Search
Close this search box.
Search

Η Αρμενία καταγγέλλει ότι τουρκικό F-16 κατέρριψε μαχητικό της – Διαψεύδει η Τουρκία

Πριν 4 έτη

Ένα τούρκικο μαχητικό F-16 κατέρριψε ένα μαχητικό SU-25 της Αρμενίας σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Την είδηση της κατάρριψης την επιβεβαιώνει και το Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας το οποίο αναφέρει πως ένα «Αρμένικο μαχητικό τύπου SU-25 καταρρίφθηκε από τουρκικό μαχητικό F-16, με αποτέλεσμα ο πιλότος να χάσει τη ζωή του».

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, η επίθεση διεξήχθη από τον εναέριο χώρο του Αζερμπαϊτζάν.

Διαψεύδει η Τουρκία και κάνει  λόγο για προπαγάνδα

Δριμεία επίθεση στην Αρμενία και την κυβέρνησή της εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Φαχρετίν Αλτούν μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης από το αρμενικό υπουργείο Άμυνας πως τουρκικό F-16 που είχε απογειωθεί από αεροδρόμιο του Αζερμπαϊτζάν κατέρριψε αρμενικό SU-25.

«Φθηνή προπαγάνδα από πλευράς Αρμενίας, η είδηση πως το τουρκικό F-16 κατέρριψε αρμενικό μαχητικό είναι ψέμα», δήλωσε ακόμη ο Αλτούν.

Προηγουμένως, το Γερεβάν είχε αναφέρει ότι τουρκικά αεροσκάφη είχαν πάρει μέρος στο πλευρό του Μπακού, σε συγκρούσεις, όπου το τουρκικά F-16 υποστήριζαν τα μαχητικά του Αζερμπαϊτζάν και τα drones κατά τη διάρκεια επιθέσεων κατά Αρμένιων στρατιωτών και βάσεων.

Νωρίτερα, η Άγκυρα υπογράμμισε ότι ήταν έτοιμη να στηρίξει το Μπακού «τόσο στις διαπραγματεύσεις όσο και στη μάχη», τονίζοντας ότι επίθεση κατά του Αζερμπαϊτζάν είναι επίθεση και κατά της Τουρκίας.

Οι ολοένα φονικότερες μάχες μαίνονταν χθες, ενώ ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε την Αρμενία σε ομιλία του σε επιθετικό τόνο, εντείνοντας τις ανησυχίες για κλιμάκωση της κρίσης.

Από προχθές Κυριακή δυνάμεις των αυτονομιστών, που υποστηρίζονται πολιτικά, στρατιωτικά και οικονομικά από την Αρμενία, εμπλέκονται στις φονικότερες εχθροπραξίες με στρατεύματα του Αζερμπαϊτζάν από το 2016.

Χθες βράδυ, οι αρχές στο Ναγκόρνο Καραμπάχ ανακοίνωσαν ότι 26 αρμένιοι αυτονομιστές σκοτώθηκαν στις μάχες με τις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν.

 

 

 

 

 

 

 

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.