Search
Close this search box.
Search

Πότε θα γίνει ο ανασχηματισμός, ο πόλεμος με τον Στουρνάρα για μια τράπεζα και με ποιον επιχειρηματία εχει ψυχρανθεί το Μαξίμου

Πριν 8 έτη
Δομικός ανασχηματισμός
Το σενάριο του ανασχηματισμού επανέρχεται και πάλι στο Μέγαρο Μαξίμου όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν ταPolitikleaks και μάλιστα, όπως σημειώνουν ανώτεροι κυβερνητικοί παράγοντες, αυτός θα είναι δομικός. ypourgikoΟ Πρωθυπουργός θα έχει, όπως λένε οι μυημένοι επί των παρασκηνίων του Μεγάρου Μαξίμου, την ευκαιρία τον Αύγουστο να συζητήσει, με άνεση, το νέο κυβερνητικό οργανόγραμμα, ώστε στις αρχές του φθινοπώρου να κάνει μια νέα αρχή, λίγο πριν από την εμφάνισή του στη ΔΕΘ.
stournaras tsaka dragaΠόλεμος με Στουρνάρα
Στα μαχαίρια, όσο και εάν διαψεύδεται, είναι η κυβέρνηση με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, σε μια περίοδο κρίσιμη για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Το κτύπημα που έδωσε προ ημερών, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την πρόταση της Ν.Δ. για εξεταστική επιτροπή, ο αντιπροέδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και του Γ. Στουρνάρα μόνο τυχαίο δεν ήταν. «Μας πίεσε να πάρουμε τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων για να πληρώσουμε, και εμείς αντιδράσαμε έντονα» είπε ο Γ. Δραγασάκης για να αντιδράσει ο Γ. Στουρνάρας με διαρροές και να υποστηρίξει το αντίθετο, δηλ. ότι ουδέποτε ζητήθηκε από το Υπουργείο να χρησιμοποιήσει ρευστά διαθέσιμα των Ταμείων, για την αποπληρωμή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αλλά αντίθετα ο ίδιος εισηγήθηκε στην κυβέρνηση τη χρήση ειδικού λογαριασμού στην Τράπεζα της Ελλάδος.
antonopoulosΟι πραγματικοί λόγοι της σύγκρουσης
Η νέα επίθεση στον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος έγινε μετά την ανακοίνωση των μαζικών παραιτήσεων του Δ.Σ. της Attica Bank και κυρίως του διευθύνοντος συμβούλου, Αλ. Αντωνόπουλου. Σε διάφορα γραφεία των Αθηνών, επιχειρηματικά και πολιτικά λένε ότι η κυβέρνηση είχε ειδική σχέση με τη συγκεκριμένη τράπεζα, τη διοίκηση της οποίας πίεζε εδώ και καιρό η ΤτΕ να παραιτηθεί, αλλιώς θα τοποθετούνταν Επίτροπος στην Attica.
menoudakosΔικαστική… διεύρυνση
Ένα ακόμα πρόσωπο που δεν ανήκει ιδεολογικά στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, αποφασίζει να αξιοποιήσει η κυβέρνηση και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας. Όπως πληροφορούνται τα Politikleaks, νέος πρόεδρος της ανεξάρτητης αρχής της Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων θα τοποθετηθεί ο πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Κώστας Μενουδάκος.
Spyros-LatsisΨυχρότητα Μαξίμου-Λάτση
Ένα νέο πρόβλημα προέκυψε ξαφνικά μεταξύ κυβέρησης και του ομίλου Λάτση, μετά την απόφαση της Paneuropean του ομίλου της ισχυρής οικογενείας, να αυξήσει το ποσοστό της στα ΕΛΠΕ από το 42% στις 31.12.15 στο 45,5%. Στην πολιτική και οικονομική πιάτσα λένε ότι ο όμιλος Λάτση ενοχλήθηκε από τη στάση της κυβέρνησης στο θέμα των ΕΛΠΕ, όπου το Ελληνικό Δημόσιο έχει 35% και σχεδιάζει να το πουλήσει μέσω του ΤΑΙΠΕΔ το 2017.
elpeΤο σχέδιο Λάτση
Είθισται τα τελευταία χρόνια ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ να αποτελεί επιλογή του Δημοσίου και ο όμιλος Λάτση να ορίζει τον διευθύνων σύμβουλο. Αυτό όμως άλλαξε με την έλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία το τελευταίο διάστημα και πλέον ο όμιλος Λάτση κινείται επιθετικά, αγοράζοντας μετοχές για να φθάσει στο 50%+1 μετοχή, ώστε να ελέγξει τη Γ.Σ. και άρα να έχει το…πάνω χέρι.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.