Search
Close this search box.
Search

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς, αντιπρόεδρος της Κομισιόν: Είμαι ενθουσιασμένος, έτοιμος για δουλειά

Πριν 6 έτη

Tο χαρτοφυλάκιο για την Προστασία του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής αναλαμβάνει ο Μαργαρίτης Σχοινάς, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που διακινούνταν από το πρωί, σύμφωνα με τις οποίες ο Έλληνας πρώην επίτροπος θα τοποθετούνταν σε θέση αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η εκλεγμένη πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, ο πρώην επικεφαλής υπεύθυνος Τύπου της Ομάδας Γιούνκερ θα είναι και Αντιπρόεδρος της Κομισιόν.


Ο Μαργαρίτης Σχοινάς θα είναι ένας από τους οκτώ αντιπροέδρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αντιπρόεδροι αναλαμβάνουν, επίσης, ο Φρανς Τίμερμανς, η Μαργκρέτε Βεστάγκερ, ο Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο Γιόσεπ Μπορέλ, η Βέρα Γιούροβα, ο Μάρος Σέφκοβιτς και η Ντουμπάβκα Σούιτσα.

Προκειμένου να αναλάβουν τα καθήκοντά τους όλοι οι επίτροποι θα πρέπει να λάβουν την έγκριση των αρμόδιων επιτροπών του Ευρωκοινοβουλίου. Οι ακροάσεις θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα, προκειμένου να αναλάβουν καθήκοντα την 1η Νοεμβρίου.

Η πρώτη του δήλωση

Στην πρώτη του δήλωση, ο κ. Σχοινάς αναφέρει πως είναι ενθουσιασμένος που αναλαμβάνει να διοριστεί ως αντιπρόεδρος της ΕΕ για την Προστασία του Τρόπου Ζωής, χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει τη μετανάστευση, την ασφάλεια, την εργασία και την εκπαίδευση.

«Είμαστε έτοιμοι για δουλειά για το πώς μπορούμε να μεταφράσουμε τις πολιτικές μας προτεραιότητες σε πραγματικά αποτελέσματα για τους Ευρωπαίους» προσθέτει.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.