Search
Close this search box.
Search

Οι μεταγραφές – βόμβες του Μητσοτάκη – Όλα τα ονόματα που είναι στο τραπέζι του προέδρου της ΝΔ

Πριν 8 έτη

«Σήμερα δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές μεταξύ Δεξιάς, Κέντρου και Αριστεράς, αλλά διαχωριστικές γραμμές μεταξύ αλήθειας και αποτελεσματικότητας και λαϊκισμού και ψέματος αφετέρου» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο δημαρχείο της Ελευσίνας κατά την περιοδεία του.

Και συνέχισε πως «οι πολιτικοί πρέπει να δουλεύουν σκληρά και να λένε την αλήθεια. Εμείς αυτό κάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Πάντα συνομιλώ με τοπικούς άρχοντες. Δεν μας ενδιαφέρει η κομματική προέλευση του καθενός. Στόχος μας, δεν είναι να διχάσουμε, αλλά να ενώσουμε». Ο πρόεδρος της ΝΔ ουσιαστικά με τις δηλώσεις του αυτές άνοιξε τις πόρτες της ΝΔ, βάζοντας μπροστά την “επιχείρηση διεύρυνση “.

Εξάλλου στο παρασκήνιο οι επαφές δίνουν και παίρνουν με στελέχη εκτός κεντροδεξιάς που είτε θα μπουν στα γαλάζια ψηφοδέλτια είτε θα αξιοποιηθούν μετεκλογικά στην κρατική μηχανή. Σε αυτό το πλαίσιο την αρχή έκανε ο πρώην πλέον εκπρόσωπος τύπου της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης Καλλιάνος, ο οποίος και προσχώρησε επίσημα στην ΝΔ και θα κατέβει στη Β Πειραιά.

 potamiΟι “Ποταμίσιοι”

Η διαγραφή του Ιάσωνα Φωτήλα από την Κ.Ο. του Ποταμιού φούντωσε για καλά την συζήτηση για τη μετακόμιση του στη ΝΔ ενώ ο ίδιος ξεκαθάρισε πως “θα στηρίξω τον Μητσοτάκη και τη ΝΔ ανεξάρτητα από την ένταξή μου ή όχι στο κόμμα”.

mitsotakisfotilas

theoxaris-harry2-708Τα σενάρια όμως δίνουν και παίρνουν και για τον Χάρη Θεοχάρη αν και κάποιοι υποστηρίζουν πως η σαμαρική πτέρυγα μπορεί να βάλει βέτο για τον πρώην βουλευτή του Ποταμιού που μέχρι το 2014 ήταν γραμματέας Εσόδων στην κυβέρνηση Σαμαρά.

amyras_vouli708Ακόμα και ο Γιώργος Αμυράς θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να συνεργαστεί με τη ΝΔ. Ποιος ξεχνάει άλλωστε πως ο βουλευτής του Ποταμιού το 2014 είχε κατέβει υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ.

tatsopoulosΑλλά και ο Πέτρος Τατσόπουλος κάνει στον Μητσοτάκη. ” Το ιδανικό για μένα θα ήταν να έφευγε όλη η ακραία δεξιά πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας και να έκανε ένα άνοιγμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς το Κέντρο και ακόμη πιο θαρραλέο άνοιγμα προς τα αριστερά. Περισσότερο μάλιστα με εκφράζει ο Μητσοτάκης που θα τολμούσε να κάνει τις ρήξεις..” ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην βουλευτής του Ποταμιού και του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος μάλιστα διατηρεί καλές σχέσεις και με τη Ντόρα Μπακογιάννη.

tinios1Στο ίδιο πλαίσιο κινείται και η Αντιγόνη Λυμπεράκη η οποία είναι και ξαδέρφη του Μητσοτάκη όπως και ο άνδρας της καθηγητής Οικονομικών Πλάτων Τήνιος. lyberakiΤόσο η πρώην βουλευτής όσο και ο υποψήφιος με το Ποτάμι στην Α Αθήνας είναι κοντά στον πρόεδρο της ΝΔ. Και ο πρώην βουλευτής όμως Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης, φαίνεται να είναι σε επικοινωνία με το Μοσχάτο.  Σε επίπεδο στελεχών από το Ποτάμι έχουν ήδη προσχωρήσει οι Ιάκωβος Θεοδόσης, Λυκούργος Λιαρόπουλος, Νότης Παρασκευόπουλος, Φώτης Σαραντόπουλος, Κώστας Δενδρινός, Γιώργος Βλαχογιάννης, Κυριάκος Κωστόπουλος, Νίκος Φραγκούδης, Τίνα Μαρασλή, Πασχάλης Βλάχος, Νίκος Ρίζος, Πηνελόπη Δημητρακοπούλου, Θεοφάνης Ουγγρίνης και Βασιλική Τερκενλή. Από το Ποτάμι πάντως την κατάλληλη στιγμή η έκπληξη μπορεί να γίνει και με τον Γρηγόρη Ψαριανό. Μπορεί να ανήκει στην ” μεταρρυθμιστική αριστερά ” αλλά σε ένα κάλεσμα δυνάμεων μπορεί να δηλώσει και παρών.

 Εκσυγχρονιστικό… ΠΑΣΟΚ

Από το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ η Άννα Διαμαντοπούλου με τον ένα ή τον άλλον τρόπο είναι κοντά στον Μητσοτάκη ενώ ένα όνομα που ακούγεται τελευταία είναι αυτό του Γιώργου Φλωρίδη.

mitsotakis_diamantopoulou

florides

grigorakos-gennimata-708Από το ΠΑΣΟΚ προέρχεται όμως και ο Λεωνίδας Γρηγοράκος που είναι σε συζητήσεις με τη ΝΔ. Για τον ανεξάρτητο όμως βουλευτή αντιδρούν ο γαλάζιος βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης και τοπικά στελέχη, αν και φαίνεται πως αυτές θα ξεπεραστούν.

kontogiorgis_thanasisΣυζητήσεις όμως υπάρχουν και με τον πρώην στενό συνεργάτη του Σημίτη, Θανάση Κοντογεώργη, ο οποίος συμμετείχε και στην εκπόνηση του προγράμματος της ΝΔ. Για το νέο πρόγραμμα του κόμματος εργάστηκε όμως ένα ακόμα εκσυγχρονιστικό στέλεχος, ο Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος επί Βενιζέλου ήταν μέλος της ομάδας που συνέταξε το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ.

skylakakisΗ Δράση..

Από τη διεύρυνση δεν θα μπορούσε να λείπει και η Δράση. Ο Θόδωρο Σκυλακάκης είναι φίλος του Μητσοτάκη ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ είχε δώσει το παρών και στο συνέδριο του κόμματος. Από τη Δράση αναμένεται να αξιοποιηθεί και ο αντιπρόεδρος Τάσος Αβραντίνης, ο Διονύσης Γουσέτης, η Μελίνα Δασκαλάκη και ο Γιάννης Ανδρουλάκης.

ouzounidisΚαι οι γαλάζιοι…

Βέβαια στο στόχαστρο της Πειραιώς είναι και στελέχη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Οι πληροφορίες λένε πως έχει γίνει ήδη επαφή με τον πρώην βουλευτή του Έβρου, Μαρίνου Ουζουνίδη ενώ κοντά είναι και τρεις πολιτευτές από το λεκανοπέδιο.

kedeΠάντως το Μοσχάτο έχει βάλει στο στόχαστρο και πολλά αυτοδιοικητικά στελέχη στο πλαίσιο της διεύρυνσης. Άλλωστε ο Μητσοτάκης από την Ελευσίνα ήταν ξεκάθαρος, πως συνομιλεί με όλους τους δημάρχους, ανεξαρτήτως κόμματος. Σε αρκετές περιπτώσεις όμως οι αντιδράσεις είναι έντονες, αλλά στην ηγετική ομάδα δεν ανησυχούν. Αφού θεωρούν πως στην τελική ευθεία για τις εκλογές, το κλίμα νίκης θα κάμψει τις όποιες φωνές στελεχών.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.