Search
Close this search box.
Search

Ο ΔΟΛ-ιος φίλος του Τσίπρα και οι σύμβουλοι του Μητσοτάκη

Πριν 8 έτη

Από σήμερα ανοίγουμε φακέλους και αρχεία της πολιτικής και οικονομικής ζωής της Ελλάδας. Φωτίζουμε το παρασκήνιο και αναδεικνύουμε άγνωστες πτυχές του πολιτικού και οικονομικού παιχνιδιού.

Προβάλλουμε όσα μένουν σκοτεινά και γίνονται πίσω από τις κουρτίνες της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας. Από το “Άγιο Δισκοπότηρο” της οικονομικής και πολιτικής που μένει στα άδυτα της εγχώριας ελίτ σας κάνουμε” κοινωνούς” άγνωστων πληροφοριών…

Γιατί όπως έλεγε και ο Ρωμαίος φιλόσοφος Σενέκας Timendi causa est nescire (μτφρ: η αιτία του φόβου είναι η άγνοια)… Και τα PolitikLeaks πολεμούν τον φόβο και την άγνοια με τις αποκαλύψεις τους…

tsipras maximou

Ο ΔΟΛιος “φίλος” του Τσίπρα

Το νέο..πολιτικό “μυθιστόρημα” του Βήματος διά χειρός Παύλου Παπαδόπουλου με τίτλο “ο μικρός που θέλει να γίνει αυτοκράτορας” ήταν ένα ακόμα κτύπημα του ΔΟΛ στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ είχε και αιχμές στους καραμανλικούς και ειδικά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο Παύλος Παπαδόπουλος
Ο Παύλος Παπαδόπουλος

Ο συγγραφέας του περίφημου κειμένου για τη “γάτα των Ιμαλαΐων”, διευθυντής του περιοδικού Βημαgazino και πολλάκις ευεργετηθείς και προβαλλόμενος από τη διοίκηση του Ομίλου, κτύπησε και πάλι με ένα κείμενο που είχε λίγο ή ελάχιστο ρεπορτάζ, αλλά πολύ φαντασία.

Τι εξυπηρετούσε το κείμενο; Η απάντηση θα δοθεί σε νεώτερο φάκελο που θα ανοίξουμε, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ότι μια περίοδο ο Π.Παπαδόπουλος, άλλοτε εκσυγχρονιστής (συμμετείχε στο team της επικοινωνιακής ομάδας του Κώστα Σημίτη με πρόταση του πρώην υπουργού Πέτρου Ευθυμίου) και μετέπειτα υποστηρικτής του Αντώνη Σαμαρά (υπάρχει κείμενό του για το πως θα γίνει ο Σαμαράς ο Ερντογάν της Ελλάδας) υπήρξε και άτυπος συνεργάτης (κάποιοι λένε και λογογράφος) του Αλ. Τσίπρα. Το πολιτικό συνοικέσιο είχε κάνει ο πρώην βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και επί χρόνια διευθυντικό στέλεχος του ΔΟΛ Βασίλης Μουλόπουλος.

kiriakos

Οι “μυστικοσύμβουλοι” του Κυριάκου

Εμμονή στους συστημικούς δημοσιογράφους και εκφραστές της φιλελεύθερης και αστικής αντίληψης έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αγνοεί συστηματικά τους πολιτικούς συντάκτες με πολυετή παρουσία στο ρεπορτάζ του κόμματος δείχνοντας με τον τρόπο του, ότι τον ενδιαφέρει να συνομιλεί με πρόσωπα, για πολλούς “τοξικά”, αρκεί να είναι σε ΜΜΕ που ο ίδιος θεωρεί φιλικά προς αυτόν.

Η στήλη έμαθε ότι συνομιλεί σχεδόν σε καθημερινή βάση σε σημείο που ορισμένοι εχθροί του να μιλάνε ειρωνικά με δόση υπερβολής για “μυστικό συμβούλους”, με τους Γιάννη Πρετεντέρη, Άρη Πορτοσάλτε, Γιώργο Κουβαρά και Θανάση Μαυρίδη.

Samaras_Antonis_

Τίτλος άνευ ουσίας…

Για να μην παρασύρεστε με όσα διαρρέουν από το περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά για το νέο αξίωμα στην Εσπερία, να σας εξηγήσω ότι η απόφαση να συμμετάσχει στο προεδρείο του Ιδρύματος Μάρτενς, πρακτικά δεν σημαίνει και πολλά. Απλώς, ο πρώην Πρωθυπουργός στην προσπάθειά του να δείξει πως κινείται στην Ε.Ε. και αναγνωρίζεται ο ίδιος και το έργο του, υπερμεγενθύνει διάφορες καταστάσεις. Το Ίδρυμα Μάρτενς είναι ένα think tank του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που δεν έχει και καμία ιδιαίτερη παρεμβατικότητα, άσχετα πως το προβάλλουν στην Ελλάδα. Το σίγουρο είναι ότι ο πρώην Πρωθυπουργός θα βρίσκεται αρκετά συχνά στις Βρυξέλλες μετά από αυτό και ποιος ξέρει…

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.