Search
Close this search box.
Search

Οι μεγάλοι χαμένοι και κερδισμένοι του “γαλάζιου” ανασχηματισμού – Οι εκπλήξεις και οι καραμπόλες

Πριν 8 έτη

Η νέα σκιώδης κυβέρνηση της ΝΔ που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέρα απο μετακινήσεις, αλλαγές και καραμπόλες έφερε και ανατροπές στο γαλάζιο στερέωμα, με κερδισμένους αλλά και μεγάλους χαμένους.

kikiliaσΟ μεγάλος κερδισμένος σε κάθε περίπτωση μετά το νέο ανασχηματισμό είναι ο Βασίλης Κικίλιας που τοποθετήθηκε εκπρόσωπος τύπου και εχει πλέον την ευκαιρία να ανοίξει την περπατησιά του.

adonisΑκόμα ο Άδωνις Γεωργιάδης πήρε το χαρτοφυλάκιο του Εθνικής Άμυνας και θα κάνει man to man στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Παναγιώτη Καμμένο.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, αναμένεται να σηκώσει μεγάλο βάρος στους ένστολους όπου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εχει χάσει έδαφος τα τελευταία χρόνια ενω παράλληλα η δεξιά πτέρυγα του κόμματος κερδίζει πόντους.

kefalogiannis_giannisΈκπληξη για πολλούς θεωρείται και η αναβάθμιση του Γιάννη Κεφαλογιάννη που τοποθετήθηκε ως τρίτος εκπρόσωπος τύπου. Το βάρος βέβαια είναι μεγάλο για τον Ρεθυμνιώτη πολιτικό που πέφτει στα βαθιά και καλείται να κερδίσει το στοίχημα.

bekiristheodorikakos-1Βέβαια ο Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως τομεάρχες και αναπληρωτές τομεάρχες θα έχουν να κανουν με τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου, Μιχάλη Μπεκίρη που θα κινείται ως επιτελάρχης και τον Τάκη Θεοδωρικάκο που ανέλαβε και τυπικά καθήκοντα συντονιστή του στρατηγικού σχεδιασμού και της επικοινωνιακής ομάδας.

Οι χαμένοι..

dora-bakkΣτον αντίποδα η Ντόρα Μπακογιάννη μάλλον πήρε ενα χαρτοφυλάκιο αυτό της Οικονομίας και του Ανάπτυξης που περισσότερο υποβάθμιση θεωρείται για πολλούς αφού συντόνιζε το Άμυνας και το Εξωτερικών.

olgaΜεγάλη χαμένη βέβαια είναι η Όλγα Κεφαλογιάννη που μετακινήθηκε στο Πολιτισμού, που βρίσκεται στις τελευταίες σειρές του κυβερνητικού οργανογράμματος την ωρα που ήταν επικεφαλής στον μεγάλο τομέα Παραγωγής και Εμπορίου.

kostis-xatzidakisΌμως και ο Κωστής Χατζηδάκης μπορεί να εχει ενα γενικότερο ρόλο στο κυβερνητικό πρόγραμμα αλλά είδε τον εταίρο αντιπρόεδρο της ΝΔ να αναλαμβάνει και το Εθνικής Άμυνας.

keramewsΜεταξύ άλλων, ηττημένοι είναι και η Νίκη Κεραμέως που από κοινοβουλευτική εκπρόσωπος πήρε το Παιδείας, ο Θόδωρος Φορτσάκης που από συντονιστής πήγε αναπληρωτής Τομεάρχης στο Οικονομικών. xarakopothlos-thumb-largeΕπίσης ο Μάξιμος Χαρακόπουλος που από Τομεάρχης στο Παιδείας μετακινήθηκε ως αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών με αρμοδιότητα το Δημοσίας Τάξης κ.α.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.