Search
Close this search box.
Search

Ο “προξενητής” του Κυριάκου, τα funds, οι πρόωρες εκλογές και ο Καραμανλής

Πριν 8 έτη

 

goldman_sachsΟ «προξενητής» του Κυριάκου

Ποιος κανόνισε τα ραντεβού του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Λονδίνο; Όπως πληροφορήθηκαν αρμοδίως τα Politikleaks, κεντρικό ρόλο διαδραμάτισε ο partner & managing director για την Ελλάδα της Goldman Sachs Χάρης Ηλιάδης που διατηρεί στενή επαφή με τον προέδρο της Ν.Δ.

Πριν καιρό μάλιστα, πληροφοριοδότης της στήλης τους εντόπισαν να γευματίζουν στο εστιατόριο Milos στο Hilton. Οι δυο τους γνωρίζονται χρόνια, ενώ ο Χ. Ηλιάδης άφησε τη UBS για να ενταχθεί στο δυναμικό της πιο ισχυρής για πολλούς αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας.

Η ιδιότητα του Χ. Ηλιάδη είναι χρήσιμη για τον Κυρ. Μητσοτάκη, όπως αποδεικνύεται, διότι τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται ως συντονιστής όλων των εργασιών της Goldman Sachs για τις εκδόσεις κρατικού χρέους στην Ευρώπη.

fund

Τα funds και ο Κυριάκος

Μπορεί στη Ν.Δ. ορισμένοι να γκρινιάζουν για τις συναντήσεις του Κυρ. Μητσοτάκη με εκπροσώπους 100 επενδυτικών κεφαλαίων, funds, αλλά ο ίδιος επιμένει ότι είδαν τον εν αναμονή Πρωθυπουργό και μόνο οφέλη υπήρξαν από αυτές τις επαφές που οργάνωσε η Goldman Sacks και η Deutsche Bank.

Ποιους συνάντησε; Τα Politileaks βρήκαν τη λίστα με τα funds που συνάντησε και σας τα παρουσιάζει. Διαβάζοντάς τα κανείς καταλαβαίνει πολλά και κυρίως κατανοεί και την κριτική όσων λένε πως δεν μπορεί να διαρρέουν από τη Συγγρού ότι στρέφεται στις λαϊκές περιοχές η Ν.Δ. και την ίδια στιγμή να συναντάται ο πρόεδρός της με τα λεγόμενα διεθνή «κοράκια».

Η λίστα είναι η εξής: Amiya, Anchorage Capital Europe, Apollo, Autonomy, Blackrock, Blackstone, Blue Mountain, Bluecrest, BMO Global Asset Management, Brevan Howard, Brookfield, Bybrook, Camares, Canyon, Capital, Carmignac, Centerbridge, Claren Road, Commonwealth, DeShaw, Duet, Eaton Vance, EMSO, Eton Park, Farallon, Finisterre, Fintech, Fosun, Gemsstock, Glenpoint, Goldentree, Graticule, GSO, H2O, HBK, Ice Canyon, ING Bank, Invesco EU Team, King Street, Investor Outreach, KKR, Lancaster, M&G, Macrosynergy, Majedie, Marathon, Marshall Wace, Monarch, Moore Capital, NN, NNP, Norges, Numen, Oakhill, Observatory, Oceanwood, Paulson, Pelham, Perry Capital, Pharo, PIMCO, Robeco, Rokos, Samco, Schroder Investment, Soros, Spinnaker, Standish, TPG, Varde, Warburg Pincus, Wellington, Warburg Pincus, Wellington και York Capital Management.

 tsipras---karamanlisΕκμυστηρεύσεις Καραμανλή

Αποστάσεις από την επιθετικότητα πολλών στη Ν.Δ. έναντι του Αλέξη Τσίπρα τηρεί ο Κώστας Καραμανλής, πιστεύοντας ότι είναι λάθος η έντονη στοχοποίηση του Πρωθυπουργού και η εμμονή ότι έχει ποινικές ευθύνες για την έλευση του τρίτου μνημονίου και την επιβολή των capital controls.

Χωρίς διάθεση αθώωσης του Αλ. Τσίπρα, στέκεται περισσότερο στις πολιτικές του ευθύνες, οι οποίες κατά τον ίδιο είναι πολλές, αλλά αναδεικνύει και την στροφή που έκανε και συμφώνησε το τρίτο πρόγραμμα, μη ρίχνοντας ουσιαστικά τη χώρα στα βράχια.

Σύμφωνα με τα αρχεία του Politikleaks, καθοριστικό ρόλο στην αλλαγή πλεύσης του Πρωθυπουργού, μετά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, διαδραμάτισε ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής που τηλεφώνησε στον Αλ. Τσίπρα και του συνέστησε σε αυστηρό ύφος να μην…παίξει με την τύχη της Ελλάδας.

Όσο για τις μελλοντικές πολιτικές εξελίξεις, ο Κ. Καραμανλής θεωρεί ότι όλα τα σενάρια είναι ανοικτά από το φθινόπωρο, ακόμα και αυτό των εκλογών.

kalpiΤο παιχνίδι των εκλογών

«Και γιατί όχι εκλογές;» ήταν το μήνυμα σε μια προ ημερών «κλειστή» σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Τα Politikleaks πληροφορήθηκαν ότι σε αυτή τη σύναξη στο πρωθυπουργικό γραφείο ετέθη επί τάπητος το σενάριο μιας νέας εκλογικής αναμέτρησης το φθινόπωρο.

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν είναι οπαδός των πρόωρων εκλογών, αλλά υπάρχουν δυνάμεις στην κυβέρνηση που δεν το αποκλείουν, αν και όπως πληροφορείται η στήλη, περισσότερο το κάνουν σε επίπεδο διαρροών για να μετρήσουν αντιδράσεις.

Πολλοί συνδυάζουν τις κινήσεις στον εκλογικό νόμο με μια νέα προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, αλλά ακόμα ο Αλ. Τσίπρας δεν έχει καταλήξει εάν πρέπει να προσφύγει ή όχι. Η ζυγαριά στο Μέγαρο Μαξίμου γέρνει στην άποψη, ότι η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει και όσο αντέξει και ο Πρωθυπουργός φαίνεται να την ενστερνίζεται.

Εξάλλου και τα μηνύματα που έχουν φθάσει από το εξωτερικό είναι στη λογική: «προχωρήστε γρήγορα στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων». Και όπως λένε οι μυημένοι, υπάρχει και η δεύτερη αξιολόγηση προ των πυλών.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.