Search
Close this search box.
Search

Ο δραχμιστής, ο Αβραμόπουλος, ο ισχυρός άνδρας της κυβέρνησης και οι… ερασιτεχνισμοί της ΝΔ

Πριν 8 έτη

To «15 minutes.gr» ανοίγει φακέλους και αρχεία της πολιτικής και οικονομικής ζωής της Ελλάδας. Φωτίζει το παρασκήνιο και αναδεικνύει άγνωστες πτυχές του πολιτικού και οικονομικού παιχνιδιού.

Προβάλλει  όσα μένουν σκοτεινά και γίνονται πίσω από τις κουρτίνες της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας. Από το «Άγιο Δισκοπότηρο» της οικονομικής και πολιτικής που μένει στα άδυτα της εγχώριας ελίτ σας κάνουμε «κοινωνούς» άγνωστων πληροφοριών…

Γιατί όπως έλεγε και ο Ρωμαίος φιλόσοφος Σενέκας Timendi causa est nescire (μτφρ:  η αιτία του φόβου είναι η άγνοια)… Και τα PolitikLeaks πολεμούν τον φόβο και την άγνοια με τις αποκαλύψεις τους…

EU Commissioner for Migration Avramopoulos addresses a news conference at the EU Commission headquarters in Brussels«Δραχμιστής» Αβραμόπουλος

Δεν θέλω να το πιστέψω, αλλά τα Politikleaks πληροφορήθηκαν από έγκυρη πηγή ότι ο κοινοτικός επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος σε συνομιλία του με «δημοσιογράφο» προ μηνών φαίνεται να στήριζε την πρόταση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τρίχρονη έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Ελπίζω να μην υπάρξουν διαψεύσεις, διότι τα Politikleaksέχουν πλήρη εικόνα με ποιον συνομίλησε ο «ευρωπαϊστής» Δ. Αβραμόπουλος και στην ανάγκη θα υπάρξουν και άλλες αποκαλύψεις.

 dragasakis_tsiprasΙσχυρός ανήρ…

Ανεβασμένες είναι οι μετοχές του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη στην κυβέρνηση, παρά τα όσα διαρρέουν διάφορες πλευρές και…«σύντροφοί» του. Μαθαίνω επίσης, ότι έχει ως έμπιστο και κεντρικό παίκτη σε πολλά θέματα, τον Δημήτρη Κοντοφάκα, ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχε παλαιότερα στις διαπραγματεύσεις του Brussels Group μαζί με τους Θανάση Μισδανίτη, Γιάννη Μάργαρη, αλλά και τον Δημήτρη Λιάκο.

traaΣε παλιά λημέρια…

Ένας παλιός γνώριμος από την πρώτη εποχή της τρόικας έρχεται και πάλι στην Αθήνα σε νευραλγικό πόστο. Ο πρώην μόνιμος αντιπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα Μπομπ Τράα, ο κακός Ολλανδός που μισεί(!) αφάνταστα τους Έλληνες, για τους οποίους έλεγε και μάλλον συνεχίζει να λέει ότι ζουν με δάνεια, τοποθετείται σε κομβική θέση. Σύμφωνα με πληροφορίες του Politikleaks θα συμμετάσχει στο Εποπτικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ για λογαριασμό των πιστωτών. Στο παρελθόν επικρίθηκε ότι παρασκηνιακά εξυπηρετούσε συμφέροντα επιχειρήσεων του εξωτερικού και κατεύθυνε τα «φιλέτα» της χώρας στα χέρια τους, σε τιμή ευκαιρίας!

mitsotakis“Ερασιτεχνισμοί” ΝΔ

Αποκαρδιωτική ήταν η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο του Ε.Λ.Κ. Όχι τόσο για όσα είπε όσο για το επίπεδο των επαφών του. Εάν εξαιρέσει κανείς τη συνάντηση με τον Ιρλανδό Πρωθυπουργό Έντα Κένι, το πρόγραμμά του δεν είχε άλλη επαφή, σε σημείο που οι γνωρίζοντες μιλάνε για… ερασιτεχνική προετοιμασία της επίσκεψης.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.