Search
Close this search box.
Search

Ο Γιώργος, η Φώφη, ο Σταύρος, ο Βαγγέλης και …οι άλλοι για το νέο κόμμα

Πριν 8 έτη

 

Οι συζητήσεις για σύμπραξη όλων των πολιτικών δυνάμεων του κέντρου, που έχουν ξεκινήσει μπορεί να φέρουν ανατροπές στην πυραμίδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Αφού στην περίπτωση που ευοδωθούν οι κουβέντες για ενα νέο κόμμα της κεντροαριστεράς που θα περιλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ, τη ΔΗΜΑΡ ακόμα και το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου τότε θα ανοίξει και η διαδικασία από τη βάση για το νέο αρχηγό.

Σε αυτή την περίπτωση η Φώφη Γεννηματά θεωρεί πως έχει το προβάδισμα αφού έχει ξανακατέβει με σταυρό και διεκδίκησε με επιτυχία την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ.

Με σταυρωμένα χέρια όμως δεν θα μείνει ούτε ο Σταύρος Θεοδωράκης που πιστεύει ότι έχει πέρασμα και στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ ενω δεν πρέπει να περνάει απαρατήρητο και το γεγονός ότι πρότεινε για υπερυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής τον πρώην υπουργό των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Χρυσοχοίδη.

Την έκπληξη θα προσπαθήσει να κάνει όμως και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ποντάρει στο γεγονός ότι είναι ενα νέο πρόσωπο αλλά πρέπει να ανεβάσει και άλλο την αναγνωρισημότητα του.

Αστάθμητος παράγοντας σε όλο αυτό το power game στον χώρο της κεντροαριστεράς όμως είναι ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρώην πρωθυπουργός έχει φανατικούς σε όλη την Ελλάδα και μια υποψηφιότητα του μπορεί να ανατρέψει όλα τα δεδομένα. Εξάλλου με αυτό τον τρόπο ο Γιώργος Παπανδρέου θα έχει κάνει την ολική επαναφορά.

Το ζήτημα όμως είναι ότι οι υπόλοιποι δεν θέλουν μια τέτοια υποψηφιότητα για ευνόητους λόγους ενω υποστηρίζουν πως δεν είναι καν βουλευτής.

Βέβαια τις εξελίξεις παρακολουθεί στενά και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος που ούτε θέλει να ακούει για τον Παπανδρέου ενω σε κάθε περίπτωση δεν θα μείνουν αμέτοχοι ούτε ο Ανδρέας Λοβέρδος ούτε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος που κατέβηκαν υποψήφιοι για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, κόντρα στην Φώφη Γεννηματά.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.