Search
Close this search box.
Search

Προβλήματα από την κακοκαιρία στην Εύβοια – Πληροφορίες για δύο νεκρούς

Πριν 4 έτη

Προβλήματα στην Εύβοια προκάλεσε η κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή. Υπόγεια και ισόγεια σπιτιών πλημμύρισαν και η Πυροσβεστική έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για βοήθεια. Επίσης υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένους από τα νερά ανθρώπους στα Πολιτικά και σε άλλες περιοχές.

Όπως μεταδίδει το egnomi.gr υπερχείλισε ο ποταμός Λήλας και το νερό πέρασε πάνω από τις γέφυρες του Αφρατίου και του Βασιλικού, ενώ προβλήματα με υπερχειλίσεις και πλημμύρες παρατηρούνται στις περιοχές Ψαχνών και Πολιτικών.


Δύσκολη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι στο Μπούρτζι, όπου δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, σπίτια πλημμύρισαν, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά, ενώ κινδύνευσαν και ανθρώπινες ζωές, σύμφωνα με αναφορές κατοίκων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Έντονη βροχόπτωση έπληξε και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, όπου σε πολλά σημεία οι δρόμοι έχουν μετατραπεί ποτάμια.

Δύο νεκρούς στα Πολιτικά Εύβοιας ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς επικαλούμενος την πυροσβεστική.

Πρόκειται για δύο 85χρονους, μια γυναίκα κι έναν άνδρα, οι σοροί των οποίων βρέθηκαν στα σπίτια τους.

Στην περιοχή επιχειρούν ένα Σούπερ Πούμα τρεις λέμβοι, 72 πυροσβέστες με 26 οχήματα. Οι απεγκλωβισμοί συνεχίζονται σε Βασιλικό και Ληλάντιο πεδίο. “Γίνεται τιτάνια προσπάθεια, ερευνώνται όλα τα σπίτια” τόνισε ο κ. Σπανός.

Όπως ανέφερε ο κ. Ψαθάς, «η κατοικίες τους ήταν ισόγειες, και βρίσκονταν κοντά στο ποτάμι στην περιοχή Πολιτικά».

Για βιβλική καταστροφή μίλησε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς. «Η κατάσταση είναι στην κορύφωσή της είναι τραγική, βιβλική καταστροφή ο κεντρικός ποταμός των Ψαχνών έχει υπερχειλίσει, το ύψος του νερού είναι στο 1 μέτρο καθόλο το μεγαλύτερο μήκος της πόλης, έχουν πλημμυρίσει τα περισσότερα ισόγεια σπίτια. Στην αρχή το φαινόμενο χτύπησε την κοινότητα των Πολιτικών όπου είναι κοινότητα 1.500 κάτοικων με τους παραθεριστές γύρω στις 2.500».

«Είναι τεράστια τα προβλήματα. Να μη βγει κανείς από τα σπίτια για να μην κινδυνέψουν από την ορμή του ποταμού. Δεν αποτυπώνεται σε εικόνα αυτή η καταστροφή, τα φαινόμενα είναι σε εξέλιξη, υπάρχουν προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή μέχρι τις 10 θα συνεχιστεί το φαινόμενο μας λένε» επισήμανε ο κ. Ψαθάς.

Εγκλωβισμένοι στο Μπούρτζι Ευβοίας

Η Πυροσβεστική, η Πολιτική Προστασία και η Αστυνομία βρίσκονται υπ’ ατμόν, προσπαθώντας να ανταποκριθούν στις κλήσεις των πολιτών για απεγκλωβισμό.

Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο μίλησε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, μεταφέροντας τις εξελίξεις στο θέμα.

«Η βροχόπτωση έχει υποχωρήσει και η στάθμη του νερού αρχίζει να κατεβαίνει. Ακόμα τα πράγματα είναι σοβαρά. Για κανέναν λόγο δεν πρέπει να βγαίνουμε από τους κλειστούς χώρους που βρισκόμαστε. Έχουμε εγκλωβισμένους ανθρώπους. Δεν έχουμε σήμα για σοβαρό κίνδυνο. Πλησιάζουμε στα κρίσιμα σημεία, και ειδικά στο Μπούρτζι υπάρχει ειδική ομάδα με λέμβο. Αν το επιτρέψει ο καιρός θα σηκωθεί και ελικόπτερο για διασώσεις. Τα χωματουργικά τα δικά μας είναι ήδη εκεί. Ήδη έχουν γίνει πολλές διασώσεις», σημείωσε ο κ. Σπανός.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.