Search
Close this search box.
Search

Ανοιχτά τα εκλογικά κέντρα που έχει ουρές – Πόσοι ακριβώς έχουν ψηφίσει μέχρι τις 20:00 (upd7 & εικόνες)

Πριν 9 έτη

Μέχρι τώρα που είναι 20:00 τα στελέχη της ΝΔ – μέλη της ΚΕΦΕ εκτιμούν ότι έχουν προσέλθει στις κάλπες για τις εσωκομματικές εκλογές πάνω από 388.000 ψηφοφόροι, κάτι που επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του ο προεδρεύων της ΚΕΦΕ Γιάννης Τραγάκης.  Ενδεικτικό είναι ότι σε όλη την Ελλάδα ψηφίζουν περίπου 6.400 άτομα το λεπτό.

Τους φίλους που περιμένουν υπομονετικά για να ψηφίσουν ευχαρίστησε μέσω  twitter ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέροντας ότι η ψηφοφορία θα παραταθεί και μετά τις 20:00 όπου υπάρχουν ουρές. Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης έγραψε:
«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φίλους που περιμένουν υπομονετικά για να ψηφίσουν. Όπου υπάρχουν ουρές η ψηφοφορία θα παραταθεί μετά τις 8».
Σε ακόμη μία ανάρτησή του έδωσε διευθύνσεις για τις 4 κάλπες στην Αττική με ελάχιστη αναμονή, προσθέτοντας την ακόλουθη φωτογραφία.

Embedded image permalink

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Απόστολος Τζιτζικώστας ψήφισε στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ, λίγο πριν τις 10 το πρωί.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο κ. Τζιτζικώστας είπε πως τα μηνύματα απ’ όλη την Ελλάδα είναι μηνύματα υψηλής συμμετοχής και υπογράμμισε πως «σήμερα γυρίζουμε σελίδα στη Νέα Δημοκρατία».

«Αφήνουμε πίσω όσα μας πλήγωσαν, κρατάμε τα καλά και προχωράμε μπροστά. Θέλουμε μια νέα ΝΔ που να συνομιλεί με την κοινωνία» ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας.

Η Νέα Δημοκρατία θα βγει ανανεωμένη και ενωμένη από την εκλογική διαδικασία, σύμφωνα με τον υποψήφιο για την προεδρία του κόμματος,Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος ψήφισε σε εκλογικό κέντρο στην Κηφισιά, λίγα λεπτά μετά τις 11 το πρωί της Κυριακής.

Ο ίδιος, δε, κάλεσε, μέσω Twitter, τους Νεοδημοκράτες να ψηφίσουν Κυριάκο. Μία περίπου ώρα αφότου άνοιξαν οι κάλπες ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποίησε τον γνωστό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης για να στείλει το δικό του μήνυμα και να τονίσει στους ψηφοφόρους του κόμματος ότι με την ψήφο τους σήμερα παίρνουν τις τύχες της ΝΔ στα χέρια τους.

Σε εκλογικό κέντρο του Περιστερίου ψήφισε λίγο πριν τις 11 το πρωί ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως αύριο «θα είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι και ισχυροί» για τη δημιουργία μιας «μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης» που θα πάρει σύντομα τις τύχες της χώρας στα χέρια της.

Για μια μεγάλη γιορτή για τη Νέα Δημοκρατία έκανε λόγο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναφερόμενος στις σημερινές εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου κόμματος και σχολιάζοντας τη μεγάλη προσέλευση των πολιτών στις κάλπες.

Λίγα λεπτά πριν ψηφίσει, στο εκλογικό τμήμα στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε πως «το βράδυ δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι» γιατί «ο μεγάλος νικητής είναι η Νέα Δημοκρατία».

Στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης ψήφισε ο Γιάννης Πλακιωτάκης για την ανάδειξη νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία.

«Σήμερα ψηφίζουμε για το παρόν και το μέλλον της παράταξής μας. Με τη ψήφο μας διασφαλίζουμε την ενότητα και στηρίζουμε την κοινή μας προσπάθεια για τη δημιουργία μιας μεγάλης, δυνατής και σύγχρονης Νέας Δημοκρατίας. Είμαι βέβαιος ότι όλοι θα ανταποκριθούμε στο χρέος μας», δήλωσε αμέσως μετά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Τέλος, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλήςψήφισε το πρωί στην Θεσσαλονίκη, στο παλαιό κτήριο του Δήμου μαζί με την σύζυγό του Νατάσσα και αποχώρησε δίχως να κάνει δηλώσεις.

Η συμμετοχή που ήταν το μεγάλο στοίχημα κερδίθηκε για την αξιωματική αντιπολίτευση. Και αυτό όχι μόνο ώστε να έχει λαϊκή νομιμοποίηση ο νέος πρόεδρος, αλλά και ώστε να φανεί το έρεισμα της παράταξης στην κοινωνία και να μην πάιζει …μπάλα μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ.
Λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου, παρατάθηκε μέχρι τις 20:00 η ψηφοφορία και περισσότερο όπου υπάρχουν ουρές.

Σε πολλά εκλογικά τμήματα υπάρχουν ουρές, όπως για παράδειγμα στον Βύρωνα. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 το βράδυ. Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, ολοκληρωμένη εικόνα για το αποτέλεσμα της αναμέτρησης θα υπάρχει κατά τις 10 με 11 το βράδυ.nd1

Ζητούμενο βέβαια είναι η διατήρηση της ενότητας στο χώρο της γαλάζιας παράταξης και η ανάδειξη του νέου ηγέτη της, ο οποίος, εκτός από το αξίωμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα αποκτήσει αυτομάτως και την ιδιότητα του εν αναμονή υποψήφιου πρωθυπουργού.nd6

Μετά και το φιάσκο της 20ής Νοεμβρίου που παρέτεινε την ήδη μακρά προεκλογική περίοδο, κυρίαρχο στοιχείο υπήρξε η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Η ψηφοφορία είναι ανοικτή σε όλες τις προβλέψεις, καθώς η έκβασή της θα κριθεί από το εύρος της συμμετοχής στις 1.200 κάλπες που έχουν στηθεί σε όλη την ελληνική επικράτεια και σε πολλές πόλεις της υπόλοιπης Ευρώπης, καθώς δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών και μπορούν να το ασκήσουν καταβάλλοντας συνδρομή τριών ευρώ και υπογράφοντας δήλωση συμφωνίας με τις αρχές της Νέας Δημοκρατίας.nd6

Πληροφορίες για τα μέλη και τους φίλους της Νέας Δημοκρατίας, που θα προσέλθουν στην εκλογική διαδικασία έδωσε με ανακοίνωσή της η ΝΔ. Ειδικότερα, όπως ενημερώνει, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για τα εκλογικά τμήματα μόνο από την επίσημη ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας www. nd.gr, από τις κατά τόπους Τοπικές και Νομαρχιακές Οργανώσεις (ΝΟΔΕ) και από τους τηλεφωνικούς αριθμούς: 210-9444732, 210-9444981, 210-9444340, 210-9444341, 210-9444342, 210-9444343, 210-9444344, 210-9444345.nd5

Τα μηνύματα των υποψηφίων αρχηγών

Οι διεκδικητές της ηγεσίας Άδωνις Γεωργιάδης, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Απόστολος Τζιτζικώστας ολοκλήρωσαν την προεκλογική τους εκστρατεία με διαβεβαιώσεις ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά στην εκλογική διαδικασία, την οργάνωση της οποίας έχει αναλάβει η Vodafone, καθώς και μεεκκλήσεις για προσέλευση στις κάλπες που οι περισσότεροι συμφωνούν ότι όσο μεγαλύτερη είναι τόσο υψηλότερη θα είναι και η πολιτική νομιμοποίηση του νέου αρχηγού.

Νικητής της αναμέτρησης θα αναδειχθεί ο υποψήφιος που θα συγκεντρώσει ποσοστό άνω του 50% και, εφόσον κανείς δεν επιτύχει αυτό τον στόχο, θα ακολουθήσει επαναληπτική ψηφοφορία με τους δύο επικρατέστερους του πρώτου γύρου, που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 10 Ιανουαρίου.ND_tesseris-740x357

Ενδεικτικό του κακού κλίματος που επικράτησε το προηγούμενο διάστημα είναι ότι δεν τελεσφόρησε η προσπάθεια του μεταβατικού προέδρου της ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη να φέρει μία ημέρα πριν τις εσωκομματικές εκλογές σε συνάντηση και τους τέσσερις υποψηφίους προκειμένου να εγγυηθούν από κοινού την ενότητα της παράταξης ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.