Search
Close this search box.
Search

Ο Τζιτζικώστας “αποκαθηλώνει” Σαμαρά, “αποθεώνει” Καραμανλή

Πριν 9 έτη

 

Στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη ο Απόστολος Τζιτζικώστας μεταξύ άλλων διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο τις φήμες ότι έχει έρθει σε συμφωνία με τον Αντώνη Σαμαρά.

“Λέω ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση. Είναι μάλιστα και κακόγουστο αστείο” είπε συγκεκριμένα στο ΑNT1. Απέρριψε ακόμα τα όσα ακούγονται τα περί στήριξης Σαμαρά στην υποψηφιότητά του με αντάλλαγμα τον ορισμό του πρώην Πρωθυπουργού ως εκπροσώπου του κόμματος στη Βουλή.

“Αυτά είναι αστεία πράγματα. Ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι αν κάποιος συγκρούστηκε με τις πολιτικές του κ. Σαμαρά και με τον ίδιο προσωπικά, όταν χρειάστηκε, αυτός ήμουν εγώ. Το να το συζητούν και να επιθυμούν να μου το προσάψουν άνθρωποι που υπήρξαν υπουργοί των κυβερνήσεων Σαμαρά νομίζω ότι είναι τουλάχιστον αστείο…”.

Τα τελευταία 24ωρα στο επιτελείο του Απόστολου Τζιτζικώστα είχαν αποφασίσει να “αποκαθηλώσουν ” τον Αντώνη Σαμαρά και όσες φήμες υπάρχουν για ενδεχόμενη στήριξη του πρώην πρωθυπουργού, αφού έχουν εντοπίσει στα ποιοτικά στοιχεία πως η ταύτιση του περιφερειάρχη με το σύστημα Σαμαρά, μόνο απαρατήρητη δεν περνάει στους γαλάζιους ψηφοφόρους. Εξάλλου μέχρι τώρα στην πλειονότητα τους οι βουλευτές που στηρίζουν τον Τζιτζικώστα ανήκουν στο “σαμαρικό” μπλοκ.

Την ίδια ωρα όμως ο περιφερειάρχης στην συνέντευξη του επέλεξε για πρώτη φορά να αναφερθεί και στον Κώστα Καραμανλή. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι ” εκτιμά και σέβεται τον πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος αποτελεί κεφάλαιο για την παράταξη και τη χώρα “.

Μάλιστα ο περιφερειάρχης, διευκρίνισε ότι ουδέποτε δημοσιοποίησε το περιεχόμενο των συνομιλιών τους, κάτι το οποίο δεν προτίθεται να το κάνει ούτε τώρα, απαντώντας ετσι στις διαρροές που αφορούσαν την συνάντηση που είχε με τον Κώστα Καραμανλή ενα 24ωρο πριν ο ίδιος ανακοινώσει την υποψηφιότητα του για την αρχηγία της ΝΔ.

Μόνο όμως που εκείνη την περίοδο αυτές οι διαρροές βόλευαν την πλευρά Τζιτζικώστα, αφού η τότε ” ανυπακοή ” είχε δώσει πόντους στον περιφερειάρχη.

Τώρα όμως ο Απόστολος Τζιτζικώστας  που επιδιώκει να προσελκύσει τον σκληρό πυρήνα των νεοδημοκρατών, αυτούς δηλαδή που θα πάνε να ψηφίσουν σίγουρα, αναφέρεται με θερμά λόγια στον Κώστα Καραμανλή, για προφανείς λόγους.

 

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.