Search
Close this search box.
Search

Προς συμφωνία οδηγείται η διάσκεψη των Προέδρων για το ΕΣΡ: Συμφωνεί με την πρόταση της ΝΔ για Κουτρουμάνο ο Βούτσης – Δείτε live

Πριν 8 έτη

Με καθυστέρηση ξεκίνησε  η συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων για τη συγκρότησης του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης ( Ε.Σ.Ρ.).

Το κλίμα δείχνει ότι πιθανόν να υπάρξει απόψε συναίνεση και να συγκροτηθεί το ΕΣΡ μετά τις έντονες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις που προηγήθηκαν.

Βούτσης: Προτείνω Κουτρομάνο για πρόεδρο της ΝΔ

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ξεκινώντας την συνεδρίαση είπε ότι θα είναι η τελευταία και προανήγγειλε ότι θα διανεμηθεί γραπτή πρόταση με ονόματα για την συγκρότηση του ΕΣΡ. Πρότεινε δε για πρόεδρο τον Αθ. Κουτρομάνο – το πρόσωπο που είχε προτείνει η ΝΔ δηλαδή – και αντιπρόεδρο τον Ρ. Μορώνη.

«Για το θέμα του αριθμού των αδειών υπήρξε δήλωση του Ν. Παππά που επισημαίνει ότι η ευθύνη του διαγωνισμού είναι στο ΕΣΡ και ο αριθμός των αδειών θα είναι προϊόν διαβούλευσης. Εχουν αποσαφηνιστεί τα ζητήματα και είμαστε ώριμοι να περάσουμε στη διαδικασία της συγκρότησης του ΕΣΡ. Για τη θέση του προέδρου προτείνουμε τον κ. Κουτρουμάνο και του αντιπροέδρου του κ. Μορώνη».

Δένδιας (ΝΔ)

Πράγματι ήταν μακροχρόνια αυτή η διαδικασία. Υπήρξε η απόφαση του ΣτΕ. Η θέση της ΝΔ ήταν υπέρ της εκμετάλλευσης του συνόλου του φάσματος. Οχι για κάποιους τεχνικούς ή οικονομικούς λόγους αλλά γιατί αυτό εξυπηρετεί την ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών χωρίς περιορισμό στο συνταγματικό τους δικαίωμα για ενημέρωση. Θεωρώ ότι έχουμε δικαιωθεί. Θέλω να καλωσορίσω την σημερινή δήλωση του κ. Παππά. Ο υπουργός προσχωρεί επιτέλους σε ένα πλαίσιο σκέψης κατά πολύ ορθότερο της αρχικής του τοποθέτησης περί κλειστού αριθμού 4 αδειών. Παρότι όμως κ. Πρόεδρε έχετε τοποθετηθεί πολλές φορές εμμέσως αλλά θετικά, εμείς ως κόμμα έχουμε αποτιμήσει εξαιρετικά θετικά την συμβουλή σας για προσπάθεια εξεύρεσης λύσης. Η ΝΔ θα ήθελε και τη δική σας γραπτή δέσμευση επί του θέματος αυτού. Για μας η δική σας ρητή τοποθέτηση περιλαμβανόμενη στα πρακτικά της Επιτροπής μας είναι λυδία λίθος ως τρίτου θεσμικά, πολιτειακού παράγοντα.

Νίκος Βούτσης

Πηγαίνοντας στη νέα διαδικασία, μπορεί να είναι αυξημένος ο αριθμός των αδειών”. “Ο συγκεκριμένος αριθμός δεν ήταν ατομική άποψη του αρμοδίου υπουργού, ως τέτοια ψηφίστηκε στη Βουλή και την έχουμε χρεωθεί ως κυβέρνηση με τα όποια στοιχεία της τη στηρίζουν.

Δένδιας (ΝΔ)

Η δήλωση Βούτση επαρκεί για να προχωρήσουμε σε περαιτέρω συζήτηση. Αν κρίνετε ότι χρειάζεται αναβολή, δεν έχουμε πρόβλημα.

Χρήστος Παππάς (Χρυσή Αυγή)

Το αίτημα της ΝΔ είναι απαράδεκτο, μου θυμίζει τις δηλώσεις που ζητούσαν παλιά από τους κομμουνιστές. Ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ότι θέλει να βάλει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, η ΝΔ αντέδρασε και το Ποτάμι. Θα ψηφίσουμε «παρών» στην πρότασή σας.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.