Search
Close this search box.
Search

Πυρήνες της Φωτιάς: Εμείς βάλαμε τη βόμβα στην Τσατάνη – Η αντιπολίτευση επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση

Πριν 9 έτη

Η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς ανέλαβε με κείμενό της που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου την ευθύνη για την έκρηξη το βράδυ της Τετάρτης στην οδό Ιπποκράτους δηλώνοντας ότι στόχος ήταν η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη.
Στο κείμενό τους μιλούν για «συμβολική ενέργεια» απειλώντας ότι «στο μέλλον η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς δεν θα περιοριστεί εκεί…».

Ολόκληρο το κείμενο:

“Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την επίθεση στην κατοικία της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη, στην οδό Ιπποκράτους, στο κέντρο της Αθήνας δίπλα από το Α.Τ. Εξαρχείων. Γνωρίζαμε ότι η Τσατάνη έχει αστυνομική συνοδεία και αποτελεί φυλασόμενο στόχο, όμως αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο στο να πραγματοποιηθεί η επίθεσή μας. Επιλέξαμε μια συμβολική ενέργεια με στόχο μόνο υλικές ζημιές, αλλά στο μέλλον η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς δεν θα περιοριστεί εκεί…

Η επιλογή της συγκεκριμένης δικαστικού έγινε για δύο βασικούς λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι ότι η Γ. Τσατάνη αποτελεί μέλος του παραδικαστικού κυκλώματος, που αναλαμβάνει να “εξαφανίζει” δικογραφίες που θίγουν τα συμφέροντα της επιχειρηματικής και πολιτικής μαφίας (με το αζημίωτο βέβαια). Είναι η δικαστική εμπροσθοφυλακή των αφεντικών της. Αποκορύφωμα της βρώμικης σταδιοδρομίας της είναι η υπόθεση Βγενόπουλου, που η Τσατάνη την έβαλε στο αρχείο, βοηθώντας τον να απαλλαγεί από τη σίγουρη καταδίκη του. Ο χρηματισμός της απ’ τον επιχειρηματία Βγενόπουλο φούσκωσε κι άλλο τον αόρατο παραδικαστικό της λογαριασμό . Είναι αυτές οι αφανείς ευγενικές χορηγίες επιχειρηματιών που χτίζουν τα πολυτελή εξοχικά των δικαστών ως αντάλλαγμα στη “δικαιοσύνη” τους.

Άλλο ένα δείγμα γραφής της εισαγγελέως Τσατάνη, που κρατείται επιμελώς κρυφό απ’ τα media, είναι η υπόθεση Μεϊμαράκη. Η Τσατάνη ήταν αυτή που ανέλαβε τη δικογραφία για τα εξοπλιστικά και τις μίζες του τότε υπουργού Εθνικής Αμύνης Βαγγέλη Μεϊμαράκη και φρόντισε να “ξεχάσει” να τη στείλει στη Βουλή, με σκοπό να τον καλύψει. Το αντάλλαγμα αυτής της συνδιαλλαγής ήταν η τοποθέτηση της κόρης και του άντρα της Τσατάνη ως υποψήφιους βουλευτές στη Ν.Δ. επί προεδρίας Μεϊμαράκη.

Η Τσατάνη είχε εμπλοκή και στην υπόθεση Βατοπεδίου επικυρώνοντας για άλλη μια φορά τη μαφιόζικη σύμπραξη Εκκλησίας-Δικαιοσύνης, όπως και σε πολλές ακόμα γνωστές υποθέσεις που τις “χειρουργούσε” με σκοπό την απόκρυψή τους και την προστασία των συμφερόντων της εξουσίας. Ο δεύτερος λόγος που επιλέξαμε να χτυπήσουμε την εισαγγελέα Τσατάνη ήταν η συμμετοχή της στη δικαστική ομηρία συγγενών των συντρόφων μας. Η Τσατάνη ήταν αυτή που έκρινε ως απαράδεκτη μία από τις αιτήσεις αποφυλάκισης της Εύης Στατήρη, συζύγου του μέλους της Σ.Π.Φ Γεράσιμου Τσάκαλου.

Συνέβαλε έτσι και αυτή με τη σειρά της στην αντι-αντάρτικη δικαστική εκστρατεία και σε έναν απ’ τους πιο ανήθικους εκβιασμούς εναντίον αναρχικών επαναστατών. Η εκδικητική μανία των δικαστών απέναντι στις οικογένειες των συντρόφων μας είναι μία επιλογή που θα κληθούν να πληρώσουν με ακριβό τίμημα όλοι οι δικαστικοί που συμμετέχουν σε αυτόν τον εκβιασμό και οι οικείοι τους. Έχουμε μνήμη και πάνω από όλα υπομονή, επιμονή και συνέπεια…

Αφιερώνουμε αυτήν την ενέργεια στα φυλακισμένα μέλη της Σ.Π.Φ. Γεράσιμο Τσάκαλο, Χρήστο Τσάκαλο, Γιώργο Πολύδωρο και Όλγα Οικονομίδου. Στέλνουμε την Αλληλεγγύη μας στην αναρχική συντρόφισσα Αγγελική Σπυροπούλου, σε όλους τους αμετανόητους πολιτικούς κρατουμένους που βρίσκονται στα κελιά της Ελληνικής Δημοκρατίας, καθώς και στους ιταλούς συντρόφους Alfredo Cospito, Nicola Gai και τους αναρχικούς που διώκονται στην Ιταλία στα πλαίσια της επιχείρησης “scripta manent” εναντίον της F.A.I.. Σύντομα θα ακολουθήσει ολόκληρη η προκύρηξη, καθώς και η πρότασή μας για το σχέδιο «Νέμεσις». Θα επανέλθουμε…”

Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς /F.A.I.

Η έκρηξη  σημειώθηκε περίπου στις 10.45 το βράδυ της Τετάρτης στην οδό Ιπποκράτους 112, στα Εξάρχεια. Από την πρώτη στιγμή ο Θεμιστοκλής Σοφός, είχε πει ότι η βόμβα είχε τοποθετηθεί στην είσοδο της οικίας της εισαγγελέως εφετών Γεωργίας Τσατάνη. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι, αν και η κ. Τσατάνη είχε ζητήσει αύξηση των μέτρων ασφαλείας, η πολιτεία αφαίρεσε κάποιους από τους φύλακές της. «Είχε υποβληθεί από την κ. Τσατάνη ένσταση που ουδέποτε απαντήθηκε. Απόψε είχαμε το αποτέλεσμα», πρόσθεσε.

 

Καταδικάζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης τη βομβιστική επίθεση στην κατοικία της εισαγγελέως Τσατάνη – Τι ζητούν

ΝΔ: Η κυβέρνηση ολιγωρεί συστηματικά στην επιβολή του νόμου

«Η βομβιστική επίθεση γνωστής τρομοκρατικής οργάνωσης εναντίον λειτουργού της Δικαιοσύνης – που καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο – αποτελεί πολύ σοβαρό γεγονός», δήλωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ είπε πως πρόκειται για επίθεση η οποία συνιστά απόπειρα τρομοκράτησης των δικαστικών λειτουργών, την ώρα που καλούνται να αποφανθούν για μείζονος σημασίας υποθέσεις.

«H νέα αυτή επίθεση επιβεβαιώνει, για μία ακόμη φορά, την αδυναμία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να περιφρουρήσει την ασφάλεια των πολιτών, όπως επίμονα ζητάει η Νέα Δημοκρατία. Ταυτόχρονα, εκθέτει συνολικά την Κυβέρνηση που ολιγωρεί συστηματικά στην επιβολή του νόμου και της τάξης, ενώ στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τάσσονται, έμμεσα ή άμεσα, στο πλευρό κατηγορούμενων για τρομοκρατία», τονίζει ο κ. Κουμουτσάκος.

ΠΑΣΟΚ: Να διερευνηθεί άμεσα η υπόθεση
«Η δικαιοσύνη και οι δικαστικοί λειτουργοί δεν μπορούν να απειλούνται ή να βάλλονται από τρομοκρατικές ενέργειες και εγκληματίες που κρύβονται στο σκοτάδι», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι «τέτοιες ενέργειες έχουν ως στόχο τους την ίδια την κοινωνία και τους θεσμούς της».

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την τρομοκρατική ενέργεια εναντίον της Εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη και απαιτούμε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης και τη σύλληψη των δραστών καθώς και την αποτελεσματική προστασία των δικαστικών λειτουργών που έχουν στοχοποιηθεί», καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Ποτάμι: Η κυβέρνηση να προασπίσει τη λειτουργία των θεσμών

«Ο χώρος της Δικαιοσύνης βρίσκεται με αρνητικό τρόπο στο προσκήνιο όλο το τελευταίο διάστημα κυρίως λόγω των κυβερνητικών παρεμβάσεων αλλά και της στάσης μέρους της ηγεσίας της», σχολιάζει από την πλευρά του το Ποτάμι.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:

Μια τρομοκρατική επίθεση στο κέντρο τη Αθήνας με στόχο μια εισαγγελέα είναι εύλογο να προκαλεί σε όλη την κοινωνία έντονη ανησυχία. Ο χώρος της Δικαιοσύνης βρίσκεται με αρνητικό τρόπο στο προσκήνιο όλο το τελευταίο διάστημα κυρίως λόγω των κυβερνητικών παρεμβάσεων αλλά και της στάσης μέρους της ηγεσίας της. Οι δικαστές όμως δεν μπορούν να λειτουργούν υπό το κράτος του φόβου και των απειλών. Καλούμε την κυβέρνηση επιτέλους να βάλει τις σωστές προτεραιότητες και να προασπίσει την ασφάλεια των πολιτών και τη λειτουργία των θεσμών.

 

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.