Search
Close this search box.
Search

Νεκρός ο Μανώλης Καραγιάννης στο Π. Φάληρο – Συμβόλαιο θανάτου για τον «Καράφλα» ή «Νταίζη» ή «Σαμπρέλα»

Πριν 7 έτη

Υπέκυψε στα τραύματά του, λίγο μετά τις 11:00 το πρωί στο νοσοκομείο, o 45χρονος Μανώλης Καραγιάννης, γνωστός “νονός της νύχτας” που δέχτηκε επίθεση με καλάσνικοφ έξω πολυκατοικία, στην συμβολή των οδών Αίαντος  και Ναϊάδων, το πρωί  στο Παλαιό Φάληρο.

Στην περιοχή επικράτησε πανικός, με την αστυνομία, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής, από το σημείο, να προχωρά άμεσα σε αποκλεισμό της περιοχής. Δίπλα στο 45χρονο, βρέθηκε ένα πιστόλι, καθώς και αρκετοί κάλυκες από καλάσνικοφ.

Το θύμα προσπάθησε να αντιδράσει, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι μαζί του ήταν και ένας άλλος άντρας από την προσωπική του φρουρά, ο οποίος ωστόσο δεν κατάφερε να κάνει κάποια κίνηση.

Οι πρώτες πληροφορίες, μιλούν συμβόλαιο θανάτου, ενώ αναφέρουν ότι το θύμα της επίθεσης, είχε πρόσφατα αποφυλακιστεί. Το όνομά του μάλιστα, είχε εμπλακεί στην υπόθεση της δολοφονίας του Βασίλη Στεφανάκου, στο Χαϊδάρι, τον περασμένο Ιανουάριο. Το θύμα θεωρείται «νονός» της νύχτας, ο οποίος μάλιστα φέρεται ότι ήταν εκείνος που έδωσε την εντολή για την δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου αλλά και αυτή του Γιώργου Λίτσα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, έξω από την πολυκατοικία, πέρασε ένα λευκό αυτοκίνητο με δύο άτομα, τα οποία φορούσαν κουκούλες, πυροβόλησαν το θύμα και στη συνέχεια διέφυγαν. Υπάρχουν αναφορές και για μια μηχανή με δυο άτομα η οποία συνόδευε το αυτοκίνητο.

Ποιος είναι το θύμα 

Ο νεκρός είναι ο Μανώλης Καραγιάννης ο οποίος είχε γίνει γνωστός στην νύχτα με τα προσωνύμια «Καράφλας», «Νταίζη» και «Σαμπρέλας». Μάλιστα σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας ο «Καράφλας» είχε ανοίξει πόλεμο με ηγετικά μέλη της Greek Mafia, σε βάρος του οποίου υπήρχαν ανοιχτά «συμβόλαια θανάτου», ενώ στις 5 Ιανουαρίου 2017 είχε πέσει θύμα επίθεσης με μαχαίρι μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού από δύο Αλβανούς, που είχαν συλληφθεί για το αιματοκύλισμα σε μπαρ στο Μικρολίμανο, το Νοέμβριο του 2014.

Ο «Καράφλας» από το 2008 βρίσκεται σε αιματηρή διαμάχη με τους έγκλειστους πρωταγωνιστές της απαγωγής του μεγαλοεφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου και του αρχηγού της ομάδας του Χαϊδαρίου, που αποφυλακίστηκε πρόσφατα, με αφορμή τις «επεκτατικές» τάσεις της δικής του ομάδας σε καταστήματα που παρείχαν προστασία οι υπόλοιπες, σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα του Τύπου.

Το όνομά του, όπως λένε οι πηγές της αστυνομίας ήταν στη «λίστα θανάτου» μαζί με άλλο μέλος της ομάδας του, ενός ακόμη αρχηγού των βορείων προαστίων, ενός διευθυντή φυλακών και ενός απόστρατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., με τα «συμβόλαια» να αποτιμώνται από 50.000 έως 250.000 ευρώ.

Τι έλεγε ο ίδιος στο Πρώτο Θέμα μέσα από το κελί του το 2015 για τον πόλεμο στη νύχτα της Αθήνας

“Κατηγορούμαι για ηθική αυτουργία σε εγκληματική οργάνωση και διεύθυνση εγκληματικής  οργάνωσης. Κάποιος έπαιρνε τηλέφωνο και πήγαιναν άλλοι και έκαναν διάφορα πράγματα για μένα. Υπάρχει μια κατάθεση που λέει ότι κάποιοι πήγαν και εκβίασαν κάποιον οι οποίοι είπαν ότι είναι η ομάδα του Μανώλη Καραγιάννη, δηλαδή δικιά μου.

Η Αστυνομία βασίζεται σε ανώνυμες καταγγελίες και τηλεφωνήματα δεν υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες” τόνιζε ο 41χρονος και συμπλήρωσε λίγο αργότερα: “Δεν έχω κληθεί από κανέναν για την ιστορία αυτή. Δεν δέχομαι τίποτα. Θα απορρίψω τα πάντα και θα ζητήσω και ταυτοποίηση. Πως γίνεται  να είμαι εγώ και με ένα τηλεφώνημα το χρόνο να διοικώ ολόκληρη ομάδα;”.

Σύμφωνα με τη δικογραφία η παρακολούθηση των τηλεφώνων είναι από τον Νοέμβριο του 2013 μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου. “Η δική μου η καταγραφή σε τηλεφωνικές συνδιαλέξεις είναι ένα τηλεφώνημα σε όλο αυτό το χρόνο από ένα καρτοτηλέφωνο της φυλακής. Αυτή είναι η διεύθυνση που λένε ότι έχω εγώ” έλεγε χαρακτηριστικά ο Μ.Κ, ενώ για τις πληροφορίες που ήθελαν τη Δίωξη Εκβιαστών να του σώζει τη ζωή κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή καθώς σε βάρος του είχε σφραγιστεί συμβόλαιο θανάτου από την αντίπαλη ομάδα, τόνιζε:  “Ερωτήθηκα στο δικαστήριο και όταν βγήκαν οι συνδιαλέξεις που έλεγαν ότι ήθελε να με σκοτώσει ο Π.Β, ο Β.Σ και ο Ι.Σ. Εγώ με το Π.Β ήμουν στο Ναύπλιο και τρώγαμε απ το ίδιο πιάτο. Στη Λάρισα ήμουν στην ίδια φυλακή, σε διαφορετική ακτίνα βέβαια με το Β.Σ και βρισκόμασταν μέρα παρά μέρα…

Και τότε τους ρώτησα “θέλετε να με σκοτώσετε;”  και μου είπαν όχι.  Και με ρώτησε η πρόεδρος και εσύ τους πίστεψες; Και απάντησα καταφατικά. Γιατί ακόμη και τώρα στον Κορυδαλλό που είμαι συναντιόμαστε κάθε μέρα. Και αν ήταν κάτι τέτοιο να γίνει ή από τη μεριά μου ή την μεριά τους θα ήταν πολύ εύκολο εδώ στη φυλακή”.

Όσο για το τι συμβαίνει  στον κόσμο της νύχτας και το αν υπάρχει προστασία και νονοί ο Μανώλης Καραγιάννης προσθέτει “Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα του τύπου αν δεν δώσεις θα στο κάψουμε. Αυτό γινόταν πριν 20 χρόνια. Από ένα μαγαζί που δεν δουλεύει τι να πάρεις; Την ψυχή του; Αυτό που υπάρχει είναι να φωνάξουν παιδιά από τα γυμναστήρια για να αποτρέψουν τη φασαρία. Το ζητάνε οι μαγαζάτορες”.

Η δολοφονία του Γ. Λίτσα

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Απριλίου δολοφονήθηκε με τουλάχιστον 10-15 σφαίρες από καλάσνικοφ, ο 45χρονος ποινικός Γιώργος Λίτσας που είχε καταδικασθεί για ηγετικό ρόλο σε συμμορίες εκβιαστών που λυμαίνονταν κυρίως τα δυτικά προάστια και τον Πειραιά. Ο 45χρονος, που επέβαινε στο αυτοκίνητό του, δέχθηκε πυροβολισμούς από έναν τουλάχιστον δράστη που ήταν πεζός και ο οποίος έσπευσε να εξαφανισθεί.

Επρόκειτο για την τρίτη διαδοχική δολοφονία μετά από εκείνες του Βασίλη Γρίβα τον Μάιο του 2017 στα Γλυκά Νερά και του Βασίλη Στεφανάκου τον περασμένο Ιανουάριο στο Χαϊδάρι, από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος.
Τον Φεβρουάριο του 2016 ο Γιώργος Λίτσας είχε γίνει στόχος δολοφονικής επίθεσης σε καφενείο στους Αγίους Αναργύρους. Το συμβάν σημειώθηκε λίγο πριν από τις 11.00 το βράδυ της 2ας Φεβρουαρίου 2016 όταν άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πυροβόλησαν με το συγκεκριμένο πολεμικό τυφέκιο εναντίον εστιατορίου στην οδό Αγίου Παύλου, στους Αγίους Αναργύρους.
Μέσα στο κατάστημα υπήρχαν αρκετά άτομα, ανάμεσα στα οποία και μικρά παιδιά που συμμετείχαν σε οικογενειακή γιορτή την οποία είχαν οργανώσει οι ιδιοκτήτες του μαγαζιού. Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, ο εν λόγω ποινικός, ο οποίος γνώριζε κάποιους από τος συμμετέχοντες στην οικογενειακή γιορτή, ετοιμαζόταν να εισέλθει στο εστιατόριο όταν εκδηλώθηκε η επίθεση εναντίον του. Με τους δράστες να μη διστάζουν να «γαζώνουν» όλον τον χώρο του εστιατορίου, αδιαφορώντας για την παρουσία ανηλίκων μέσα στο μαγαζί. Ωστόσο και τότε δεν είχε διευκρινισθεί ποια ήταν η προέλευση και η εκπόρευσης της τότε απόπειρας…
Ο Γιώργος Λίτσας είχε καταδικασθεί τον Ιούνιο του 2015 από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάθειρξη 13,5 ετών. Η καταδίκη αφορούσε τη δράση μίας από τις συμμορίες «νονών της νύχτας» – συνολικά 217 άτομα – η οποία είχε αναδειχθεί τον Φεβρουάριο του 2011 ύστερα από διετή έρευνα του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής. Στην ίδια εγκληματική οργάνωση ήταν και ο δολοφονηθείς προ 11 μηνών Βασίλης Γρίβας. Στην απόφαση είχε δοθεί ανασταλτικός χαρακτήρας και είχε ζητηθεί η καταβολή εγγύησης περίπου 40.000 ευρώ την οποία δεν είχε πληρώσει ο 45χρονος και έτσι αναζητείτο για μεγάλο χρονικό διάστημα από τις αρχές. Η δίκη σε δεύτερο βαθμό για αυτή την υπόθεση ήταν σε εξέλιξη και αναμενόταν η έκδοση της απόφασης. Τα τελευταία χρόνια υπήρχαν και άλλες αναφορές για σχέδια επίθεσης εναντίον του 45χρονου και των συνεργών του που δεν υλοποιήθηκαν. Ομως το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν φέρεται να είχε κυρίαρχο ρόλο στα κυκλώματα της νύκτας.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.