Search
Close this search box.
Search

Ο Σαμαράς την “πέφτει” στη Ντόρα και ο όρκος του Τσίπρα

Πριν 8 έτη

 

tsipras-ypourgiko

Ο όρκος του Τσίπρα
Στο εσωτερικό του Μεγάρου Μαξίμου έχουν συμφωνήσει άπαντες, ότι θα πέσουν μέχρι τέλους, ανεξάρτητα από τις πιέσεις που ασκούνται για πρόωρες εκλογές. Ουσιαστικά έχουν ορκισθεί στον Αλέξη Τσίπρα, ότι θα πάνε τη μάχη έως το τέλος και ότι γίνει. Αυτό πρακτικά σημαίνει, όπως συζητείται στα ενδότερα του πρωθυπουργικού επιτελείου, ότι δεν θα υπάρξει καμία καθυστέρηση, καμία αφορμή από την ελληνική πλευρά στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση, θα ασκηθεί, όσο το επιτρέπουν οι συνθήκες και οι συσχετισμοί δυνάμεων, πίεση προς το Βερολίνο για ποσοτική χαλάρωση και χρέος.

stournaras
Ο ρόλος Στουρνάρα
Το κλειδί όλων των εξελίξεων είναι εάν μπορέσει να ενταχθεί η Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και προς αυτή την κατεύθυνση βοηθάει και ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας, παρά τις κατά καιρούς συννεφιές στις σχέσεις του με το Μέγαρο Μαξίμου. Ο Γ. Στουρνάρας συζήτησε το θέμα και στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, αλλά και με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη. Το μόνο που ζήτησε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδας ήταν να ολοκληρώσει η κυβέρνηση χωρίς καθυστερήσεις τη δεύτερη αξιολόγηση και να προχωρήσει όσα έχει συμφωνήσει με τους πιστωτές. «Τα άλλα θα έρθουν και θα βοηθήσω και εγώ» τους είπε.

image
Το νέο δίδυμο

Δεν πέρασε απαρατήρητο στους μυημένους περί των ενδοκυβερνητικών συσχετισμών, η επιλογή δυο βασικών συνεργατών του Αλ. Τσίπρα να εμφανιστούν σε κεντρικά ΜΜΕ και να δώσουν συνέντευξη για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Ο ένας ήταν ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς που εμφανίστηκε στο Σκάι και ο άλλος ήταν ο διευθυντής του γραφείου του Πρωθυπουργού, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Αυτοί είναι και το νέο ισχυρό δίδυμο στο Μέγαρο Μαξίμου που στέλνουν και το μήνυμα ότι ο Αλ. Τσίπρας θα πορευθεί με όσοι υπηρετήσουν το πλάνο του, χωρίς διλήμματα, αναστολές και προσωπικούς υπολογισμούς.

mitsotakis
Ο στόχος του Μητσοτάκη

Να διευρύνει την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση για τα ζητήματα της καθημερινότητας θέλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα βάζει ως πρώτη προτεραιότητα. Στην Πειραιώς λένε ότι θέλουν μέσω των παρεμβάσεων που θα αναπτύξουν σ’ αυτό το επίπεδο να επικοινωνήσουν την πρότασή τους για τη «συμφωνία αλήθειας», αφετέρου επιδιώκουν να χτυπήσουν την κυβέρνηση στο σημείο που θεωρούν ως «αχίλλειο πτέρνα» του μεγάρου Μαξίμου.

image

Σαμαράς «την πέφτει» στη Ντόρα

Ένα πρωτοφανές περιστατικό συνέβη πριν λίγες ημέρες και επιχειρήθηκε να μείνει κρυφό, αν και για τους γνωρίζοντες τα νεοδημοκρατικά ήταν γνωστό και συζητήθηκε αρκετά, καθώς αποτυπωνόταν η κάκιστη σχέση που υπάρχει μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και της Ντόρας Μπακογιάννη. Τι συνέβη; Η Ντ. Μπακογιάννη είχε προγραμματιστεί να μιλήσει τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, σε εκδήλωση της τοπικής οργάνωσης της Ν.Δ. Ψυχικού – Φιλοθέης με θέμα τον ΕΝΦΙΑ. Μεταξύ των ομιλητών θα ήταν ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Βασίλης Αλεξανδρής, η πρόεδρος της τοπικής, κ.α.
Τι συνέβη: Πολύ απλά η εκδήλωση δεν έγινε, παρά τη μεγάλη κινητοποίηση που υπήρξε. Να θυμίσουμε ότι στο Κολέγιο Αθηνών είναι πρόεδρος ο Αλέξανδρος Σαμαράς, αδελφός του πρώην Πρωθυπουργού. Μόλις ο Αντ. Σαμαράς αντιλήφθηκε ότι η Ντ. Μπακογιάννη θα μιλούσε στο Κολέγιο, λέγεται ότι παρενέβη και ζήτησε να μην γίνει η εκδήλωση…!

mitsotakis1984
Όπως ο Μητσοτάκης το 1987!

Να αντιγράψει τον πατέρα του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη προτείνει στον Κυρ. Μητσοτάκη μια ομάδα βουλευτών, θυμίζοντας ότι το 1987, ο τότε πρόεδρος της Ν.Δ. μίλησε σε μια μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, ζητώντας άμεσα εκλογές και παραίτηση της κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.