-->
18.04.2024

Πως η Γαλλία θα «χτυπήσει» το ISIS (εικόνες)

Εδώ και λίγες μέρες με εντολή του Φρανσουά Ολάντ, η Γαλλία έχει ξεκινήσει αεροπορικές επιθέσεις στο Συριακό έδαφος. Την επομένη κιόλας της αιματηρής επίθεσης στο Παρίσι, ο Γάλλος Πρόεδρος είχε αναφέρει πως η πράξη αυτή αποτελεί αιτία πολέμου, τονίζοντας πως η Γαλλία θα απαντήσει.

Πως όμως θα απαντήσει το Παρίσι; 

Η Γαλλία διαθέτει στρατό σε πολλά σημεία της Γης. Ενδεικτικό είναι πως μόνο στην Αφρική υπηρετούν περίπου 3.000 στρατιώτες. Πρόκειται εξάλλου για έναν από τους μεγαλύτερους στρατούς στον κόσμο.

Μάλιστα η Γαλλία είναι η μόνη χώρα, μετά από τις ΗΠΑ, που διαθέτει πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο και φυσικά είναι μία από τις εννέα χώρες παγκοσμίως που διαθέτει πυρηνικά όπλα.


Η Γαλλία διαθέτει πάνω από 215.000 ετοιμοπόλεμους στρατιώτες


Εχει ένα μεγάλο δίκτυο στρατιωτικών βάσεων σε όλη την Αφρική.

Η Γαλλία κατασκευάζει πολεμικά πλοία.

Διαθέτει ένα πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο, το Charles de Gaulle, το οποίο βρίσκεται ήδη στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η Γαλλία διαθέτει πυρηνικά όπλα. Το Παρίσι υποστηρίζει πως έχει έως και 300 πυρηνικές κεφαλές σε υποβρύχια, έτοιμες να πυροδοτηθούν.

Στο γαλλικό στρατό περιλαμβάνεται και η, μια ελίτ νεοσύλλεκτων από διάφορες χώρες. Οι στρατιώτες που υπηρετούν στη λεγεώνα προέρχονται από 150 χώρες και είναι πανέτοιμοι για να μπουν πρώτοι στο πεδίο της μάχης. Μάλιστα οι ξένοι που κατατάσσονται στη Λεγεώνα των Ξένων μπορούν μετά από τρία χρόνια υπηρεσίας να κάνουν αίτηση για τη γαλλική υπηκοότητα. 

Στη πολεμική αεροπορία της Γαλλίας υπηρετούν 57.000 άνδρες και διαθέτει 600 αεροσκάφη.

Τα περισσότερα μαχητικά είναι Mirage και Rafale, τα οποία έχουν κατασκευαστεί στη Γαλλία 


Υπενθυμίζεται όμως πως η Γαλλία έχει και ένα ακόμα ατού. Είναι μέλος της μεγαλύτερης στρατιωτικής δύναμης στον κόσμο, του ΝΑΤΟ. Μπορεί από μόνη της να διαθέτει ένα πολύ ισχυρό στρατό, ωστόσο τα υπόλοιπα μέλη της υπερατλαντικής συμμαχίας, είναι υποχρεωμένα να την βοηθήσουν στρατιωτικά σύμφωνα με το άρθρο 5 του καταστατικού του ΝΑΤΟ

 



Διαβάστε επίσης