάδες παραγωγής καθώς επίσης και ορυχεία λιγνίτη.

 

Μάλιστα ως λόγος έγκρισής της απόφασης παρουσιάζεται «το γεγονός ότι η δαπάνη που θα προκληθεί από την πρόσληψη του προσωπικού δεν θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά τον προϋπολογισμό της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, η οποία δεν επιχορηγείται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και δεν είναι φορέας της Γενικής Κυβέρνησης».

Υπουργική Απόφαση για προσλήψεις

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.