Search
Close this search box.
Search

Ξεκίνησαν τα όργανα στη ΝΔ – Ραγδαίες εξελίξεις στην Ήπειρο με φόντο την περιφέρεια

Πριν 6 έτη

Η ανακοίνωση των πρώτων ονομάτων της Οργανωτικής Επιτροπής εκ μέρους του Σπύρου Ριζόπουλου, ο οποίος μπαίνει και επίσημα στην μάχη για την περιφέρεια Ηπείρου ξύπνησε τα αντανακλαστικά της Αθήνας και των κεντρικών της Νέας Δημοκρατίας.Έτσι καλούνται σε «ακρόαση», ουσιαστικά σε απολογία δέκα στελέχη από τη λίστα των ονομάτων που ανακοίνωσε ο Σπύρος Ριζόπουλος, καθώς τυγχάνει να είναι και μέλη των Νομαρχιακών Επιτροπών του κόμματος.

Το έγγραφο, έφτασε το μεσημέρι της Παρασκευής, στις Νομαρχιακές Επιτροπές των τεσσάρων Νομαρχιακών Επιτροπών της Ηπείρου καθώς και στους άμεσα ενδιαφερόμενους.

Σε ακρόαση, καλούνται την ερχόμενη Δευτέρα στις τέσσερις το μεσημέρι, στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας οι: Σάκης Βλέτσας, Μαρίνα Καλιαμούρη, Πηνελόπη Κοτζαμάνη, Στασινή Ράρρα, Στάθης Νάνος, Κώστας Παπασιώζος, Δημήτρης Δήμος, Γιώργος Μότσιος, Δονάτος Σοφίας και Όμηρος Τσάπαλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πειραιώς, από τα στελέχη αυτά θα ζητηθεί να άρουν την δήλωση στήριξης στον Σπύρο Ριζόπουλο και σε αντίθετη περίπτωση θα είναι αντιμέτωποι με τις προβλεπόμενες κυρώσεις, δηλαδή την διαγραφή. Υπενθυμίζεται ότι από τις αρχές καλοκαιριού, ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης είχε δηλώσει στα Γιάννινα ότι η Πειραιώς θα στηρίξει τον Αλέκο Καχριμάνη.

Δύο μήνες μετά και ενώ η κίνηση Ριζόπουλου ήταν ουσιαστικά γνωστή από το προηγούμενο καλοκαίρι, φαίνεται ότι η Νέα Δημοκρατία αποφάσισε να αντιδράσει. Και όπως όλα δείχνουν μπαίνουμε σε θερμό φθινόπωρο.

Η αντίδραση των στελεχών δια… επιστολής προς Αυγενάκη

Με γραπτή επιστολή που εστάλη στον Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρη Αυγενάκη, απάντησαν ήδη τα οκτώ από τα δέκα μέλη του κόμματος που κλήθηκαν σε απολογία,.

Δύο απ’ αυτούς αναμένεται να απαντήσουν αυτόνομα. Πρόκειται για τον πρώην βουλευτή Άρτας Κώστα Παπασιώζο και τον Όμηρο Τσάπαλο, ο οποίος είναι επαγγελματικά συνεργάτης του Σπύρου Ριζόπουλου.

Οι υπόλοιποι οκτώ επικαλούνται απόσπασμα συνέντευξης του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, το οποίο χρησιμοποιούν προκειμένου να απαντήσουν στον Γραμματέα. Όπως διαφαίνεται κανένα από τα δέκα μέλη δεν πρόκειται να παραστεί στην ακρόαση που έχει κληθεί και αυτό που απομένει είναι η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας.

Την απάντηση προς τον κ. Αυγενάκη, η οποία κλείνει με αιχμές προς τον νυν Περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη, υπογράφουν οι: Σάκης Βλέτσας, Μαρίνα Καλιαμούρη, Πηνελόπη Κοτζαμάνη, Στασινή Ράρρα, Στάθης Νάνος, Δημήτρης Δήμος, Γιώργος Μότσιος και Δονάτος Σοφίας.

Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

«Στην από Παρασκευή 31/8/2018 το απόγευμα επιστολή σας με αίτημα να προσέλθουμε σε «ακρόαση», για την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, στις 16:00, στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος στην αίθουσα Β11, με θέμα συζήτησης «σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019 και τις ήδη γνωστές σε εσάς αποφάσεις του Κόμματος», η απάντησή μας για όσους από εμάς ψηφίζουμε στην Ήπειρο είναι η εξής:

Η τελευταία ήδη γνωστή σε εμάς απόφαση του Κόμματος, όπως αυτολεξεί την ανέφερε ο ίδιος ο Πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης μόλις προ ολίγων ημερών σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019 είναι ότι «Το πρώτο μου μέλημα είναι σήμερα οι εθνικές εκλογές. Εξάλλου, έχω πει πολλές φορές ότι οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να αποφασίζουν οι ίδιες για την τύχη τους και όχι να επιβάλλουν τα κόμματα τους εκλεκτούς τους. Στόχος η ευρύτερη δυνατή συναίνεση». (https://tinyurl.com/KYRIAK-AYTODKSI).

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι θεωρούμε ολόσωστη αυτή την απόφαση του Προέδρου μας και την αποδεχόμαστε στο ακέραιο. Και σαφέστατα τονίζει την έννοια της ελεύθερης και ακομμάτιστης αυτοδιοίκησης.

Σε απόλυτη συνάφεια με την επιθυμία του προέδρου και βάζοντας πάνω από όλα την Ήπειρο, εκφράζουμε την καθαρή πεποίθηση ότι ήρθε ή ώρα για σημαντικές αλλαγές τις οποίες αναγνωρίζουμε ότι στην Ήπειρο μπορεί να επιφέρει η εκλογή του Σπύρου Ριζόπουλου.

Ο νυν Περιφερειάρχης μετά από 36 χρόνια ότι είχε να δώσει το έδωσε. Η Ήπειρος είναι τελευταία σε ανάπτυξη και πρώτη σε ανεργία. “ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΕΘΑΙΝΕΙ. Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ”.

Ως εκ τούτου παρακαλούμε να αναγνώσετε την παρούσα σε αντικατάσταση της προτεινόμενης συνάντησης».

Ποια είναι τα στελέχη

Σάκης Βλέτσας:

Πολιτικός μηχανικός ελεύθερος επαγγελματίας ο οποίος έχει διατελέσει στα κοινά του νομού Ιωαννίνων και της Ηπείρου ευρύτερα για πάνω από 20 χρόνια. Διετέλεσε Δήμαρχος, Νομαρχιακός Σύμβουλος και μέλος της διοίκησης του κεντρικού Τεχνικού Επιμελητηρίου, είναι αναγνωρισμένο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, πρώτος σε σταυρούς εκλεγμένος σύνεδρος για το επικείμενο συνέδριο της ΝΔ. Θερμός υποστηρικτής του Κυριάκου Μητσοτάκη στο νομό Ιωαννίνων. Η χρησιμότητα της συμμετοχής του εντοπίζεται στα εξής: Επιβεβαιώνει το υπερκομματικό της προσπάθειας. Ανήκει στην κεντροδεξιά φιλελεύθερη πτέρυγα και θα είναι πρωτεργάτης στη διαμόρφωση του προγράμματος ως γνώστης σε βάθος των ζητημάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης και θα συμμετέχει ενεργά στη διεύρυνση του κινήματος.

Μαρίνα Καλιαμούρη

Γνωστή νομικός, πετυχημένη δικηγόρος, μέλος της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων έχει διατελέσει και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων. Η Μαρίνα Καλιαμούρη θα συμμετάσχει ενεργά στη διαμόρφωση του νομικού πλαισίου πάνω στο οποίο θα στηριχθεί η διακυβέρνηση της Περιφέρειας την επόμενη μέρα, στο νομικό οργανωτικό κομμάτι της παράταξης και θα είναι και προσωπική νομικός σύμβουλος του κ. Ριζόπουλου.

Πόπη Κοτζαμάνη

Με εξαιρετική δραστηριότητα στα κοινά του δήμου Ιωαννίνων και στα ιδρύματα κοινωφελίας, πρόεδρος των εργαζομένων της ΔΕΥΑΙ θα έχει σημαντική συμβολή στη διασύνδεση της παράταξης πρωτίστως με το κομμάτι εργαζομένων της τοπικής αυτοδιοίκησης των δημόσιων οργανισμών της Ηπείρου. Παράλληλα θα αναλάβει ενεργό ρόλο της διαμόρφωσης συγκεκριμένης προγραμματικής πρότασης όσον αφορά την επίλυση των περιβαλλοντικών προβλημάτων της λίμνης και των Ιωαννίνων γενικότερα.

Στασινή Ράρρα

Από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του Σπύρου Ριζόπουλου, στέλεχος της κεντροδεξιάς με έντονη παρουσία στα κοινά και εκλεγμένο μέλος στο διοικητικό συμβούλιο του αγροτικού πτηνοτροφικού συνεταιρισμού ΠΙΝΔΟΣ. Έχει επωμισθεί ήδη μεγάλο κομμάτι της οργανωτικής προσπάθειας για τη δημιουργία της παράταξης.

Στάθης Νάνος

Είναι ο επικεφαλής της πρωτοβουλίας στην Άρτα. Γνωστός ειδικός παθολόγος, πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Άρτας θα συμμετάσχει στη διαμόρφωση του προγράμματος Υγείας με στόχευση στην ενίσχυση του θεσμού του οικογενειακού γιατρού.

Κώστας Παπασιώζος

Είναι ιδρυτικό μέλος της πρωτοβουλίας του Σπύρου Ριζόπουλου. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών κοινοτάρχης Νεοχωρίου, δήμαρχος Αράχθου και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Παρ’ όλες τις έντονες πιέσεις που δέχεται για να αποσυρθεί από την πρώτη στιγμή είναι ακλόνητος υποστηρικτής του Σπύρου Ριζόπουλου. Η δική του απάντηση ήταν ο πρόλογός του στην κοινωνική διαβούλευση που έγινε στο δήμο Νικολάου Σκουφά.

Δημήτρης Δήμος

Αποτελεί για τον Σπύρο Ριζόπουλο τον ορισμό του συμβολισμού. Κατάγεται και έχει διατελέσει πρόεδρος στο Ανώγειο, το ψηλότερο χωριό της Πρέβεζας. Πρωτίστως αγρότης και κατ’ επέκταση επιχειρηματίας του πρωτογενούς τομέα που δραστηριοποιείται πανελλαδικά, κεντροδεξιός, θερμός υποστηρικτής του Ριζόπουλου.

Γιώργος Μότσιος

Εκπαιδευτικός, απόφοιτος στη σχολή Βελλάς, όπως ο Σπύρος Υφαντής και αυτός ήταν μαθητής του Μανώλη Ριζόπουλου. Με τεράστια δραστηριότητα στον εκπαιδευτικό τομέα, αναγνωρισμένο στέλεχος της κεντροδεξιάς.

Δονάτος Σοφίας

Πολύ επιτυχημένος τυροκόμος, με ιστορική διαδρομή και τεράστια εμβέλεια προϊόντων. Θα είναι στο πλευρό του Σπύρου Ριζόπουλου στην προσπάθεια προσέγγισης των ελευθέρων επαγγελματιών και κτηνοτρόφων, στη στήριξη προτάσεων για την ανάπτυξη επενδύσεων και του πρωτογενούς τομέα. Μαζί με τον Δημήτρη Γκραμπρέλα θα αποτελέσουν τα δύο «πόστερ μπόις» για την προσπάθεια του Σπύρου Ριζόπουλου σε όλη την Ήπειρο και όλη την Ελλάδα, σηματοδοτώντας τη μεγάλη στήριξη που πρόκειται να δοθεί στους νέους επιχειρηματίες. Καθότι, όπως ο ίδιος λέει σε κάθε ευκαιρία, «η δουλειά μου είναι να γίνω πρέσβης όλων εκείνων που τολμούν με καθαρά αξιοκρατικά και ηθικά κριτήρια».

Όμηρος Τσάπαλος

Στενός διαχρονικός συνεργάτης του Σπύρου Ριζόπουλου, γνωστός και αναγνωρισμένος στα ανερχόμενα πολιτικά στελέχη της νέας γενιάς, εκπρόσωπος Τύπου της παράταξης.

 

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.