Search
Close this search box.
Search

Γιατί δεν πήγε ο Κ. Καραμανλής στην Κ.Ο.

Πριν 9 έτη

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του 15minutes.gr ο  ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δεν θα δώσει το παρών στην γαλάζια Κ.Ο. που συνεδριάζει σε λίγη ώρα στην αίθουσα της Γερουσίας.karamanlis

Πάντως μετά και τις πληροφορίες ότι ήδη συντάσσεται κείμενο για να παγώσει η εσωκομματική διαδικασία οι εξελίξεις είναι ραγδαίες στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.SALMAS_BOURAS_KONSOLAS

Ποιοι βουλευτές κινούνται στο παρασκήνιο

Η σκέψη του Μάριου Σαλμά να ζητήσει στη συνεδρίαση της Κ.Ο. σε λίγη ώρα πάγωμα διαδικασιών, παραμονή του Ευάγγελου Μειμαράκη μέχρι τον Μάρτιο όπως είχε αποφασιστεί πριν τις εκλογές στη θέση του προέδρου και διεξαγωγή Συνεδρίου έχει δημιουργήσει μεγάλη κινητικότητα στους γαλάζιους βουλευτές.

Ο πρώην υπουργός μπορεί να επιμένει πως δεν εχει μιλήσει με κανέναν άλλο, αλλά ήδη σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του 15minutes.gr βουλευτές είναι υπερ αυτής της πρότασης και ήδη υπάρχει η σκέψη να γραφτεί ένα κείμενο που θα ζητάει πάγωμα των διαδικασιών μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στην ΚΕΦΕ, όπου παραλίγο να πιαστούν στα χέρια τα μέλη της μετά και την παρέμβαση Μειμαράκη και τα “γαλλικά “που αντάλλαξαν.

Μάλιστα σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται πολλοί βουλευτές ενω πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν και ο Μάνος Κόνσολας, ο Θανάσης Μπούρας ενώ στο παιχνίδι μπορεί να μπουν και ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Μάκης Γιακουμάτος και ο Γιάννης Τραγάκης ως πιο παλιοί βουλευτές της ΝΔ.

Πάντως δεν πρέπει να περνάει απαρατήρητο το γεγονός πως χθες το πρωί ο Νίκος Δένδιας μέσω συνέντευξης του επέμενε πως έπρεπε να πραγματοποιηθεί πρώτα Συνέδριο και μετά η εσωκομματική διαδικασία.

Διαβάστε εδώ τη έγραφε το 15minutes.gr από το πρωϊ

tzitziΓια πραξικόπημα μιλάει ο Τζιτζικώστας

“O κ. Μεϊμαράκης μετά τις εθνικές εκλογές έδωσε την εντολή να ξεκινήσει η διαδικασία που προβλέπει το καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας για την εκλογή του νέου Προέδρου της, από τη βάση της παράταξής μας.

Με βάση αυτήν την απόφαση κατέθεσα την υποψηφιότητά μου.

Οι εκλογές θα γίνουν στις 22 Νοεμβρίου, με τον τον τρόπο που ρητά ορίζει το καταστατικό, με απόλυτη διαφάνεια, με τις ίδιες διαδικασίες που ακολουθήθηκαν κατά την εκλογή του 2009 και με τη σύμφωνη γνώμη της ΚΕΦΕ και των εκπροσώπων των τεσσάρων υποψηφίων.

Η εκλογή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, αποτελεί κατάκτηση των μελών της, μέγιστης νομιμοποίησης και δημοκρατικότητας των επιλογών της και πηγή δύναμης και ανανέωσης για την παράταξή μας.

Οποιαδήποτε καταστρατήγηση του καταστατικού, προσχηματικές αντιδράσεις και τυχόν ακύρωση των εκλογικών διαδικασιών, θα συνιστούσε πραξικόπημα, παραβίαση κάθε αρχής δημοκρατικότητας και νομιμότητας και ευθεία προσβολή των μελών της παράταξής μας.

Η δημοκρατική έκφραση της κοινωνικής βάσης της Νέα Δημοκρατία δε αποτελεί κίνδυνο.

Αντιθέτως, κάθε άλλη επιλογή, συρρικνώνει και μικραίνει τη Νέα Δημοκρατία και την κρατά καθηλωμένη στο χθες.

Τώρα, είναι η ώρα να ακούσουμε τη φωνή της.”

 

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.