Search
Close this search box.
Search

Στα χέρια του Σαββίδη το 19,63% του Mega – Ενδιαφέρεται να επενδύσει ή “παίζει” κάτι άλλο;

Πριν 7 έτη

Στα χέρια του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη πέρασε το 20% της εταιρείας Τηλέτυπος, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ειδικότερα, η Πήγασος Εκδοτική μεταβίβασε ποσοστό 20% της “Τηλέτυπος Α.Ε.” (Mega Channel), από το συνολικά 32,73% που κατείχε και πλέον παραμένει στην Τηλέτυπος με ποσοστό 13,09%.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι μετοχές της Τηλετυπος μεταβιβάστηκαν σε εταιρεία συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος είχε επιβεβαιώσει το ενδιαφέρον του τόσο για τον ΔΟΛ όσο και για το Mega.

Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε με ιδιωτικό συμφωνητικό και το τίμημα ανήλθε στα επίπεδα των 5 εκατ. ευρώ σύμφωνα με πληροφορίες.

Το τίμημα ανήλθε στα 5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 75% θα απορροφηθεί από τις τράπεζες και το 25% θα ενισχύσει το ταμείο του εκδοτικού ομίλου.

Με την κίνηση αυτή ο Ιβάν Σαββίδης δείχνει ότι πλέον δεν ενδιαφέρεται να επενδύσει συνολικά στον Πήγασο.

Η πρόταση Σαββίδη αποτιμά το σύνολο του Mega μόλις στα 25 εκατ. ευρώ. Μεγαλομέτοχοι του Mega εκτός του Πήγασου είναι η οικογένεια Βαρδινογιάννη και ο ΔΟΛ.
Πληροφορίες από την οικογένεια Βαρδινογιάννη που επίσης συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της Τηλέτυπος, αναφέρουν ότι οποιαδήποτε λύση για το MEGA Channel περνάει μέσα από τη δική τους συμμετοχή η οποία φθάνει στο 40% κι αποτελεί το υψηλότερο μετοχικά ποσοστό στην εταιρεία Τηλέτυπος με δικαίωμα blocking minority σε οιαδήποτε αύξηση κεφαλαίου ή λήψη αποφάσεων.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σαββίδης αν μελλοντικά ενισχύσει τη συμμετοχή του πάνω από το 33% είναι υποχρεωμένος να υποβάλει δημόσια πρόταση για το σύνολο των μετοχών του Mega.
Σημειώνεται ότι στους εκατοντάδες εργαζόμενους του Mega, δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς υπαλλήλους, οφείλονται μισθοί άνω των 12 μηνών.

Σε ανακοίνωσή της η Πήγασος, στο Χρηματιστήριο Αθηνών, επιβεβαιώνει την πώληση από την εταιρεία Πήγασος ποσοστού σχεδόν 20% ωστόσο δεν αναφέρει σε ποια εταιρεία μεταβιβάστηκαν οι μετοχές αυτές.

Η ανακοίνωση του ΧΑΑ:

«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ/ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.

Κατ’ εφαρμογή του Ν. 3340/2005, της υπ’ αριθμ. 3/347/12.07.2005 απόφασης του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Κανονισμού του Χ.Α. ως ισχύουν, η «ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» ανακοινώνει, ότι προέβη σε πώληση 19.791.879 κοινών ονομαστικών μετοχών της «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Α.Ε.» ήτοι ποσοστού 19,6361% επί του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου αυτής και μετέβαλε το ποσοστό συμμετοχής της στην ως άνω Ανώνυμη Εταιρία, από 32,7321%, σε 13,0961%».

 

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.