Search
Close this search box.
Search

Νέα Δημοκρατία: Εκλογές στις 13 Δεκεμβρίου ή το …2016

Πριν 9 έτη

Οι εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ κλειδώνουν σήμερα στη νέα συνεδρίαση της ΚΕΦΕ. Είτε θα πραγματοποιηθούν με οποιονδήποτε τρόπο, ακόμα και χειρόγραφα στις 13 Δεκεμβρίου είτε με το …νέο έτος.

 Το σενάριο των δυο γύρων, ο ένας μέσα στο Δεκέμβριο και ο άλλος μετά τις γιορτές μπορεί να κέρδιζε έδαφος, αλλά λόγω καταστατικού παραπέμπεται για το μέλλον.ekloges_ND3

 Το καταστατικό είναι ξεκάθαρο, αν απαιτηθεί και δεύτερος γύρος, πρέπει να πραγματοποιηθεί μια εβδομάδα μετά. Αυτό σημαίνει ότι η πρόταση για τις 20 Δεκεμβρίου εγκαταλείπεται αφού είναι αδύνατο να γίνουν εκλογές μέσα στα Χριστούγεννα, δηλαδή στις 27 Δεκεμβρίου.

 Ο Μεϊμαράκης “λοκάρει” τον Παπαμιμίκο

 Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ο Μεϊμαράκης μέσω του εκπροσώπου του στην ΚΕΦΕ, Θοδωρή Αμπατζόγλου επιμένει να συμμετάσχει στην εφορευτική ο Ανδρέας Παπαμιμίκος και να ασκήσει τα καθήκοντα του ως πρόεδρος, παρόλο που έχει παραιτηθεί. “Δεν μπορεί να είναι ακόμα στη θέση του γραμματέα του κόμματος αλλά να παραιτείται από την ΚΕΦΕ ” λέει η πλευρά Μεϊμαράκη.MEIMARAKIS_PAPAMIMIKOS

 Οι πληροφορίες λένε πως το στρατόπεδο του πρώην πρόεδρου της ΝΔ, προχώρησε σε αυτή την κίνηση για να φορτώσει στον Ανδρέα Παπαμιμίκο τα όσα κενά και αρρυθμίες είχαν δημιουργηθεί στη διαδικασία αφού αυτός είχε τον πρώτο λόγο, και τώρα μέσω της παραίτησης του προσπαθεί να αποποιηθεί των ευθυνών του.

 Πάντως πρώτα θα συνεδριάσει το απόγευμα η γαλάζια Κ.Ο. της ΝΔ στη Βουλή και μετά η ΚΕΦΕ στη Συγγρού, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Στη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, τη Δευτέρα, δεν κατέληξαν ούτε σε εταιρεία, ούτε σε διαδικασία με τις εκλογές να κρέμονται σε μία κλωστή.
H Vodafone παραμένει η επικρατέστερη, ωστόσο έχει ζητήσει κάποια στοιχεία από τη Συγγρού, τα οποία η ΝΔ δεσμεύτηκε να τα παραδώσει σήμερα.

Στη συνέχεια, η Vodafone και η ΚΕΦΕ θα αποφασίσουν αν είναι εφικτό τεχνικά να διεξαχθούν οι εκλογές στις 13 Δεκεμβρίου και τότε  θα κατατεθεί η οικονομική προσφορά. Αν τελικά δεν ευοδωθεί η συνεργασία θα πάνε στη δεύτερη εναλλακτική, που είναι η διαδικασία να γίνει μέσω call center.

Θεωρείται πλέον  πιθανό να επιλεγεί μια διαδικασία καταγραφής αποτελεσμάτων μέσω τηλεφωνικού κέντρου και όχι μέσω on line, ενδεχόμενο που προκαλεί διαφωνίες μεταξύ των υποψηφίων.

Οι περισσότεροι υποψήφιοι συμφωνούν με αυτήν την πρόταση, αφού, όπως τονίζεται, η διαδικασία είναι απλούστερη, αλλά και οικονομικότερη. Ωστόσο το περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη εκφράζει επιφυλάξεις.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.