-->
18.04.2024

Τέσσερις νεκροί και μια γυναίκα τραυματίας από το δυστύχημα με το στρατιωτικό ελικόπτερο που κατέπεσε στην Ελασσόνα

Τέσσερις επιβαίνοντες είναι νεκροί και μία γυναίκα είναι βαριά τραυματισμένη και έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο από τη συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου τύπου «Χιούι» σε δύσβατη περιοχή στην Ελασσόνα.
Σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα από το ΓΕΕΘΑ «το ελικόπτερο του Στρατού Ξηρας τύπου UH-1H εντοπίστηκε στην περιοχή Σαρανταπόρου Ελασσόνας. Μέσα διάσωσης βρίσκονται στην περιοχή. Εξελίξεις γνωστοποιηθούν με νεότερο».
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ιστοσελίδα Kozanimedia στο μοιραίο ελικόπτερο έχει βρεθεί βαριά τραυματισμένη μια γυναίκα, την οποία ήδη έχει παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν δίνονται επισήμως πληροφορίες για την κατάσταση των πέντε επιβαινόντων στο Χιούι. Στις 11:15, αξιωματούχος του Πενταγώνου μας είπε ότι επίσημες πληροφορίες αναμένονται σε περίπου δέκα λεπτά, όταν θα υπάρχει αναφορά από τους γιατρούς που έχουν μεταβεί στο σημείο της πτώσης του στρατιωτικού ελικοπτέρου.

Τι γράφαμε νωρίτερα

Στην περιοχή του Σαρανταπόρου Ελασσόνας εντοπίστηκε το στρατιωτικό ελικόπτερο (UH-1H) με τους πέντε επιβαίνοντες το στίγμα του οποίου είχε χαθεί από τα ραντάρ στις 07.50 το πρωί, σύμφωνα με το ΓΕΣ.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ το ελικόπτερο που εκτελούσε προγραμματισμένη πτήση από την Λάρισα προς την Καστοριά και  μετέφερε τον Υποδιοικητή της πρώτης Στρατιάς και άλλα δυο άτομα συν τους δυο χειριστές. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στο ελικόπτερο βρέθηκε βαριά τραυματισμένη μια γυναίκα, την οποία ήδη έχει παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με προορισμό το νοσοκομείο της Λάρισας.

Στην τεράστια επιχείρηση έρευνας συμμετείχαν super Puma, δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, καθώς και κάτοικοι της περιοχής. Αυτή την ώρα γίνεται προσπάθεια προσέγγισης στην περιοχή.

Δείτε την ανακοίνωση του ΓΕΣ



Διαβάστε επίσης