Search
Close this search box.
Search

Η εντυπωσιακή Ευρυδίκη και τα πυρηνικά του Ολάντ

Πριν 9 έτη

Όλα έχουν προβλεφθεί για την επίσημη επίσκεψη του Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα. Μάλιστα όπως αναφέρει ο Βηματοδότης ο Γάλλος πρόεδρος θα συνοδεύεται από 30 δημοσιογράφοι και καμεραμέν καθώς και έναν προσωπικό οπερατέρ, όπως προβλέπει το αυστηρό πρωτόκολλο. Ακολουθεί πάντα τον Γάλλο πρόεδρο και καταγράφει κάθε του κίνηση.

hollande

Η “σκιά” του Αλέξη Τσίπρα

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν έχει τον “προσωπικό οπερατέρ – ακόμα- αλλά έχει τον προσωπικό φωτογράφο που τον ακολουθεί παντού. Είναι ο Αντρέα Μπονέτι. Με βαθιά αγάπη για τη φύση και την άγρια ζωή, άνθρωπος των ταξιδιών και των αναζητήσεων, έμπειρος ιστιοπλόος και δύτης, μεσπουδές βιολογίας και πέντε γλώσσες (ιταλικά, γερμανικά, γαλλικά, αγγλικά και ελληνικά), ο φωτογράφος  είναι η «σκιά» του Αλέξη Τσίπρα. antrea-mponeti_fotografos_tsipras

Γεννήθηκε στο Λουγκάνο της Ελβετίας και σπούδασε Βιολογία στοΠανεπιστήμιο της Παβία στην ιταλική Λομβαρδία. Ήρθε στην Ελλάδα το 1995, στο πλαίσιο μίας έρευνας στη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας για τα αποδημητικά πουλιά.

Τράβηξε 20.000 φωτογραφίες, από τις οποίες μετά από αυστηρή επιλογή, κατέληξε σε 100 έγχρωμες εικόνες που αιχμαλωτίζουν όλες τις εποχές του χρόνου και σε συνεργασία με την Ορνιθολογική Εταιρεία εξέδωσε το φωτογραφικό λεύκωμα «Μια μέρα στη λιμνοθάλασσα».

Άλλωστε, οι έρευνες στην άγρια ζωή ήταν που έφεραν στη ζωή του και τη φωτογραφία -την αγάπη έμελλε να μετατοπίσει το κέντρο βάρους των ενδιαφερόντων του. Στην Ελλάδα εγκαταστάθηκε το 2011, μέχρι που το 2014 αρχίσε να φωτογραφίζει για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Και από τον Ιανουάριο του 2015 να ακολουθεί τον Αλέξη Τσίπρα -ήδη από την προεκλογική εκστρατεία του, γεγονός που «κλείδωσε» και τη συνεργασία.

Η εντυπωσιακή Ευρυδίκη και τα πυρηνικά του Ολάντ

Να γυρίσουμε πάλι στον Ολάντα και στη σύσκεψη που έγινε για την ασφάλει του Προέδρου Ολάντ. Το γενικό πρόσταγμα θα το έχει ο επικεφαλής της ασφάλειάς του και η ελληνίδα αστυνομικός Ευρυδίκη Σουλιώτη. NUCLEAR_BriefcaseΜάλιστα η Σουλιώτη θα βρίσκεται πάντα δίπλα του και κοντά στον άνθρωπο που θα κρατάει το “μαύρο βαλιτσάκι”. soulioti6Σε αυτό το “βαλιτσάκι” όπως αναφέρει ο Βηματοδότης, περιέχονται οι κωδικοί του πυρηνικού οπλοστασίου της Γαλλίας. soulioti3

soulioti11

soulioti2

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.