Search
Close this search box.
Search

Μονά – ζυγά κερδίζει ο Βορίδης – Γιατί επέλεξε τον Τζιτζικώστα (upd)

Πριν 9 έτη
Με μια κίνηση -την απόφαση να στηρίξει τον Απόστολο Τζιτζικώστα- ο Μάκης Βορίδης μπήκε ως παίκτης στο γήπεδο της εσωκομματικής αναμέτρησης στη Νέα Δημοκρατία. Η ρήξη με Μεϊμαράκη, Μητσοτάκη και Γεωργιάδη, που άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο, θεωρούσαν ότι μπορεί να συμμαχήσουν με τον βουλευτή της περιφέρειας Αττικής, είναι πλέον δεδομένη, όπως δεδομένη είναι και η ρήξη με όλο το καραμανλικό σύστημα.
Το βασικό ερώτημα στο κόμμα, ωστόσο, είναι τι προσδοκά ο Βορίδης με την αιφνιδιαστική απόφαση να ταχθεί στο πλευρό του Τζιτζικώστα, ενώ «κοίμιζε» για τις προθέσεις του όλους τους άλλους υποψηφίους.  Οι περισσότεροι στη Νέα Δημοκρατία εκτιμούν ότι ο Μάκης το ζύγισε και κατέληξε ότι με τον Τζιτζικώστα «μονά – ζυγά» θα βγει κερδισμένος και δεν θα περιοριστεί σε ένα μοναχικό ρόλο θεατή στο κόμμα.
Εάν ο Τζιτζικώστας κερδίσει την κομματική ηγεσία, ο Βορίδης πηγαίνει για αντιπρόεδρος και «αρχηγός» της Κοινοβουλευτικής Ομάδας – και αυτό συνεπάγεται πολλά με ένα εξωκοινοβουλευτικό πρόεδρο.anna-asimakopoulou
Εάν ο Τζιτζικώστας  χάσει, ο Βορίδης μπορεί να μαζέψει τα «ορφανά» του στη Βουλή (από ΄Αννα – Μισέλ Ασημακοπούλου έως τη νέα φρουρά στην Πελοπόννησο, Κατσανιώτη και Βλάσση) και να έχει δική του ομάδα.
Ακόμη και οι κόντρες που ξεκινούν με τα παραδοσιακά συστήματα στο κόμμα, ο ίδιος θεωρεί ότι θα ανεβάσουν τις πολιτικές μετοχές του, θα τον μετατρέψουν σε εσωκομματικό πόλο και θα φέρουν μελλοντικά κι άλλες ευκαιρίες. Θα φανεί στο χειροκρότημα, που λέει και ο ΄Αδωνις Γεωργιάδης…

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.