Search
Close this search box.
Search

Πότε θα γίνει ο ανασχηματισμός, τα “κόκκινα” υπουργεία και ο “αγαπούλας” 

Πριν 8 έτη

tsipras_skourletis«Πορτοκαλί» για ανασχηματισμό

Η αντίστροφη μέτρηση μπορεί να έχει αρχίσει στα ΜΜΕ για τον ανασχηματισμό, αλλά ακόμα στο Μέγαρο Μαξίμου δεν έχει ανάψει πράσινο. Το αντίθετο, λένε οι πιο μυημένοι, καθώς είμαστε σε φάση που είναι αναμμένο το…πορτοκαλί και άρα σε κατάσταση αναμονής. Το κόκκινο δεν υπάρχει, αφού όλοι έχουν προεξοφλήσει πως θα γίνει εντός του Νοεμβρίου και πάντως όχι την τρέχουσα εβδομάδα.
 
kalogirouΗ αποστολή Καλογήρου
Η στήλη είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο Πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή στον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Μιχάλη Καλογήρου να δει τι μπορεί να γίνει με τις συγχωνεύσεις ή και σπασίματα υπουργείων. Και όπως έχει ειπωθεί στο Μέγαρο Μαξίμου σε μια κλειστή σύσκεψη, ο ανασχηματισμός τοποθετείται, μετά την επίσκεψη του προέδρου Ομπάμα στην Ελλάδα, δηλ. για το τριήμερο 18-20 και αφού έχει ολοκληρωθεί και ο εορτασμός του Πολυτεχνείου. Αυτή είναι η απόφαση, εκτός και εάν αλλάξει κάτι…
 
maximouΣενάρια και ζυμώσεις
Στα υπουργεία Οικονομίας και Ανάπτυξης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος και πιθανότατα Εξωτερικών, φαίνεται πως εντοπίζονται τα σημεία τριβής εν όψει του επικείμενου ανασχηματισμού, ο οποίος κατά κάποιους ήδη δρομολογείται από το Μέγαρο Μαξίμου. Πιθανολογείται ότι αλλαγές θα υπάρξουν και στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ στη θέση του μένει ο Νίκος Παππάς ως υπουργός Επικρατείας. Ο Πάνος Σκουρλέτης μένει εκτός κυβέρνησης, εκτός απρόοπτου και για τη θέση του προαλείφεται εξωκοινοβουλευτικός παράγοντας, μάλλον καθηγητής.
 
tzanakopoylos
Ενδο-τσιπρικοί καβγάδες
Σφαχτήκαν στο εσωτερικό της ομάδας του Αλέξη Τσίπρα, τη λεγόμενη Ενωτική Κίνηση. Η αιτία ήταν η σταυροδοσία στην Κεντρική Επιτροπή με αποτέλεσμα η ομάδα να σπάσει στα τρία και οι άνθρωποι του Τσίπρα να μην πάνε καλά στην ψηφοφορία. Π.χ. ο Νίκος Παππάς εξελέγη σε χαμηλότερη σειρά από το προηγούμενο συνέδριο. Η πιο μεγάλη όμως μάχη έγινε, όπως λένε, μεταξύ ενοίκων του Μαξίμου, καθώς άσπονδοι φίλοι του Ν. Παππά λένε ότι ο διευθυντής του γραφείου του, ο Παναγιώτης Σκούτας «έκοβε» τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Δημήτρη Τζανακόπουλο. Μύλος!
 
sakellariou-ste«Αγαπούλα» τι να σου πω…
Με τη γνωστή του προσφώνηση «αγαπούλα» (όχι από τη γνωστή διαφήμιση…) σημαίνων πολιτικός παράγοντας επικοινωνεί τηλεφωνικά τα τελευταία 24ωρα σε δημοσιογράφους, επιχειρώντας να τους πείσει ότι ουδέποτε είχε εμπιστοσύνη στον πρόεδρο του ΣτΕ Νίκο Σακελλαρίου και ότι ο Αθανάσιος Ράντος θα ήταν πολύ πιο κατάλληλος. Τι σου είναι η ψυχή του ανθρώπου και μάλιστα ο σημαίνων αυτός παράγοντας έχει και βαθιές άκρες στο ΣτΕ!

dervosΑπό τη Ντόρα στον Κυριάκο

Για να ξέρετε ο νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Κώστας Δέρβος έχει διατελέσει στο παρελθόν μέλος της Κ.Ε. της Δημοκρατικής Συμμαχίας της Ντόρας Μπακογιάννη. Ναι το κόμμα που δημιουργήθηκε και διαλύθηκε μέσα σε δυο χρόνια. Με την επιστροφή της πρώην υπουργού στη ΝΔ όπως είναι φυσικό η πλειονότητα των στελεχών της Δημοκρατικής Συμμαχίας την ακολούθησε. Τελικά αν δεν βγεις από το μαντρί δεν βλέπεις προκοπή…

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.