Search
Close this search box.
Search

Ποιος είναι ο Έλληνας που έπεσε νεκρός στα επεισόδια στις φυλακές Κορυδαλλού

Πριν 5 έτη

Αιματηρά επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στις φυλακές του Κορυδαλλού. Η άγρια συμπλοκή εκτυλίχθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα στο ψυχιατρείο του σωφρονιστικού καταστήματος.

Στο επεισόδιο ενεπλάκησαν δύο ομάδες, μία αποτελούμενη από Αλβανούς κρατουμένους και μία δεύτερη -εθνοτικά ετερόκλητη- συγκροτούμενη κυρίως από Ελληνες ομογενείς της πρώην ΕΣΣΔ, καθώς και Γεωργιανούς κρατούμενους.

Από τη συμπλοκή, νεκρός έπεσε ένας Ελληνας ομογενής, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα από μαχαίρι.

Τραυματίσθηκαν επίσης άλλα οκτώ άτομα, κάποια εκ των οποίων μετεφέρθησαν στο νοσοκομείο των φυλακών, ενώ άλλοι έχουν διακομισθεί σε νοσοκομεία.

Η αρχή της συμπλοκής φέρεται ότι ήταν η «οργή» που εξέφραζε νεαρός Αλβανός κρατούμενος γιατί δεν υπήρχε συμπαράσταση από άλλους κρατουμένους στο επίμονο αίτημα του να μην μεταχθεί στις φυλακές Χανίων όπου παρέμενε ως κρατούμενος  και να παραμείνει στον Κορυδαλλό όπου θεωρείται χώρος ασυδοσίας και «προνομίων».

Ο Αλβανός είχε κατορθώσει δύο φορές , το τελευταίο διάστημα, να μεταχθεί από τις φυλακές  Χανίων με χαρτί τοπικού ιατρού ότι είχε «ψυχολογικά προβλήματα», όμως εκνευριζόταν γιατί το Ψυχιατρείο του Κορυδαλλού δεν τον «κρατούσε» εκεί.

Έτσι λοιπόν υπήρξε συμπλοκή του με έναν Ρωσοπόντιο και τον Έλληνα που έπεσε νεκρός (είχε κατηγορηθεί για εμπρηστική επίθεση σε κατάστημα κι άλλες παράνομες ενέργειες)  από κτυπήματα μαχαιριού από τον «διαμαρτυρόμενο» Αλβανό και ομάδα ομοεθνών του που έσπευσαν να του …συμπαρασταθούν με μαχαίρια (σσ πιθανόν όχι αυτοσχέδια), που είχαν προμηθευθεί με άγνωστο τρόπο.  Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες προ μερικών ημερών είχε υπάρξει κι άλλη συμπλοκή μεταξύ κρατουμένων που δεν είχε δημοσιοποιηθεί. Ωστόσο ήδη ερευνώνται κι άλλες πτυχές του   αιματηρού συμβάντος

Η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, στο ψυχιατρείο κρατουμένων Κορυδαλλού, σημειώθηκε συμπλοκή κρατουμένων με έναν νεκρό και οκτώ τραυματίες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

Επίσης, τραυματίστηκε ελαφρά ο αρχιφύλακας των φυλακών Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, έχουν επιληφθεί όλες οι αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές, ενώ το συμβάν ερευνάται από το υπουργείο Δικαιοσύνης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.