Search
Close this search box.
Search

Οι προειδοποιήσεις Χρυσόγονου, ο κύριος Κιμ και οι εξωπραγματικές αμοιβές 

Πριν 8 έτη

 

Οι προειδοποιήσεις Χρυσόγονου

Έτοιμος να επανέλθει δριμύτερος είναι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Κώστας Χρυσόγονος για το θέμα των καναλιών. Ο ίδιος προ ημερών ζήτησε να ληφθεί από την κυβέρνηση σοβαρά υπόψη η δήλωσή του ότι «θα πρέπει να διασφαλίσουμε πως στη Δημοκρατία της Κολομβίας δεν θα βρεθούν σε θέσεις-κλειδιά τα πρωτοπαλίκαρα του Πάμπλο Εσκομπάρ». xrisogonosΓια την ιστορία ο Κ. Χρυσόγονος, μετά το περίφημο PSI, είχε αναλάβει τις υποθέσεις των χιλιάδων μικροομολογιούχων που έχασαν το μισό τους κεφάλαιο, μια κίνηση που τον βοήθησε στην πολιτική του εξέλιξη.

Τα νομικά μονοπάτια Χρυσόγονου 

Ο νυν ευρωβουλευτής επέλεξε την ταχεία και επισφαλή διαδικασία προσβολής και ακύρωσης ενώπιον του ΣτΕ των νομοθετημάτων και των διοικητικών πράξεων (δηλ. ένας βαθμός δικαιοδοσίας, μια και έξω), αντί να ακολουθήσει τη βραδεία διαδικασία και να ασκήσει καταψηφιστικές αγωγές αποζημίωσης στα αρμόδια διοικητικά δικαστήρια (τρεις βαθμοί). Όλες οι προσφυγές που ασκήθηκαν απορρίφθηκαν από την Ολομέλεια και στη συνέχεια οι ομολογιούχοι προσέφυγαν στο ΕΔΔΑ του Στρασβούργου που απέρριψε προ ημερών ομόφωνα και αυτές τις προσφυγές.

glenn_kim2Ο…πολύτιμος, κύριος Κιμ!

Πανταχού παρών είναι ο γνωστός Κορεάτης Γκλεν Κιμ, σύμβουλο που είχε ο Γιάννης Βαρουφάκης στο υπουργείο Οικονομικών και εξακολουθεί να συμβουλεύεται και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. tsak_kimΟ πολύτιμος Κιμ, όπως λένε, συμμετέχει σε πολλές συσκέψεις και μετέχει κανονικά σε όλες τις κυβερνητικές δραστηριότητες του υπουργού Οικονομικών. Το ζήτημα όμως είναι πώς πληρώνεται και κυρίως πόσα παίρνει, αν και οι κακές γλώσσες μιλάνε για κανά 1500 ευρώ την ημέρα! Λέτε; .

txsΕξωπραγματικές αμοιβές

Και μιας και αναφερόμαστε σε αμοιβές, θα σας αποκαλύψω με πόσα θα αμείβεται ο πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου η ετήσια αμοιβή του προέδρου του Ταμείου, θα είναι 220.000 ευρώ. Για την ιστορία ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, όταν ήταν υπουργός Οικονομικών είχε αυξήσει τις απολαβές για το συγκεκριμένο πόστο από 100.000 ευρώ στα 175.000 ευρώ.

 

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.