Search
Close this search box.
Search

Ο Σαμαράς θέλει να επιστρέψει όπως ο Σαρκοζί – Τι σχεδιάζει

Πριν 9 έτη

 

Η νίκη του Νικολά Σαρκοζί στη Γαλλία έφερε αέρα στα πανιά του Αντώνη Σαμαρά. Ο πρώην πρωθυπουργός προσέτρεξε με δήλωση του να συγχαρεί τον Σαρκοζί ενώ την ίδια ώρα εξαπέλυσε επίθεση στους λαϊκιστές και την αριστερά.

«Το αποτέλεσμα αυτό είναι θετικό, όχι μόνο για τον ίδιο τον Σαρκοζί και το κόμμα του που ανήκει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, αλλά και για την Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά. Γιατί το μέλλον της Ευρώπης βρίσκεται στις ιδέες και τις αξίες της μεγάλης Κεντροδεξιάς Παράταξης! Κι όχι στον ακραίο λαϊκισμό των εθνικιστών, ούτε στις αριστερές ιδεοληψίες και ακρότητες που έχουν χρεοκοπήσει παντού», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αντώνης Σαμαράς δίνοντας παράλληλα και το στίγμα του.

Αν παρακολουθήσει κανείς τις κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού τα δυο τελευταία χρόνια θα παρατηρήσει πως σε πολλά σημεία αντιγράφει το Νικολά Σαρκοζί. Η διαφορά όμως είναι ότι ο πρώην Γάλλος πρόεδρος την επόμενη της ήττας του παραιτήθηκε ενώ ο Αντώνη Σαμαράς έμεινε μέχρι να φύγει κακήν κακώς μετά το δημοψήφισμα του Ιουλίου. Όλο αυτό το διάστημα ο Σαρκοζί προετοίμαζε την επιστροφή του, διεκδίκησε εκ νέου την ηγεσία του κόμματος ενώ στο ενδιάμεσο άλλαξε και όνομα ενώ έστειλε το πρώτο μήνυμα με τη νίκη του στις περιφερειακές εκλογές. Αντίθετα ο Αντώνης Σαμαράς αναλώθηκε για πολύ διάστημα με τις εσωκομματικές έριδες με αποτέλεσμα να έχει περαιτέρω φθορά μετά τη διακυβέρνηση του.

Πέρα από αυτό όμως ο Μεσσήνιος πολιτικός δεν το βάζει κάτω και με τον ένα ή τον άλλον τρόπο ετοιμάζει την επιστροφή του. Ο πρώην πρωθυπουργός παρά τις διαψεύσεις κινείται αθόρυβα για τη μη επικράτηση Μεϊμαράκη ενώ έχει εικόνα και για τη βόμβα – αποχώρηση υποψηφίου που κυοφορείται και έχει αποκαλύψει πρώτο το 15minutes.gr. Εξάλλου σε εκλογή άλλου υποψηφίου, θα έχει τον χρόνο να προετοιμάσει την πολιτική του επιστροφή και την κατάλληλη στιγμή να χτυπήσει.

Σε αντίθετη περίπτωση, οι καλά μυημένοι στη γαλάζια σκακιέρα επιμένουν πως μια εκλογή Μεϊμαράκη στην ηγεσία της ΝΔ θα ανοίξει την πόρτα εξόδου του Αντώνη Σαμαρά και θα σημάνει την αντίστροφη μέτρηση ακόμα και για νέο κόμμα – το μεταρρυθμιστικό -. Όπου θα ακολουθήσουν οι ” δικοί ” του γαλάζιοι βουλευτές ενώ περιμένει και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Το ερώτημα όμως είναι αν θα προλάβει ή θα τον ξεπεράσουν οι εξελίξεις. Αφού όσον αφορά τον ίδιο προσωπικά φαίνεται πως υπάρχει προσωπική δικαίωση μετά τα ζιγκ  ζαγκ  της κυβέρνησης Τσίπρα αλλά η πολιτική δικαίωση μάλλον θα αργήσει.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.