Search
Close this search box.
Search

Ο φιλελεύθερος νέος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, η σύναξη της Δευτέρας και το Άγιον Όρος

Πριν 8 έτη

Γαλάζιος στο ΤΑΙΠΕΔ

Ο Άγγελος Βλάχος, μέλος του Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ, φέρεται μέχρι στιγμής ως ο επικρατέστερος να τοποθετηθεί πρόεδρος του Ταμείου, μετά την είσοδο στην κυβέρνηση του Στέργιου Πιτσιόρλα. vlaxosΤο ενδιαφέρον είναι ότι ο Αγγ. Βλάχος ήταν μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και έχει διατελέσει σύμβουλος τουρισμού επί υπουργίας Φάνης Πάλλη-Πετραλιά, Αρη Σπηλιωτόπουλου και Άντζελας Γκερέκου. Ο Άγγελος Βλάχος ανήκει στον ευρύτερο φιλελεύθερο χώρο και θεωρείται μια καλή επιλογή για όσους τον γνωρίζουν τόσα χρόνια μέσα από την δουλειά του και την εργατικότητα του.

 
agion_oros
Αγιορείτης ο Κυριάκος
Ετοιμασίες γίνονται στο Άγιον Όρος για την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αθωνική Πολιτεία, ανήμερα της επετείου του εορτασμού του Πολυτεχνείου. Η επίσκεψη του προέδρου της Ν.Δ. ήταν να γίνει πριν λίγο καιρό, αλλά αναβλήθηκε λόγω της απόφασης του ΣτΕ για τις άδειες και των πολιτικών εξελίξεων. Και επειδή δεν ήταν καλό να υπάρχει εκκρεμότητα με τους Αγιορείτες η επίσκεψη καθορίστηκε άμεσα και ο Κυρ. Μητσοτάκης θα βρεθεί για δεύτερη φορά στο Αγ. Όρος, καθώς η πρώτη ήταν όταν ο πατέρας του ήταν Πρωθυπουργός!
 
pagoulatosΣύναξη με ενδιαφέρον

Μια ενδιαφέρουσα σύναξη θα γίνει την προσεχή Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, όπου παρουσιάζεται το βιβλίο του Γιώργου Παγουλάτου, καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο: «Το Νησί που Φεύγει: 12+1 Κείμενα για την Ελληνική Κρίση». Η σύνθεση της εκδήλωσης έχει ενδιαφέρον και στέλνει πολιτικά μηνύματα. Ομιλητές στην παρουσίαση είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Το ενδιαφέρον επίσης, όπως και στην περίπτωση του Αγγ. Βλάχου στο ΤΑΙΠΕΔ, είναι ότι ο Γ. Παπαγουλάτος (Τζώρτζης) για τους φίλους του ήταν τη δεκαετία μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, αλλά στην συνέχεια βρέθηκε στην κεντροαριστερά, ενώ ήταν και σύμβουλος του πρώην Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Μάλιστα, λέγεται ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει έτοιμη θέση στη Ν.Δ. για τον Γ. Παγουλάτο, όπως βρέθηκε και για τον Θανάση Κοντογιώργη, άλλοτε σύμβουλο του Κώστα Σημίτη επί των ημερών της πρωθυπουργίας του.

karamanlis_izenxaouerAπό τον Αϊζενχάουερ στον Ομπάμα
Από τον Δεκέμβριο του 1959 μέχρι τον φετινό Νοέμβριο πέρασαν σχεδόν πενήντα επτά χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων επισκέφθηκαν την Ελλάδα ο Τζορτζ Μπους το καλοκαίρι του 1991 και ο Μπιλ Κλίντον τον Νοέμβριο του 1999, στην πιο επεισοδιακή ίσως επίσκεψη πλανητάρχη επί ελληνικού εδάφους. izenhower_karamanlisΗ πρώτη επίσκεψη ήταν του Ντουάιτ Αϊζενχάουερ (γνωστότερου ως Άικ από τη θητεία του ως στρατηγού στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο) ήταν στις 14 Δεκεμβρίου του 1959, εν μέσω του «ψυχρού πολέμου». Τότε τον υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο ο βασιλέας Παύλος και η Φρειδερίκη, ενώ συναντήθηκε και με τον πρωθυπουργό και αρχηγό της ΕΡΕ Κωνσταντίνο Καραμανλή.
 
mitsotakis_bushΗ φιλική σχέση Μητσοτάκη-Μπους
 
Η δεύτερη επίσκεψη αμερικανού προέδρου έγινε τον Ιούλιο του 1991, όταν ήρθε στην Ελλάδα ο Τζορτζ Μπους που διατηρεί στενή σχέση με την οικογένεια Μητσοτάκη. Τότε τον υποδέχθηκε ως Πρωθυπουργός ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. 
 
klinton_simitisΗ επεισοδιακή επίσκεψη Μπιλ
 
Το πιο επεισοδιακό ταξίδι Αμερικανού προέδρου στην Ελλάδα ήταν αυτό του Μπιλ Κλίντον τον Νοέμβριο του 1999. Αν και αρχικά είχε προγραμματιστεί γα τις 13-15 Νοεμβρίου του 1999 μετατέθηκε για έξι μέρες αργότερα στις 19. Η αιτία ήταν κάποιες εκρήξεις βομβών και πορείες διαμαρτυρίας και είχε ως αποτέλεσμα να μείνει στην Αθήνα λιγότερο από 24 ώρες. Τα μέτρα ασφάλειας ήταν δρακόντεια και ο Κλίντον, παρουσία του Κωστή Στεφανόπουλου, τότε προέδρου της Δημοκρατίας και του τότε Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη ήταν ο πρώτος πρόεδρος που ζήτησε συγγνώμη για τη στήριξη των ΗΠΑ στη Χούντα των συνταγματαρχών.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.